Είναι το πιάτο-γούρι του σεφ Σταμάτη Μαρμαρινού, ο οποίος το διατηρεί ευλαβικά στον κατάλογο του αρχοντικού «On the Verandah» στο «Poseidonion Grand Hotel» στις Σπέτσες μέχρι σήμερα εξελίσσοντας κάθε χρόνο τη βασική του ιδέα. Τα ντοματίνια και το αγγούρι μαρινάρονται σε ελαφρύ σιρόπι βασιλικού, η φέτα τηγανίζεται σε τεμπούρα, η πιπεριά γίνεται σορμπέ, το κρεμμύδι γλυκοπικάντικο τσάτνεϋ, ενώ για έξτρα δροσιά προσθέτει κρέμμα αβοκάντο και λευκές και κόκκινες φράουλες!
Επιμέλεια: Βαλσάμης Δουκάκης
Στείλε τη δική σου χωριάτικη!
Σεφ, εστιάτορες και πάσης Ελλάδος χωριάτικη afficionados περιμένουμε τις δικές σας εκδοχές της χωριάτικης στο [email protected]