Πώς το "The Clumsies" εξελίχθηκε στο κορυφαίο ελληνικό μπαρ

Από τον αριθμό 30 της Πραξιτέλους, σταθερά στα The World’s 50 Best Bars, sponsored by PERRIER®.

Το μπαρ του The Clumsies, worlds 50 best bars 2022

Οι "μπουρμπουλήθρες" αποτελούν ένα από τα πιο πρόσφατα hits στο bar industry και αυτό δεν είναι πια μυστικό. Και όταν ακούει κανείς "μπουρμπουλήθρες", σχεδόν αυτόματα σκέφτεται ένα πολύ συγκεκριμένο brand, το PERRIER®, το οποίο ουσιαστικά τις έκανε mainstream, αρκετά χρόνια πριν. To PERRIER® διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την bar και café culture, όντας κάτι παραπάνω από μια  εναλλακτική στα αναψυκτικά, με χαμηλές θερμίδες- ή ακόμη και ένα σημαντικό συστατικό για cocktails. Μιλάμε για ένα τολμηρό sparkling νερό, που ανά τις δεκαετίες συνδέθηκε με όλα εκείνα τα μέρη που οι άνθρωποι χαλαρώνουν, διασκεδάζουν, είναι ο εαυτός τους. Σχεδόν μοιραία λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να έχει συνδεθεί με τον κόσμο των μπαρ και, διόλου τυχαία, υποστηρίζει τον σημαντικό θεσμό των The World’s 50 Best Bars. Kαι εάν ένα ελληνικό μπαρ έχει ταυτιστεί περισσότερο από κάθε άλλο με τα The World’s 50 Best Bars, sponsored by PERRIER®, αυτό δεν είναι άλλο από το hit της Πραξιτέλους, "The Clumsies".

Το μπαρ που τα κατάφερε και ένα όραμα δίχως τέλος

"There is no elevator to success. You have to take the stairs". Η φράση που χρησιμοποιείται σαν μότο του "The Clumsies", αποτυπώνει πλήρως και τη φιλοσοφία του. Τουλάχιστον έχοντας αυτό κατά νου, πέντε φίλοι και συνεργάτες (οι Λέλος Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Θάνος Τσουνάκας), πάνω-κάτω γύρω στα 30 τους πίσω στον Δεκέμβριο του 2014, ξεκινούσαν να χτίζουν κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική μπαρ σκηνή: Να δημιουργήσουν ένα global bar στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μία τεράστια επένδυση αλλά με θάρρος (ή ακόμη και θράσος), στρατηγική, πρωτοποριακές ιδέες και, κυρίως, αμέριστη αγάπη για την κουλτούρα του cocktail.

The Clumsies worlds 50 best bars 7

8 χρόνια μετά, το "παιδί" τους όχι απλά έχει σταθεί τα πόδια του αλλά έχει μεγαλώσει, ωριμάσει και καταφέρει να ξεχωρίσει - ίσως και πέρα από τη φαντασία όλων. Το "The Clumsies" αφομοιώνει ιδανικά την έννοια της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας πίσω από την μπάρα και, όπως αναφέρει και το επίσημο σάιτ των The World's 50 Best Bars, "είναι εκείνο το μπαρ που θα ευχόσουν να υπάρχει στη γειτονιά σου, έχοντας τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται αβίαστα και από τη μία στιγμή στην άλλη από ένα ήσυχο νυχτερινό στέκι σε ένα μέρος για απόλυτα πάρτι".

Εκτός από αυτά όμως, εδώ θα βρεις πάντοτε κορυφαία ποτά και εξαιρετικά προσεγμένο φαγητό, θα ακούσεις ωραίες μουσικές, θα εξυπηρετηθείς από κορυφαίου επιπέδου σέρβις και θα βιώσεις feelgood vibes που εναλλάσσονται αναλόγως ώρας, διάθεσης και περίστασης. 'Όλα, με απώτερο σκοπό να περνά καλά ο κάθε επισκέπτης.

The Clumsies worlds 50 best bars 6

Παράλληλα, αποτελεί και ένα από τα πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά project παγκοσμίως, ειδικά αν αντιληφθεί κανείς πως αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο μπαρ που μπήκε στο Top-10 του σημαντικότερου θεσμού του industry (αρχικά στο Νο.9, πίσω στο 2016, για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι θέσεις Νο.6, Νο.7, Νο.6, Νο.3, Νο.4 και Νο.19 μέχρι σήμερα), χωρίς να ανήκει σε κάποιο μεγάλο group επιχειρήσεων ή σε ξενοδοχειακό όμιλο. 

The Clumsies worlds 50 best bars 5
Λεωνίδας Τούμπανος

"Προσωπικά, θεωρώ όραμα το να ξεπερνάς καθημερινά τον εαυτό σου, στη δουλειά σου, και να προσπαθείς να κάνεις περήφανους την οικογένεια και τους συνεργάτες σου. Όταν μας δίνουν συγχαρητήρια ή μας εκφράζουν το θαυμασμό για τη δουλειά μας, συνήθως κοκκινίζουμε, παραμένουμε ταπεινοί, σκύβουμε το κεφάλι και απλά συνεχίζουμε, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να είμαστε ακόμη μία μέρα στη δουλειά" μου έλεγε πριν λίγες ημέρες ο Λέλος Γεωργόπουλος, συμπληρώνοντας πως το όραμα για το μπαρ του αριθμού 30 της οδού Πραξιτέλους, "δεν έχει τέλος".


* "Γεννημένο" στο Vergèze της νότιας Γαλλίας το PERRIER® με ιστορία που ξεκινά από το 1863 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, δεν έχει χάσει ποτέ τη μοναδικότητά του μέσα σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο. Με τις εκρηκτικές φυσαλίδες και τον κομψό σχεδιασμό του είναι η απόλυτη επιλογή για καταναλωτές που ψάχνουν έντονες συγκινήσεις. Το PERRIER® είναι βασικός χορηγός στα World’s 50 Best Bars και προτείνεται για ατελείωτους συνδυασμούς cocktails και mocktails.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.