Osteria Da Claudio

Ελαφρά και καλοφτιαγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας και μία από τις καλύτερες συλλογές γκράπας στην πόλη.

Osteria Da Claudio

Ελαφρά και καλοφτιαγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας και μία από τις καλύτερες συλλογές γκράπας στην πόλη.

Osteria Da Claudio - εικόνα 1

Αυτό που στα μάτια μου ξεχωρίζει τους ανθρώπους που ζουν από εκείνους που απλώς επιβιώνουν είναι τα πάθη. Λατρεύω τους ανθρώπους με πάθη. Εκείνους που μπορούν να περάσουν μια βραδιά μιλώντας για εστιατόρια, αυτοκίνητα, ταξίδια ή… ψάρια. Ακόμα κι αν το αντικείμενο του πάθους και πόθου τους με αφήνει παντελώς αδιάφορη, μπορώ να περάσω ώρες ακούγοντάς ή παρατηρώντας εκείνη τη σπίθα που έχουν στα μάτια. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συμπάθησα τον Claudio, ιδιοκτήτη μιας τρατορίας στο Χαλάνδρι. Γιατί περάσαμε μπόλικη ώρα μπροστά σ' ένα ράφι με δεκάδες γκράπες, μονοποικιλιακές, παλαιωμένες ή απλές, μιλώντας γι' αυτές και μυρίζοντας τα μπουκάλια. Πρέπει να έχεις πραγματικό πάθος για να διατηρείς σε μια απλή τρατορία μια τέτοια λίστα από γκράπες. Δεν τις έχει όμως μόνο για να στολίζουν το ράφι. Ο Claudio τις γνωρίζει καλά και με τα τραγουδιστά ελληνικά του σου μιλά για καθεμιά τους με τρόπο σχεδόν θεατρικό.

Ας περάσουμε όμως στο προκείμενο. Το φαγητό. Πήγα Δευτέρα και το εστιατόριο είχε πολλή κίνηση. Παρακολουθώντας με το «αδιάκριτο» αφτί μου συζητήσεις, συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι γνώριζαν καλά τα ιταλικά της ευρύτερης περιοχής κι έκαναν συνειδητά την επιλογή τους. Από ένα μενού με πολλές πάστες κι από τον πίνακα με τα πιάτα ημέρας διάλεξα μια πολύ νόστιμη piadina sorentina, λεπτό ζυμάρι που μέσα του κλείνει ρόκα, μοτσαρέλα και ντομάτα, και μια φρεσκοφτιαγμένη μπρουσκέτα με ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Μετά το ρίξαμε στα ζυμαρικά δοκιμάζοντας al dente Casareccia με σολομό και κολοκύθι, ένα καλοφτιαγμένο πιάτο χωρίς κρέμες γάλακτος, κι εύγευστα, σωστά βρασμένα linguini mare monte, με γαρίδες και πορτσίνι, αν και δεν υπήρχαν πολλά μανιτάρια στο πιάτο! Το ίδιο καλά ήταν και τα τορτελίνι με γκοργκοντζόλα και σπεκ. Το συκώτι alla venezziana, σοταρισμένο με κρεμμύδι και σβησμένο σε κρασί, ήταν νόστιμο, αλλά το συκώτι είχε μπόλικες ίνες. Ένας μέτριος ανανάς με σαμπούκα και μια αδιάφορη σοκολατένια πανακότα είναι λόγος να μην ξαναπάρω γλυκό εδώ. Όλα τα άλλα όμως είναι λόγος για να ξανάρθω.

Up: Η ελαφριά μαγειρική, χωρίς κρέμες γάλακτος, και η εκπληκτική συλλογή με τις γκράπες. Down: Οι μικρές ποσότητες σολομού, πορτσίνι κ.λπ. στα αντίστοιχα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Osteria Da Claudio

Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.