Πώς το "The Clumsies" εξελίχθηκε στο κορυφαίο ελληνικό μπαρ

Από τον αριθμό 30 της Πραξιτέλους, σταθερά στα The World’s 50 Best Bars, sponsored by PERRIER®.

Το μπαρ του The Clumsies, worlds 50 best bars 2022

Οι "μπουρμπουλήθρες" αποτελούν ένα από τα πιο πρόσφατα hits στο bar industry και αυτό δεν είναι πια μυστικό. Και όταν ακούει κανείς "μπουρμπουλήθρες", σχεδόν αυτόματα σκέφτεται ένα πολύ συγκεκριμένο brand, το PERRIER®, το οποίο ουσιαστικά τις έκανε mainstream, αρκετά χρόνια πριν. To PERRIER® διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την bar και café culture, όντας κάτι παραπάνω από μια  εναλλακτική στα αναψυκτικά, με χαμηλές θερμίδες- ή ακόμη και ένα σημαντικό συστατικό για cocktails. Μιλάμε για ένα τολμηρό sparkling νερό, που ανά τις δεκαετίες συνδέθηκε με όλα εκείνα τα μέρη που οι άνθρωποι χαλαρώνουν, διασκεδάζουν, είναι ο εαυτός τους. Σχεδόν μοιραία λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να έχει συνδεθεί με τον κόσμο των μπαρ και, διόλου τυχαία, υποστηρίζει τον σημαντικό θεσμό των The World’s 50 Best Bars. Kαι εάν ένα ελληνικό μπαρ έχει ταυτιστεί περισσότερο από κάθε άλλο με τα The World’s 50 Best Bars, sponsored by PERRIER®, αυτό δεν είναι άλλο από το hit της Πραξιτέλους, "The Clumsies".

Το μπαρ που τα κατάφερε και ένα όραμα δίχως τέλος

"There is no elevator to success. You have to take the stairs". Η φράση που χρησιμοποιείται σαν μότο του "The Clumsies", αποτυπώνει πλήρως και τη φιλοσοφία του. Τουλάχιστον έχοντας αυτό κατά νου, πέντε φίλοι και συνεργάτες (οι Λέλος Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Θάνος Τσουνάκας), πάνω-κάτω γύρω στα 30 τους πίσω στον Δεκέμβριο του 2014, ξεκινούσαν να χτίζουν κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική μπαρ σκηνή: Να δημιουργήσουν ένα global bar στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μία τεράστια επένδυση αλλά με θάρρος (ή ακόμη και θράσος), στρατηγική, πρωτοποριακές ιδέες και, κυρίως, αμέριστη αγάπη για την κουλτούρα του cocktail.

The Clumsies worlds 50 best bars 7

8 χρόνια μετά, το "παιδί" τους όχι απλά έχει σταθεί τα πόδια του αλλά έχει μεγαλώσει, ωριμάσει και καταφέρει να ξεχωρίσει - ίσως και πέρα από τη φαντασία όλων. Το "The Clumsies" αφομοιώνει ιδανικά την έννοια της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας πίσω από την μπάρα και, όπως αναφέρει και το επίσημο σάιτ των The World's 50 Best Bars, "είναι εκείνο το μπαρ που θα ευχόσουν να υπάρχει στη γειτονιά σου, έχοντας τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται αβίαστα και από τη μία στιγμή στην άλλη από ένα ήσυχο νυχτερινό στέκι σε ένα μέρος για απόλυτα πάρτι".

Εκτός από αυτά όμως, εδώ θα βρεις πάντοτε κορυφαία ποτά και εξαιρετικά προσεγμένο φαγητό, θα ακούσεις ωραίες μουσικές, θα εξυπηρετηθείς από κορυφαίου επιπέδου σέρβις και θα βιώσεις feelgood vibes που εναλλάσσονται αναλόγως ώρας, διάθεσης και περίστασης. 'Όλα, με απώτερο σκοπό να περνά καλά ο κάθε επισκέπτης.

The Clumsies worlds 50 best bars 6

Παράλληλα, αποτελεί και ένα από τα πιο επιτυχημένα επιχειρηματικά project παγκοσμίως, ειδικά αν αντιληφθεί κανείς πως αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο μπαρ που μπήκε στο Top-10 του σημαντικότερου θεσμού του industry (αρχικά στο Νο.9, πίσω στο 2016, για να ακολουθήσουν κατά σειρά οι θέσεις Νο.6, Νο.7, Νο.6, Νο.3, Νο.4 και Νο.19 μέχρι σήμερα), χωρίς να ανήκει σε κάποιο μεγάλο group επιχειρήσεων ή σε ξενοδοχειακό όμιλο. 

The Clumsies worlds 50 best bars 5
Λεωνίδας Τούμπανος

"Προσωπικά, θεωρώ όραμα το να ξεπερνάς καθημερινά τον εαυτό σου, στη δουλειά σου, και να προσπαθείς να κάνεις περήφανους την οικογένεια και τους συνεργάτες σου. Όταν μας δίνουν συγχαρητήρια ή μας εκφράζουν το θαυμασμό για τη δουλειά μας, συνήθως κοκκινίζουμε, παραμένουμε ταπεινοί, σκύβουμε το κεφάλι και απλά συνεχίζουμε, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να είμαστε ακόμη μία μέρα στη δουλειά" μου έλεγε πριν λίγες ημέρες ο Λέλος Γεωργόπουλος, συμπληρώνοντας πως το όραμα για το μπαρ του αριθμού 30 της οδού Πραξιτέλους, "δεν έχει τέλος".


* "Γεννημένο" στο Vergèze της νότιας Γαλλίας το PERRIER® με ιστορία που ξεκινά από το 1863 και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, δεν έχει χάσει ποτέ τη μοναδικότητά του μέσα σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο. Με τις εκρηκτικές φυσαλίδες και τον κομψό σχεδιασμό του είναι η απόλυτη επιλογή για καταναλωτές που ψάχνουν έντονες συγκινήσεις. Το PERRIER® είναι βασικός χορηγός στα World’s 50 Best Bars και προτείνεται για ατελείωτους συνδυασμούς cocktails και mocktails.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο 'Nastro', το νέο aperitivo bar του κέντρου

Στον παρθένο πεζόδρομο της Πολυκλείτου, ένα καινούριο σποτ κάνει ξεκάθαρο και νόστιμο focus στην ιεροτελεστία του aperitivo.

Όσα θα δούμε στο "Bolivar Beach Club" το καλοκαίρι του 2024

Καθώς γιορτάζει δύο δεκαετίες αποτελώντας τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, υπόσχεται τα βράδια του 2024 να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά!

H Γωγώ που όλοι αγαπούν και το 'Υογό tasty bar'

Ένα νέο μπαρ στο Νέο Κόσμο, για φροντισμένα ποτά μετά μεζεδακίου.

Το Tiki Week επιστρέφει στα μπαρ της πόλης

Μουσικές, πάρτι και signature Angostura Tiki Cocktails έως τις 20 Ιουνίου.

Island life και ευ πίνειν: Στα μπαρ των νησιών που θα πιούμε αυτό το καλοκαίρι

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα ρίχνουν άγκυρα στα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, φέρνοντας στις αιγαιοπελαγίτικες μπάρες νόστιμα ποτά.

'Le Cercle Garden': Το μπαρ-σαλόνι της Θεσσαλονίκης ξεκαλοκαιριάζει στο 'Hyatt Regency'

Ένα από τα πιο όμορφα μπαρ της συμπρωτεύουσας πιάνει θερινό πόστο στον κήπο, σε ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία αυτής.