"Naked Ath.": Boozy, νόστιμο, σέξι

NAKED ATH. ΜΠΑΡ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Γυμνό. Μόνο και μόνο το όνομα του all day μπαρ που διαδέχτηκε το "Throubi" στη γωνία της πλατείας Αγίας Ειρήνης με το πέρασμα της οδού Βασιλικής, στο φινάλε του 2021, αρκεί για να ιντριγκάρει και να δημιουργήσει θεωρίες επί θεωριών, συνδυαστικά με την neon επιγραφή που βλέπεις αμέσως μόλις περάσεις την είσοδό του: "A Little Party Never Killed Nobody". Πριν από αυτό όμως, θα δεις τραπεζάκια και θέσεις στη μπάρα να αδειάζουν και να γεμίζουν αμέσως, με κοινό που ακουμπά ένα πολύ ευρύ range ηλικιακά και κοινωνικά, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλά μαγαζιά του κέντρου.

Σκούροι τόνοι, ατμοσφαιρικός φωτισμός και pop λεπτομέρειες δίνουν το στίγμα στο εσωτερικό του, συνδυαστικά με διπλής ερμηνείας εικονόγραφηση -τόσο στους τοίχους όσο και στο ίδιο το μενού- που κλείνει το μάτι στη φαντασία του επισκέπτη. Απαραίτητη ενίσχυση στο mood καταφθάνει από το πολυμορφικό μουσικό background που εκτείνεται από soul μέχρι hip hop και από funk έως Billboardικό latin.

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 6

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 7

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 5

Το Naked Ath. κάθε άλλο παρά γυμνό είναι, με τη φιλοσοφία του να μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά κάθε φορά, αναλόγως διάθεσης και ώρας. Από "καθαρό" ως προς την προσέγγιση της πρώτης ύλης μέχρι πολύ σέξι, με την έννοια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο τελευταίος όρος για ένα μπαρ. Η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου ίσως έγινε περισσότερο για να καταδείξει πως εδώ δεν υπάρχουν πολλά περιτυλίγματα ή, πιο ορθά, πράγματα που σκεπάζουν τη φυσική ομορφιά του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είχαν στο μυαλό τους η Χριστίνα Φωκά, ο Θάνος Κριμπούρας και ο Αντώνης Δημητρής βγαίνει προς τα έξω και είναι ελκυστικό.

Στην μπάρα του σε καλωσορίζουν ο Δημήτρης Φιλίππου -στην πρώτη του εκτός Κρήτης δουλειά - και η Τζένη Μπριάνη (που ενδεχομένως γνωρίζεις από τα Ark, Woo Woo ή Island). Από την κάρτα των cocktails δύσκολα θα σε αφήσει ασυγκίνητο το Bare Havaiana. Στην ουσία πρόκειται για ένα blend από Cuba Libre, Daquiri και Rum Fashioned, που μπορεί να ακούγεται μπερδεμένο ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέρον γευστικά.

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 4

Για τους λάτρεις του Old Fashioned υπάρχει το Kiss Μe Goodnight, που θα τη σύστηνα ως μία πιο fun εκδοχή του (με Jameson Black Barrel και cordial από ποπ κορν, αλατισμένη καραμέλα και κόρα ψωμιού) ενώ για εκείνους του Gin & Tonic ενδείκνυται το Wanna Make You Sweat, στο οποίο το gin αρωματίζεται με πράσινο μήλο και ενισχύεται με αλάτι. Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και την έξοχα ενημερωμένη κάβα, με focus στο ουίσκι αλλά και την προσεκτική επιλογή σε ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα.

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 2

Κλείνοντας με τα του ποτού, καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως προσεχώς, πίσω από την μπάρα του θα βρεθούν κάποια σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής, σε μία άκρως ενδιαφέρουσα σειρά από guest bartendings. Αλλά έχουμε χρόνο μέχρι τότε.

Το Naked Ath. σερβίρει (και) σοβαρό bar food υπό την έννοια πως αυτό 'τικάρει' όλα τα απαραίτητα boxάκια του εν λόγω γευστικού genre: Τα πιάτα είναι μικρά αλλά περιεκτικά, ταιριάζουν με τα ποτά, μπορούν να φαγωθούν με το χέρι και, κυρίως, σου δίνουν τη δυνατότητα να παραγγείλεις και δεύτερο γύρο αν επιθυμείς κάτι τέτοιο. Ο -γνωστός από το MasterChef- Levis Kodhimaj έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο μενού, σχεδιασμένο αλληλεπιδραστικά με το ποτό.

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 3

NAKED ATH. ΜΠΑΡ 1

Το fusion street food και οι "αμερικανιές" έχουν την τιμητική τους, με highlight το Corn Dog: Μισό τυρί, μισό λουκάνικο, αγκαλιασμένα από ένα τέλειο deep-fried κουρκούτι από νάτσος. Εξίσου νόστιμες οι κροκέτες κοτόπουλου, μαριναρισμένες με πάνκο και πλασιιωμένες τόσο με σάλτσα Ceasar's όσο και harissa. Έξτρα πόντους και για το γεγονός πως η πλειοψηφία των παρασκευών εδώ γίνονται a la minute, όπως για παράδειγμα η hollandaise.

Boozy, νόστιμο, σέξι. Ναι, αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω μόνο τρεις λέξεις για να το χαρακτηρίσω, αυτές θα ήταν. Αυτό είναι το Naked Ath.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.