Άγνωστο έργο του Κάλβου στη Μικρή Επίδαυρο

Η σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη φέρνει στο φως τις «Δαναΐδες», την άπαιχτη τραγωδία που με όχημα τον μύθο ανάγει τον έρωτα σε σύμβολο αντίστασης.

Άγνωστο έργο του Κάλβου στη Μικρή Επίδαυρο

Κώδικες των αρχαίων τραγικών μπολιασμένους με ρομαντισμό χρησιμοποιεί ο Ανδρέας Κάλβος στις «Δαναΐδες» του, μια τραγωδία που δεν έχει παρασταθεί ποτέ από την εποχή της έκδοσής της (1818), και τώρα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφυλλίδη. Ο λόγιος ποιητής, επηρεασμένος από το πνεύμα της εποχής του κλασικισμού, γράφει για το βασιλιά του Άργους Δαναό, ο οποίος δίνει εντολή στις πενήντα κόρες του να δολοφονήσουν τους συζύγους τους για να μην σφετεριστούν το βασίλειο. Την εντολή παραβαίνει μόνο η Υπερμήστρα την ιστορία της οποίας θα δούμε με πρωταγωνιστές τη Λένα Παπαληγούρα, τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τον Άρη Μπαλή σε μια παράσταση που γεμίζει από τις μουσικές συνθέσεις της Monika. Τραγουδά η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Αρβανιτάκη και της Έφης Καλλιφατίδη. Η παράσταση, που ρίχνει την αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019, θα παιχτεί στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους (2-3/8).

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Δαναΐδες

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο βασιλιάς Δαναός με το φόβο ότι θα τον εκθρονίσουν οι γαμπροί του συμβουλεύει τις κόρες του να τους σκοτώσουν. Η μόνη που αντιστέκεται είναι η ερωτευμένη Υπερμνήστρα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.