Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε

Δεν θα ’ναι όλα σούβλας τα αρνιά και τα κατσίκια που θα ψήσουν ο ταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα είναι και στο φούρνο, στα κάρβουνα, κοντοσούβλι, ρολάκια… Μαζί έξτρα μερίδα μαγειρίτσα, για όσους θέλουν μεσημεριανό refill.

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε

Δεν θα ’ναι όλα σούβλας τα αρνιά και τα κατσίκια που θα ψήσουν ο ταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα είναι και στο φούρνο, στα κάρβουνα, κοντοσούβλι, ρολάκια… Μαζί έξτρα μερίδα μαγειρίτσα, για όσους θέλουν μεσημεριανό refill.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 1

Η θέα θα είναι αναντίρρητα ωραία, η μαγειρίτσα στο μενού της γιορτής πατρινιά –με κοιλίτσες και ποδαράκια–, οι σεφταλιές λαχανικών και μανιταριών, το κατσίκι ναξιώτικο, με πάπουδα και αφράτο λαμπριάτικο ρύζι, και η τάρτα με κατίκι και παγωτό κανέλα.

Αλκυόνες

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 2

Εδώ θα σουβλίσουν. Εκτός του αρνιού –που θα το δείτε να γυρίζει–, στη φαληριώτικη ταβέρνα θα έχουν κλασικούς μεζέδες, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, μαγειρίτσα και για συνοδεία ζωντανή μουσική: πιάνο, μπουζούκι και βιολί.

Lolitas

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 3

Στο πολύχρωμο μεζεδοπωλείο των Πετραλώνων το αρνί θα το ψήσουν στο λαδόχαρτο. Δίπλα του θα βάλουν γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι και αρνίσια συκωταριά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με ελαφρύ αβγολέμονο.

Kούβελος

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 4

Στην ταβέρνα του Κουκακίου θα φτιάξουν ψητό αρνί με πατάτες, κοκορέτσι κι ένα κοντοσούβλι προβατίνας, ενώ δεν θα λείψουν και τα παϊδάκια (all time classic). ούτε η μαγειρίτσα: πέρυσι είχε τρελό σουξέ, αναμένεται επανάληψη.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 5

Το αρνί θα έχει, εννοείται, την τιμητική του στην αυλή του μεζεδοπωλείου στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο φέτος ανοίγει για πρώτη φορά την Κυριακή του Πάσχα. Μικρά γαρδουμπάκια και κοκορετσάκια είναι επίσης στο πρόγραμμα – και όχι μόνο.

Καλωσόρισμα του Αντώνη

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 6

Θα ετοιμάσουν τα «παραδοσιακά» τους, ήτοι κατσικάκι κι αρνάκι σούβλας, κοκορέτσι, ντολμάδες, τζατζίκι (αν θέλετε μπορείτε να τα συμπληρώσετε με πολλά ακόμη πιάτα από τον κατάλογό τους) και θα βγουν στην αυλή τους στη Νέα Κηφισιά. Κάτω από τις μουριές -κανονική εξοχή.

Καστελόριζο

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 7

Στο θαλασσινό εστιατόριο της Βάρκιζας η παράδοση θα φέρει αρνίσιο κότσι λεμονάτο, με πατατούλες γκρατιναρισμένες με γραβιέρα, πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο κοκοράκι και πασχαλινά αβγά αλλά και ριζότο μανιταριών με καυκαλήθρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καστελόριζο

Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.