Άκρως συμπαντικό

Άκρως συμπαντικό

  • Διάρκεια: 110'
  • 2,5

Κάτι από δράμα, κάτι από κωμωδία και κάτι από… το υπερπέραν έχει το “Άκρως συμπαντικό”, το πολυβραβευμένο έργο της Βρετανίδας Σάρλοτ Τζόουνς που παίζεται στο θερινό θέατρο “Λαμπέτη”. Το έργο, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, ακολουθεί την ιστορία της οικογένειας Χαμπλ, που συναντιέται στον ολάνθιστο κήπο της με την αφορμή της κηδείας του πατέρα. Όσο ο γιος του προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος, καλείται να ανταπεξέλθει απέναντι σε μια αυταρχική μητέρα, με την οικονόμο να προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, έναν επιχειρηματία να διατηρεί σχέση με τη μητέρα και την κόρη του τελευταίου να έχει ένα μεγάλο μυστικό.


Ερμηνεύουν: Κ. Καζανάς, Μπ. Μάλφα, Μ. Μαρκάτης, Κ. Μουταφτσής, Φ. Ντεμίρη, Τζ. Τσόλκα. Σκην.: Μ. Φιλίππου. Κοστ.: Μ. Ψυχουντάκη. Μουσ.: Γ. Οικονόμου. Φωτ.: Αργ. Θέος.

Αναλυτική κριτική

Το χρονικό των σχέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιάζουν εγκλωβισμένοι σ’ έναν ιστό παθών και αδυναμιών παρουσιάζεται σε μια σκηνοθεσία που αφηγείται με σαφήνεια αλλά λιγότερο συναίσθημα την ιστορία. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική