"Mira Μe Athens": Γεύμα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και θέα στο πιάτο

Χάρη στο αχτύπητο μιξάζ θέα-γεύση-χαλαρή ατμόσφαιρα, το ομώνυμο rooftop του boutique hotel «Mira Me» είναι μια αξιόλογη open air πρόταση που προσφέρει ποιοτική απόδραση στην καρδιά της πόλης

Mira Me Athens

Ανανεωμένο υποδέχτηκε το φετινό καλοκαίρι το "Mira Me", με νέο γευστικό προφίλ, μίνιμαλ ατμοσφαιρική σάλα και την Ακρόπολη σε σταθερά επαναλαμβανόμενα κοντινά πλάνα να φιγουράρει στη φωτεινή μαρκίζα της πόλης. Ανεβαίνοντας στο rooftop του ξενοδοχείου, η θερμή αλλά όχι επιτηδευμένη υποδοχή κουμπώνει με το easy going περιβάλλον του εστιατορίου και η μπάρα στο βάθος δίνει το "παρών" προσκαλώντας σε διακριτικά να "την κοιτάξεις" ("Mira Me" σημαίνει "κοίτα με"). Έτσι, διεκδικεί τη δική της μερίδα του λέοντος στη συνολική εμπειρία, είτε ως pairing με το φαγητό είτε ως solo act σε άλλη επίσκεψη.

Mira Me

Το μενού που προτείνει ο σεφ Άρης Ρούσος είναι μια μίξη ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με ασιατικές επιρροές. Την ενδιαφέρουσα αισθητική και γευστική βάση των πιάτων υποστηρίζει ο ταλαντούχος Γρηγόρης Μπονιάκος, ο οποίος ως επικεφαλής σεφ φροντίζει για την επιλογή καλών πρώτων υλών αλλά και για τη σωστή διαχείρισή τους. Στο ξεκίνημα η φοκάτσια με δεντρολίβανο, βούτυρο από κατσικίσιο γάλα και ελαιόλαδο δίνει ωραία πάσα στο τεχνικά άρτιο μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα και σινάπι, που χρειάζεται όμως μια επανεξέταση από τον σεφ, καθώς του λείπει η ένταση που θα το κάνει πιο ενδιαφέρον. Τα ντελικάτα χειροποίητα dumplings με αφράτη ζύμη, νόστιμη γέμιση με ψάρι ημέρας και umami αρωματικό ζωμό είναι ενδεικτικά τεχνικής αρτιότητας.

Στα "οπωσδήποτε" της επίσκεψης στο "Mira Me", η φινετσάτη σαλάτα με λάχανο σαβόι, σελινόριζα, beurre blanc και τηγανιτό τραχανά, που ως τελικό αποτέλεσμα δεν θυμίζει σαλάτα και μπορεί να σερβιριστεί άνετα ως ελαφρύ κυρίως. Θα επέστρεφα για το μυλοκόπι φρικασέ με απαλό πουρέ σελινόριζας και λάχανο πακ τσόι, που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστή του πιάτου χωρίς φλύαρα παρελκόμενα και το αντίστοιχης λογικής λιγκουίνι με χτένια και αχινό, το μοναδικό πιάτο ζυμαρικών του σφιχτού αλλά περιεκτικού καταλόγου. Τα γλυκά που υπογράφει ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης γράφουν έναν επίλογο με άποψη, με highlights όπως η κρέμα λεμονιού με ελβετική μαρέγκα και ζελέ βασιλικού και οι υφές σοκολάτας, marshmallow και παγωτό βατόμουρο ενώ δυνατό χαρτί που συμπληρώνει την εμπειρία είναι και η λίστα των κρασιών που επιμελείται ο βραβευμένος οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης.

(+) Οι καθαρές γεύσεις χωρίς φλύαρα συνοδευτικά.
(-) O τηγανιτός τραχανάς, παρότι ιδιαίτερη προσθήκη στη σαλάτα, δεν της προσφέρει κάτι γευστικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Mira Me Athens

Ερμού 118, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.