Το εστιατόριο αναπνέει στην όμορφη και πειστική exotica που του έπλασε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα. Έξω, τον τόνο δίνουν οι μπουκαμβίλιες που πλέκονται στον ουρανό από χρωματικά ασορτί νήματα και οι απαραίτητες πλέον φλογερές σόμπες, ενώ μέσα πρωταγωνιστούν οι "λουλουδιασμένοι" τοίχοι με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, τα τραπέζια σε στιλ izakaya και η ανοικτή κουζίνα με το πηγαινέλα της μπριγκάντας.
Ακόμα και το απλό βράδυ καθημερινής που το επισκεπτόμαστε και παρά τις αντίξοες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου, οι παρέες είναι κάθε άλλο παρά λίγες, σημάδι από μόνο του ότι το "Huracan" στα περίπου δυο χρόνια λειτουργίας του έχει βρει τη θέση του στο γλυφαδιώτικο χάρτη εξόδου. Επί της υποδοχής βρίσκεται σταθερά ο έμπειρος και χαρισματικός μετρ Παντελεήμων Μιχαλάκης, θυμίζοντας στους επαναλαμβανόμενους πελάτες τα αγαπημένα τους πιάτα αλλά και ξεναγώντας τους καινούργιους στα εξωτικά μονοπάτια του καταλόγου.
Το τιμόνι της κουζίνας κρατά σταθερά από την πρώτη στιγμή ο Θάνος Στασινός, προτείνοντας πιάτα που εκφράζουν τη δική του οπτική για την αγαπημένη του ιαπωνοπερουβιανή κουζίνα Nikkei, χωρίς να λείπουν οι ευρύτερες νοτιοαμερικάνικες αναφορές. Ο Στασινός αυτήν την εποχή βρίσκεται στο Μεξικό συλλέγοντας για μια ακόμα φορά νέες εμπειρίες και ερεθίσματα από μακρινές χώρες, στο πόδι του ωστόσο στο "Huracan" είναι η σταθερή του συνεργάτιδα Βασιλική Βλάχου, που εκτελεί το μενού με καλή τεχνική και ακρίβεια.
Τα περουβιανά folders, δηλαδή τραγανό φύλλο από tortilla γεμιστό με μοσχαράκι κοκκινιστό και pico de gallo, ξεδιπλώνουν εντάσεις του δροσερού και του πικάντικου σε επίπεδα προσφέροντας μια καλή εισαγωγή στο πνεύμα της κουζίνας. Πλάι τους, αξίζει να πάρουν θέση οι λεπτεπίλεπτες gyozas με χοιρινό Iberico και μανιτάρια shiitake που βουτάς σε πολύ ενδιαφέρουσα σος από dashi αρωματισμένο με μπέικον, καθώς και το tiradito από τρυφερό τόνο που έρχεται σε φλογοβόλα oyster sauce με λάδι κόλιανδρου, δυνατό φρέσκο wasabi και αυγά ρέγκας – μοναδική ένσταση η υπερβολικά crispy tempura φικιών που έχει για συνοδεία.
Η ενότητα των nigiri επιφυλάσσει ορισμένες πολύ ωραίες ιδέες που ξεφεύγουν από τις κλασικές συντεταγμένες της ιαπωνικής λιτότητας. Η εγγενής γλύκα του μπαρμπουνιού τυλίγεται σε φίνο φιλμ καραμελωμένης σόγιας, η γλώσσα έρχεται αγκαλιασμένη από εξαιρετικό αυγολέμονο με yuzu που προσφέρει τη δροσιά του, το φουαγκρά με κομποτέ αχλαδιού ρίχνει άγκυρες ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιαπωνία, ενώ εκείνο με το ταρτάρ τόνου, chives και τζίντζερ, αν και γλυκοφάγωτο, βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από τα υπόλοιπα.
Στα κύρια τώρα, οι προβολείς αυτήν την εποχή πέφτουν σε επιλεγμένες κοπές κρεάτων όπως το τρυφερό και χυμώδες olive fed χοιρινό που τιμήσαμε εμείς, το οποίο καπνίζεται σε ξύλο ελιάς και γαρνίρεται διακριτικά με βούτυρο kimchi. Τα επιδόρπια προσφέρουν τις γλυκές εντάσεις που ταιριάζουν στο ύφος της κουζίνας, με πρώτη και καλύτερη την κρέμα από yuzu με "χώμα" από τσάι matcha, ενώ στη λίστα των signature cocktails θα βρείτε πολλές επιλογές για να συνοδεύσετε το φαγητό σας σαν το γλυκοπικάντικο Mi Vida Loca με τεκίλα, mezcal και κόλιανδρο.