Σλάντεκ

3

Σε μια παράσταση που ακολουθεί την αισθητική αφαιρετικότητα του μεταμοντέρνου ανέβασε ο Δημήτρης Καραντζάς το πολιτικό έργο του Έντεν Φον Χόρβατ που γράφτηκε λίγο πριν από την άνοδο του ναζισμού στην εξουσία.

Σλάντεκ
Σλάντεκ - εικόνα 1

Σε μια παράσταση που ακολουθεί την αισθητική αφαιρετικότητα του μεταμοντέρνου και βασίζει τη δράση στην επανάληψη ενός συγκεκριμένου σκηνικού μοτίβου ανέβασε ο Δημήτρης Καραντζάς το πολιτικό έργο, το οποίο έγραψε ο Γερμανο-Αυστρο-Ούγγρος συγγραφέας Έντεν Φον Χόρβατ λίγο πριν από την άνοδο του ναζισμού στην εξουσία. Στον Καραντζά αρέσει να δουλεύει με τα σώματα των ηθοποιών και να τους οδηγεί σε ένα συστηματοποιημένο πλαίσιο στο οποίο εναρμονίζεται άψογα ο ηχητικός σχεδιασμός – στην προκειμένη περίπτωση του Δημήτρη Καμαρωτού.
Αυτήν τη φορά η ιδέα του υλοποιήθηκε άψογα από τους ικανότατους και συνεπέστατους ηθοποιούς Αντώνη Αντωνόπουλο, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννη Κλίνη, Άρη Μπαλή, Μιχάλη Οικονόμου, Αργύρη Πανταζάρα και Αινεία Τσαμάτη. Και θα μπορούσε να απογειωθεί αν οι εσωτερικές διακυμάνσεις των ηρώων δεν παρουσιάζονταν τόσο ομογενοποιημένες σε ένα έργο σαν κι αυτό, που μιλά για την ψυχολογική αδυναμία του ανθρώπου και ταυτόχρονα για την ανάγκη του να αποτελέσει μέρος ενός συνόλου, ακόμη κι αν αυτό είναι ολοκληρωτικό. Μια διαφορετική ανάπτυξη τεχνικών παραλλαγής και πύκνωσης θα έδινε αυτόματα στην παράσταση άλλη δυναμική.

Περισσότερες πληροφορίες

Σλάντεκ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 95 '

Ένα υπαρξιακό δράμα κι ένας προβληματισμός πάνω στην αγωνιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν θυσιάσει την υπόστασή του

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.