Άντρες έτοιμοι για όλα

3,5

Δεν είναι τυχαίες οι ουρές του κόσμου έξω από το Θέατρο Λαμπέτη. Τηλεοπτικών προδιαγραφών, αλλά ξεκαρδιστική είναι αυτή η «ελληναράδικη» κωμωδία με τις παρεΐστικες ατάκες, τις μπριόζες ερμηνείες και τους Ευριπιώτη, Κόκλα κι Ευθυμιάδη να ξεχωρίζουν.

Άντρες έτοιμοι για όλα

Δεν είναι τυχαίες οι ουρές του κόσμου έξω από το Θέατρο Λαμπέτη. Τηλεοπτικών προδιαγραφών, αλλά ξεκαρδιστική είναι αυτή η «ελληναράδικη» κωμωδία με τις παρεΐστικες ατάκες, τις μπριόζες ερμηνείες και τους Ευριπιώτη, Κόκλα κι Ευθυμιάδη να ξεχωρίζουν.

Άντρες έτοιμοι για όλα - εικόνα 1

Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας πέντε παλιόφιλοι αποφασίζουν να οργανώσουν μια βραδιά αντρικού στριπτίζ προκειμένου να διασώσουν με τα έσοδα των εισιτηρίων την «Αναμπέλα», την καταχρεωμένη καφετέρια-στέκι τους. Το ζήτημα όμως στο έργο δεν είναι το ίδιο το στριπτίζ, αλλά οι περιπέτειές τους μέχρι τη βραδιά που θα τα βγάλουν όλα στη φόρα με τη βοήθεια μιας σέξι Ρωσίδας χορεύτριας (Πηνελόπη Αναστασοπούλου), την οποία έχουν επιστρατεύσει για να τους εκπαιδεύσει.

Ο ιδιοκτήτης της «Αναμπέλα» (Κώστας Κόκλας), εκτός από τις αγωνίες του για τα προς το ζην, έχει το άγχος μην τυχόν και ο γιος του (Μάνος Ιωάννου) είναι γκέι. Ο ταξιτζής της παρέας (Θανάσης Ευθυμιάδης), με βαριές τύψεις απέναντι στη σύζυγό του (Ευαγγελία Μουμούρη), αρχίζει να την απατά με τη Ρωσίδα, αγνοώντας πως η σύζυγός του διατηρεί «σοβαρή» εξωσυζυγική σχέση εδώ και τρία χρόνια με τον κολλητό του (Γιάννης Τσιμιτσέλης). Δίχως να χαίρουν πρωτοτυπίας, αυτές ιστορίες καθημερινής φρενίτιδας βγάζουν πολύ γέλιο, με τους Κώστα Ευριπιώτη (ο «μεγάλος» της παρέας), Κώστα Κόκλα και Θανάση Ευθυμιάδη να τα δίνουν όλα!

Οι πρώτοι δύο πετυχαίνουν με τους αυτοσχεδιασμούς τους ένα σπαρταριστό ντουέτο, ενώ η ερμηνεία του τρίτου είναι από μόνη της ένα υποδειγματικό κωμικό μονόπρακτο. ­Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο υπόλοιπος θίασος (Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλη, Μαρία Φιλίππου) υστερεί ερμηνευτικά, ενώ η σκηνοθεσία –χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο– έχει προνοήσει για το σβέλτο ρυθμό και τα ωραία ευτράπελα. Ίσως όμως χάθηκε η ευκαιρία για μια σπουδαία κοινωνική κωμωδία. Οι Έλληνες συγγραφείς-διασκευαστές άντλησαν την κεντρική ιδέα του «στριπτίζ με καλό σκοπό» από το θεατρικό έργο «Ladies Night», στο οποίο βασίστηκε και η ταινία-φαινόμενο του 1997 «Full Monty». Όπως σημείωνε τότε γι’ αυτήν ο κριτικός κινηματογράφου Μπάμπης Ακτσόγλου στο «α»: «Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής –η πιο απαισιόδοξη συγκυρία μεταβάλλεται σε πανηγύρι– αλλά κι ένα μάθημα για το τι σημαίνει κοινωνική κωμωδία με τα όλα της».

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου δεν κατάφεραν κάτι αντάξιο. Μολονότι το υλικό τους προσφερόταν για μια έξοχη σάτιρα των λαϊκών τάξεων στην ελληνική επαρχία, περιορίστηκαν στην κατασκευή μιας τυπικής κωμωδίας καταστάσεων με ωραία αστεία της παλιοπαρέας, πλην όμως κλισέ χαρακτήρες. Δεν εμβάθυναν στο κωμικό που μπορεί να παραχθεί από τα πραγματικά προβλήματα, αλλά στους αστεϊσμούς με το «ελληναράδικον» του πράγματος. Αυτό αρκεί για να γεμίσει ένα θέατρο και να κάνει ένα ζορισμένο κοινό να ξεσκάσει. δεν αρκεί όμως για να κάνει ένα έργο να περάσει στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 31/10/2013

Περισσότερες πληροφορίες

Άντρες έτοιμοι για όλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Τόσο έτοιμοι και απελπισμένοι που τα βγάζουν όλα στη φόρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των άνεργων ηρώων της ταινίας «Full Monty»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.