Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής

Ο Δημήτρης Μυλωνάς συνεργάζεται με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στο ολοκαίνουργιο έργο του Bruce Hooch που ανεβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως σε δυο γλώσσες.

Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής

Ο Δημήτρης Μυλωνάς συνεργάζεται με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στο ολοκαίνουργιο έργο του Bruce Hooch που ανεβαίνει για πρώτη φορά παγκοσμίως σε δυο γλώσσες.

Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής - εικόνα 1

Το Από Μηχανής Θέατρο διανύει το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μυλωνά, ενώ δίνει από τώρα τον παλμό της νέας θεατρικής σεζόν στο πολυπολιτισμικό Μεταξουργείο συνεχίζοντας με δυναμικές ρεπερτοριακές επιλογές. Από τον Οκτώβριο το Από Μηχανής παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα τον «Κήπο» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, το τελευταίο έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch με πολλές επιτυχημένες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά στο ενεργητικό του. Πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι σπουδαίων ηθοποιών, ζευγάρι και στη ζωή, ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη, η οποία μάλιστα έχει κάνει και τη μετάφραση του έργου.

Όπως μαρτυρά ο πρωτότυπος τίτλος του έργου “Tangled Garden”, πρόκειται για έναν «Κήπο» που αποτελεί πεδίο συνάντησης δύο διαμετρικά αντίθετων προσωπικοτήτων που εμπλέκονται μεταξύ τους, γνωρίζονται, αντιπαρατίθενται και εν τέλει τολμούν «να αγαπήσουν και να αγαπηθούν». Μία διόλου αναμενόμενη συνέχεια στη γνωριμία του Μπάρι και της Λουίζ. Δύο μοναχικοί άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, εκείνος οικοδόμος πρώην βετεράνος του Βιετνάμ, εκείνη καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας, με ποιητικές ανησυχίες, που έχει προσληφθεί για να τον φροντίζει μετά από την εγχείρηση στο γόνατό του. Οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές γι’ αυτό το αναπάντεχο ζευγάρι και η απόσταση που τους χωρίζει μεγάλη. Η προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, όμως, θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη σωτηρία.

Παγκόσμια πρεμιέρα και δίγλωσση παράσταση στο Από Μηχανής - εικόνα 2

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με την εταιρεία θεάτρου New Fangled Stages, με έδρα το Τορόντο, της οποίας ο Bruce Gooch είναι ιδρυτικό μέλος μαζί με την Lynn Voght, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν και στην αγγλική παραγωγή του έργου που θα φιλοξενήσει το Από Μηχανής Θέατρο παράλληλα με την ελληνική εκδοχή.

Το σκηνοθετικό σημείωμα του Δημήτρη Μυλωνά για τον «Κήπο»

«Στη «ξηρή» ζωή των δύο ηρώων, ο «Κήπος» είναι μία όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα, εκεί θα αναζητήσουν ρωγμές για να εισχωρήσουν και να τολμήσουν να. Παρά τις αντιθέσεις τους. Παρά τις αποτυχίες που κουβαλάνε. Παρά το δισταγμό. Ο «Κήπος» μετατρέπεται σε έναν τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλο, προπαντός όμως με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η απόφαση, κόντρα στις συνθήκες, να χαράξουν μια κοινή διαδρομή, είναι άλλοτε ανακουφιστική άλλοτε επώδυνη, πάντα όμως γενναία. Κι ακόμα κι αν δεν ξέρουμε πόσο γερή είναι αυτή η γέφυρα συνάντησης που επιθυμούν να χτίσουν μαζί, το γεγονός ότι το προσπαθούν, έχει για μένα κάτι το μεγαλειώδες».

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κήπος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται, σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν τη μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει και να βρουν τη σωτηρία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber