Ξαναγνωρίζοντας την Κολοκοτρώνη, "έναν από τους πιο cool δρόμους του πλανήτη"

4 αφορμές για να βγεις σε έναν από τους πιο cool δρόμους του πλανήτη, σύμφωνα με το Time Out.

Κολκοτρώνη @42 Bar Athens

Πριν μερικές εβδομάδες, το δημοφιλές Time Out συμπεριέλαβε την οδό Κολοκοτρώνη στους πιο cool δρόμους του πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, όπως συνηθίζει από το 2018 όταν και θεσπίστηκε το Time Out Index, απευθύνθηκε σε 20.000 ταξιδιώτες (μεταξύ αυτών κατοίκους και επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας) με σκοπό να καταλήξει στον πιο "ζωντανό" δρόμο κάθε σημαντικής πόλης του πλανήτη.  Κατ' επέκταση, κάθε οδός έχει την ευκαιρία της να κερδίσει μία θέση στη σχετική λίστα με τις αντίστοιχες διεθνώς. Εμείς βρίσκουμε αφορμές για να βγούμε και πάλι στην καρδιά του ιστορικού δρόμου και την Κολοκοτρώνη.

1. Φινετσάτη θαλασσοφαγία στο "Milos"

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο το σημαντικό γαστρονομικό brand επέστρεψε στην Αθήνα, σε νέο πόστο στην καρδιά του κέντρου. Αμέσως εξελίχθηκε σε μία γαστρονομική εμπειρία κορυφαίου επιπέδου, με τον Κώστα Σπηλιάδη να βάζει την υπογραφή του σε ένα concept γεμάτο γεύσεις της θάλασσας. Πρώτες ύλες έξοχης ποιότητας μεταμορφώνονται σε εμπνευσμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας, δικαιολογώντας απόλυτα τη φήμη του και προσελκύοντας foodies από κάθε γωνιά του πλανήτη.

> Διάβασε ακόμη: 'Seeds': Κάτι ενδιαφέρον φυτεύει ο Δήμος Σαμουράκης στο παλιό "CTC"

2. Στη στοά Μπολάνη για το "42 Barstronomy Athens"

Η στοά Μπολάνη ουσιαστικά είναι εκείνη που ''ανοίγει" την Κολκοτρώνη. Το δημοφιλέστερο μέρος σε αυτή είναι δίχως αμφιβολία το "42". Εμπνευσμένα cocktails στην επιβλητική μπάρα, προσεγμένο φαγητό για κάθε περίσταση, feelgood vibes αλλά και το "Angus Hudson Butler's Lounge" κάνουν τη διαφορά εδώ.

3. Η κλασική αξία του "Noel"

Στο μπαρ που έχει πάντοτε Χριστούγεννα και μοιάζει να ξεπήδησε από μία άλλη εποχή, η ατμόσφαιρα είναι πάντοτε από αγαπησιάρικη έως ζωηρή, κάτι που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του το καθιέρωσε ως ένα από τα πιο εκκωφαντικά success stories του αθηναϊκού downtown. Το comfort φαγητό και τα ιδιαίτερα cocktails έχουν πάντοτε τον πρώτο λόγο στη στοά Κουρτάκη, ενώ το πολύ ενδιαφέρον crowd δεν απουσιάζει ποτέ.

> Διάβασε ακόμη: Στο Θησείο έφτιαξαν ένα wine bar με 'Agape'

4. Beer crawling στο "Barley Cargo"

Για πάνω από 10 χρόνια αποτελεί μία επιλογή-μονόδρομο για κάθε φίλο του ζύθου -και σίγουρα όχι μόνο για όποιον δηλώνει τέτοιος- στην Κολοκοτρώνη. Πάντοτε με χαλαρό ύφος και προσωπικότητα street bar, διάπλατα πορτοπαράθυρα και μία μεγάλη γκάμα σε μπύρα.

Περισσότερες πληροφορίες

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Barley Cargo

Κολοκοτρώνη 6, κέντρο
  • Εστιατόρια

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Milos

Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.