Αναδόμηση με άποψη στο «Bubo»


Ο Δημήτρης Παμπόρης ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια δημιουργία του 2015 στο Bubo στο ξενοδοχείο Ekies στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής, με τα υλικά της χωριάτικης να μπαίνουν στο πιάτο με διαφορετικές μορφές δημιουργώντας μια σαλάτα γεμάτη ωραία κοντράστ. Στη βάση της μπαίνει μια αφράτη κρέμα φέτας ξυνούτσικη και μυρωδάτη, που σκεπάζεται από ένα «χώμα» ελιάς με παξιμάδι χαρουπιού που προσθέτει γλυκόπικρο τραγάνισμα. Πάνω του στήνεται ένας όμορφος «κήπος» από πολύχρωμα ντοματάκια confit με έντονη τη γεύση τους που δροσίζονται από ντελικάτες πίκλες κρεμμυδιού και αγγουριού σε σούπερ αρωματικό ξύδι και καπαρόφυλλα μαζί με αλμύρα, όλα περιχυμένα με ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη.

Φωτό: Δημήτρης Αντωνόπουλος

Επιμέλεια: Δημήτρης Αντωνόπουλος


Αναδόμηση με άποψη στο «Bubo»

Χωριάτικες που έγραψαν και γράφουν ιστορία

Στείλε τη δική σου χωριάτικη!
Σεφ, εστιάτορες και πάσης Ελλάδος χωριάτικη afficionados περιμένουμε τις δικές σας εκδοχές της χωριάτικης στο [email protected]