Σαντορινιά σαλάτα στο «Tudor Hall»


Στο νεοκλασικό γευστικό περιβάλλον του εστιατορίου «Tudor Hall» στο ξενοδοχείο «King George» , η εκδοχή αυτή της Greek salad είναι τόσο δημοφιλής που έχει αναδειχθεί στο δεύτερο σε ζήτηση πιάτο! Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς διαλέγει με προσοχή τα υλικά του με τα ντοματίνια να είναι βιολογικά «βελανίδια». Η κάππαρη και τα καππαρόφυλλα έρχονται από την Τήνο, τα αγγουράκια είναι κρητικά, η φέτα πασπαλίζεται με ρίγανη Ταϋγέτου, οι ελιές είναι Καλαμών και προστίθενται φυσικά κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, κριθαρένια παξιμάδια, δυόσμος, βασιλικός και μαϊντανός. Το ντρέσινγκ που πέφτει πάνω της είναι μια βινεγκρέτ ενισχυμένη με τη νοστιμάδα αντσούγιας και σκόρδου κονφί.


Σαντορινιά σαλάτα στο «Tudor Hall»

Χωριάτικες που έγραψαν και γράφουν ιστορία

Στείλε τη δική σου χωριάτικη!
Σεφ, εστιάτορες και πάσης Ελλάδος χωριάτικη afficionados περιμένουμε τις δικές σας εκδοχές της χωριάτικης στο horiatiki@athinorama.gr