Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Στο γήπεδο τις είδαμε, αλλά στο πιάτο πώς τα πάνε; Βρίσκουμε τους top scorers των εθνικών γεύσεων Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Τσεχίας, και τσεκάρουμε τις επιδόσεις τους στο τραπέζι, με εμβληματικά πιάτα να πασάρουν νοστιμιά.

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Ιταλία «Il Trovatore»

Αφιερωμένο στον μεγάλο τροβαδούρο, Αντρέα Μποτσέλι, στον οποίο αποτίνει φόρο τιμής μια γωνιά του μαγαζιού με υπογεγραμμένους δίσκους και φωτογραφίες, το «Il Trovatore» είναι ένα πιο-ιταλικό-δεν-γίνεται στέκι του Παλαιού Φαλήρου, όπου οι γεύσεις της Μπότας σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους. Ο σεφ Pino Saccheri υπογράφει αέρινη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, όπως τα maccheroni alla norma, αλλά και δυνατές σπεσιαλιτέ, όπως η ζουμερή και τραγανή cotoletta Milanese.

Ισπανία «Dos Gardenias»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 1

Όχι ακριβώς εστιατόριο, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να καταευχαριστηθείς pintxos και paella παρέα με αυθεντική sangria,μπίρες και κοκτέιλ, το σπανιόλικο στέκι του Ψυρρή, με την αδυναμία στις αποικίες της Καραϊβικής, σερβίρει στο τραπέζι το ταμπεραμέντο της χώρας κι ύστερα το βλέπει να ξεπηδά και να αγκαλιάζει όλη τη γειτονιά, με τον ίδιο τρόπο που οι ατμοσφαιρικές μουσικές και τα φευγάτα χρώματα αγκαλιάζουν το mood των θαμώνων.

Γαλλία «Brio Bistrot»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 2

Ο σεφ Jean-Charles Mtayer μάς συστήθηκε μέσα από χρυσοσκουφάτες δημιουργίες που τον οδήγησαν σε εμβληματικά εστιατόρια της υψηλής γαστρονομίας· φέτος, όμως, αποφάσισε να ξεδιπλώσει τον πιο casual χαρακτήρα του με τα «Brio Bistrot». Μια ολότελα απολαυστική, χαλαρή εκδοχή της φινετσάτης του γευστικής υπογραφής, τα δύο μπιστρό των βορείων προαστίων, σε Ν. Ερυθραία και Χαλάνδρι, σερβίρουν το καθημερινό πρόσωπο της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας, με τη δράση να ξεκινά από νωρίς με πρωινό, και να καταλήγει σε κλασικές σπεσιαλιτέ στη βραδινή κάρτα.

Τσεχία «Svejk»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 3

Τσέχικο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο, με ιστορία που πάει πίσω στο 1982, εσωτερικό που παραπέμπει στις αυθεντικές μπαρόκ μπιραρίες της Τσεχίας, αλλά και μια αυλή-διαμάντι, που θυμίζει ευρωπαϊκό σταθμό τρένου, το «Svejk» δανείζεται το όνομά του από τον μυθιστορηματικό «Καλό στρατιώτη Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, ενώ η κουζίνα του είναι ένα πανόραμα των παραδόσεων της κεντροευρωπαϊκής χώρας, με το γκούλας του να κουβαλάει το λάβαρο και τα μοσχαρίσια και χοιρινά του σνίτσελ να ακολουθούν σε ρόλο παραστάτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο σημαντικοί σεφ, μία νόστιμη εμπειρία στο "Pomo d’Oro"

Το βραβευμένο εστιατόριο της Κέρκυρας και ο σεφ-πατρόν Αριστοτέλης Μέγκουλας υποδέχονται τον Κώστα Κούφαλη, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/10/2024

Ο "Proveleggioς" στην εποχή του Αλέξανδρου Καρακατσάνη

Ο ταλαντούχος σεφ βάζει το δημοφιλές εστιατόριο και μπαρ του Κεραμεικού σε νέα fine comfort τροχιά, παντρεύοντας τη φίνα και βαθιά νοστιμιά με το χιούμορ και τις εξωτικές εντάσεις.

Βουκάκρατο και Τίφφανυ’ς: Εκεί που τρώει η Θεσσαλονίκη τώρα

Δυο νέα γαστρονομικά στέκια έχουν αναζωπυρώσει το εστιατορικό ενδιαφέρον στο κέντρο της πόλης, το καθένα με δική του άποψη κι αισθητική, αλλά αμφότερα μιξάροντας bistronomy λογική και value for money οινοφιλία, σε πακέτο μοντέρνο και άκρως φιλικό προς το χρήστη.

Μία μοναδικά νόστιμη βραδιά στο "Sole Giaguaro"

Το ιταλικό εστιατόριο του Giovanni Scaraggi υποδέχεται στις 05/11 το "Cadebasi" από την καρδιά της Franciacorta και την ομάδα του μπαρ "Obscura".

27 εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα

Η ελληνική κουζίνα περνά την καλύτερη φάση της, χάρη στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία που επενδύουν χρόνο και μεράκι στο να την αναδείξουν. Με κρέας και με ψάρι, με μεσογειακά ή διεθνή twists, κλασική ή σύγχρονη: εδώ θα βρείτε όλες τις διαφορετικές ιδέες για να την απολαύσετε.

"Alimia": Για απλό, ουσιαστικό και γεμάτο γεύση φαγητό στο Χαλάνδρι

Η νέα πρόταση του Γιάννη Λουκάκου πιάνει πόστο στη δημοφιλή γειτονιά και τονίζεται στο τελικό "α".