
Στο νέο του έργο ο Γιώργος Παλούμπης καταπιάνεται και πάλι με κοινωνικά ζητήματα και συμπεριφορές, επιχειρώντας να ακτινογραφήσει τα βίαια ανθρώπινα ένστικτα και να θέσει ηθικά ερωτήματα σχετικά με το κοινό αίσθημα δικαίου και τη δικαιοσύνη, την τιμωρία, τη νομιμοποίηση της (αστυνομικής) βίας. Η ιστορία διαδραματίζεται στο σαλόνι ενός πανεπιστημιακού καθηγητή, του Νίκου Λεοντή, ο οποίος έχει προσκαλέσει έναν φοιτητή, τον Δημήτρη, και μία φοιτήτριά του, τη Μαρία, προκειμένου να τους διαβάσει τη νέα του εργασία, στην οποία προτείνει ένα εφαρμόσιμο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο, που μπορεί να επιφέρει ισότητα και ευημερία. Απέναντι στον εμφατικό θαυμασμό της Μαρίας για τη διάνοια του Λεοντή, ο Δημήτρης, σαφώς πιο προσγειωμένος, θα την ενημερώσει για τις φήμες που κυκλοφορούν στο πανεπιστήμιο σχετικά με την παρεκκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά του καθηγητή τους. Είναι, όμως, αλήθεια ή πρόκειται για fake news; Από εδώ και πέρα, η ιστορία θα πάρει ακραία βίαιη τροπή, ειδικά αφότου εισβάλουν στο σαλόνι δύο κουκουλοφόροι, των οποίων η πραγματική ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται αμέσως.

Ο Παλούμπης δημιουργεί εντέχνως μία ατμόσφαιρα έντασης, ασάφειας και αβεβαιότητας, αφήνοντας τις απαντήσεις για το τέλος, γεγονός που κάνει το έργο να παρακολουθείται με το σχετικό ενδιαφέρον, όσον αφορά το τι κρύβει και τι "τελικά θέλει να πει". Ταυτόχρονα, όμως, το έργο αποδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό προσχηματικό και ειδικά η έναρξή του είναι μάλλον αργή, καθώς οι πρώτες σκηνές στρέφονται γύρω από την εργασία του καθηγητή, κάτι που οδηγεί σε διαλόγους γεμάτους θεωρίες και ρητορικά σχήματα.
Η συνέχεια είναι περισσότερο εύρυθμη και, ειδικά χάρη στην ανατροπή που προσφέρει η εισβολή των δύο κουκουλοφόρων, η σκηνική θερμοκρασία ανεβαίνει, η ένταση και το κλίμα αγωνίας ζωηρεύουν και κρατούν ψηλά το ενδιαφέρον. πρόκειται, πάντως, για ένα δραματουργικό τέχνασμα προκειμένου ο συγγραφέας να θέσει τα ερωτήματά του, παρά για μια αληθοφανή εξέλιξη. Από την άλλη, τα πρόσωπα είναι ζωηρά σκιαγραφημένα, κάποιοι από τους ήρωες μάλιστα έχουν μια γοητευτική αμφισημία όσον αφορά το ήθος τους, ενώ η δραματική συνθήκη ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού.

Ως σκηνοθέτης, ο Παλούμπης καθοδηγεί με νεύρο την παράσταση και έχει εμπιστευτεί υπέροχους ηθοποιούς. Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι θαυμάσιος στο ρόλο του υπεράνω υποψίας καθηγητή, μιας ευφυίας που κρύβει σκοτεινές πλευρές, και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης χειρίζεται εξαιρετικά τον δεύτερο πιο ενδιαφέροντα ρόλο, του Δημήτρη. Ο ΄Εκτορας Λιάτσος και ο Φώτης Λαζάρου ερμηνεύουν με την απαιτούμενη ένταση τους δύο εισβολείς, όμως ο ρόλος του δεύτερου έχει στηθεί πάνω στο στερεότυπου του "κακού και ηλίθιου μπάτσου" αδικώντας τον. δεν είναι τυχαίο ότι τελικά προκαλεί κυρίως γέλιο, ενώ θα έπρεπε να σοκάρει και να προβληματίσει. Άξιες ερμηνείες έχουμε και από τη Χριστίνα Μαριάνου (Μαρία) και τη Δάφνη Λιανάκη (γειτόνισσα), σε ρόλους που εξυπηρετούν τα ερωτήματα και τα διλήμματα του έργου.
Περισσότερες πληροφορίες
Άγριοι
Μια σκληρή αθηναϊκή ιστορία που διαδραματίζεται στο διαμέρισμα του διακεκριμένου καθηγητή Νίκου Λεοντή, κάπου στη σημερινή Κυψέλη. Με τους καλεσμένους φοιτητές του αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, η συνάντησή τους όμως παίρνει άλλη τροπή…