Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Στο γήπεδο τις είδαμε, αλλά στο πιάτο πώς τα πάνε; Βρίσκουμε τους top scorers των εθνικών γεύσεων Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Τσεχίας, και τσεκάρουμε τις επιδόσεις τους στο τραπέζι, με εμβληματικά πιάτα να πασάρουν νοστιμιά.

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο

Ιταλία «Il Trovatore»

Αφιερωμένο στον μεγάλο τροβαδούρο, Αντρέα Μποτσέλι, στον οποίο αποτίνει φόρο τιμής μια γωνιά του μαγαζιού με υπογεγραμμένους δίσκους και φωτογραφίες, το «Il Trovatore» είναι ένα πιο-ιταλικό-δεν-γίνεται στέκι του Παλαιού Φαλήρου, όπου οι γεύσεις της Μπότας σερβίρονται στην καλύτερη εκδοχή τους. Ο σεφ Pino Saccheri υπογράφει αέρινη πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά σε εντελώς ιταλικές εκδοχές, όπως τα maccheroni alla norma, αλλά και δυνατές σπεσιαλιτέ, όπως η ζουμερή και τραγανή cotoletta Milanese.

Ισπανία «Dos Gardenias»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 1

Όχι ακριβώς εστιατόριο, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για να καταευχαριστηθείς pintxos και paella παρέα με αυθεντική sangria,μπίρες και κοκτέιλ, το σπανιόλικο στέκι του Ψυρρή, με την αδυναμία στις αποικίες της Καραϊβικής, σερβίρει στο τραπέζι το ταμπεραμέντο της χώρας κι ύστερα το βλέπει να ξεπηδά και να αγκαλιάζει όλη τη γειτονιά, με τον ίδιο τρόπο που οι ατμοσφαιρικές μουσικές και τα φευγάτα χρώματα αγκαλιάζουν το mood των θαμώνων.

Γαλλία «Brio Bistrot»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 2

Ο σεφ Jean-Charles Mtayer μάς συστήθηκε μέσα από χρυσοσκουφάτες δημιουργίες που τον οδήγησαν σε εμβληματικά εστιατόρια της υψηλής γαστρονομίας· φέτος, όμως, αποφάσισε να ξεδιπλώσει τον πιο casual χαρακτήρα του με τα «Brio Bistrot». Μια ολότελα απολαυστική, χαλαρή εκδοχή της φινετσάτης του γευστικής υπογραφής, τα δύο μπιστρό των βορείων προαστίων, σε Ν. Ερυθραία και Χαλάνδρι, σερβίρουν το καθημερινό πρόσωπο της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας, με τη δράση να ξεκινά από νωρίς με πρωινό, και να καταλήγει σε κλασικές σπεσιαλιτέ στη βραδινή κάρτα.

Τσεχία «Svejk»

Τέσσερα εστιατόρια που βάζουν το Euro στο πιάτο - εικόνα 3

Τσέχικο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο, με ιστορία που πάει πίσω στο 1982, εσωτερικό που παραπέμπει στις αυθεντικές μπαρόκ μπιραρίες της Τσεχίας, αλλά και μια αυλή-διαμάντι, που θυμίζει ευρωπαϊκό σταθμό τρένου, το «Svejk» δανείζεται το όνομά του από τον μυθιστορηματικό «Καλό στρατιώτη Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, ενώ η κουζίνα του είναι ένα πανόραμα των παραδόσεων της κεντροευρωπαϊκής χώρας, με το γκούλας του να κουβαλάει το λάβαρο και τα μοσχαρίσια και χοιρινά του σνίτσελ να ακολουθούν σε ρόλο παραστάτη.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Il Trovatore

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.