Μπεεε

3

Η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη είναι από αυτά τα θεάματα που λειτουργούν μέσα σου – κι εξακολουθούν να αναπτύσσονται εκεί ή και πάνω στη σκηνή.

Μπεεε

Η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη είναι από αυτά τα θεάματα που λειτουργούν μέσα σου – κι εξακολουθούν να αναπτύσσονται εκεί ή και πάνω στη σκηνή.

Μπεεε - εικόνα 1

Προσωπικά αυτή η παράσταση (που αυτοπροσδιορίζεται ως θέαμα ποικιλιών) μου έδωσε πάρα πολλά αφορμές να συνδεθώ με το παρελθόν, όχι μόνο με το δημιουργικά πλούσιο 15ετές παρελθόν της Σπείρας αλλά και το δικό μου, το πολύ παιδικό και μικράτο, κάνοντας το νου μου να ανατρέξει σε κλασικές επιθεωρησιακές στιγμές με τον Αλέκο Λειβαδίτη, τη Ρένα Ντορ και τον Κούλη Στολίγκα επί σκηνής. Τόσο πίσω – στα χρόνια της αποστασίας! Και παράλληλα τόσο μπροστά, περνώντας σαν φιλμ (ιλιγγι­ώδες!) τόσες δεκαετίες βιωμένες μέχρι τον πυρήνα τους, με πολιτισμό που δημιουργείται από εμάς και μας (ανα)δημιουργεί ταυτόχρονα...
Αυτό το βαριετέ, που κινείται τόσο­ δημιουργικά κι εποικοδομητικά μπροστά στο εξαιρετικό ευφάνταστο κι ευκίνητο σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη και φέρει την υπογραφή των Δημήτρη Μανιάτη, Φώτη Μιχαλόπουλου και Σταμάτη Κραουνάκη, ενώ μουσικοποιείται με πολύ ωραίο urban τρόπο, ροκ τε και λαϊκό, από τον Άρη Βλάχο, αποτελεί ένα εξαιρετικό απόσταγμα της πείρας της Σπείρας! Και όπως όλα τα εξαιρετικά αποστάγματα, διατηρεί όλα τα αρώματα και τις γεύσεις του αρχικού vintage κι ευνοείται από τη δροσιά και τη φρεσκάδα του σήμερα. Δεν θέλω να μπω στα επιμέρους και στις λεπτομέρειες ενός προγράμματος που βιώνεται μόνο στη σκηνή του «Μιχάλης Κακογιάννης».
Εξάλλου, εδώ έχουμε συμπυκνωμένες όλες τις ποιότητες που χαρακτηρίζουν διαχρονικά αυτήν την ομάδα συν το γεγονός ότι, ως ένα ζωντανό κι εξελισσόμενο θέαμα, πιάνει το σφυγμό της επικαιρότητας κάθε στιγμή και τον μετατρέπει σε καταλυτικό συναίσθημα. Το «Μπεεε» αντικατοπτρίζει με μοναδικό τρόπο ανάγκες και προσμονές των ημερών μας. Αυτών που βιώνουμε και αυτών που έρχονται. Διατηρώντας τους πιο γερούς δεσμούς που μπορεί να έχει με το παρελθόν.

ΙΔΡΥΜΑ «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ» Πειραιώς 206, Ταύρος, 2103418550. ­Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεεε

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 120 '

Με πρόζα, ροκές και λαϊκά, ο Στ. Κραουνάκης και η παρέα του στήνουν ένα καταγγελτικό μουσικοθεατρικό θέαμα στα βαλτόνερα της κρίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.