Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, το νέο έργο του Μηνά Βιντιάδη "Βροχή τα βέλη" συνεχίζει την πορεία του στην Αθήνα, στο Calderone Art Space, για όλο τον Μάιο, με πρωταγωνιστή τον Στράτο Τζώρτζογλου ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία μαζί με την Μαρία Τσαρούχα.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κοινωνικό έργο που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους και τις αντιφάσεις της ύπαρξης, φωτίζοντας παράλληλα τη δύναμη της αισιοδοξίας. Σε μια διαρκή εναλλαγή συναισθημάτων, το χιούμορ και η συγκίνηση συνυπάρχουν με τρόπο σχεδόν κινηματογραφικό, αποτυπώνοντας τη ρευστότητα της ίδιας της ζωής.

Τη μουσική "ένδυση" της παράστασης υπογράφουν τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, που επιμελείται η Εφη Μεράβογλου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης αναλαμβάνει η Μαίρη Μαραγκουδάκη ενώ τα κείμενα επιμελείται η Τζένη Κοσμίδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια ανήκουν στο Δημήτρη Στρέπκο και οι φωτισμοί στον Τάσο Σκλαβούνο.
Η υπόθεση
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται ένας άντρας που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 50ά του γενέθλια. Περιμένοντας τους καλεσμένους του, κάνει μια πρόβα για τον λόγο που θα βγάλει. Μιλά για τα παιδικά του χρόνια, την επαγγελματική του πορεία, τον γάμο του, τις γυναίκες που σημάδεψαν την ύπαρξή του, αλλά και τους φόβους, τις ενοχές και τα ανείπωτα μυστικά του.
Καθώς η αφήγηση ξετυλίγεται, το ερώτημα γίνεται όλο και πιο επιτακτικό: πόσα μπορεί να αποκαλύψει; Και τελικά, ποιοι θα είναι αυτοί που θα τον ακούσουν και ποιοι θα τον κρίνουν; Ο ίδιος ο ήρωας αυτοχαρακτηρίζεται ως ένας άντρας που "σε όλες τις ηλικίες του κλέβει τις εφηβείες του".
'Ένας κόσμος ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα
Ο συγγραφέας σημειώνει πως στόχος του έργου ήταν οι χαρακτήρες να βρεθούν σε ένα "νεκρό σημείο", όπου τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, στο θάρρος και το ρίσκο, στο θράσος και την ατολμία, παύουν να είναι διακριτά.
'Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιθυμία του είναι ο θεατής —και ειδικά το γυναικείο κοινό που γεμίζει τις αίθουσες— να περάσει μέσα από όλα τα στάδια του συναισθήματος: "να γελάσει και μετά να προβληματιστεί, να κλάψει και μετά να αναζητήσει τα κρυμμένα μυστικά".
Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο αποκτά μια καθολικότητα: ένας άντρας μιλά, αλλά θα μπορούσε να είναι μια γυναίκα. Ένας άνθρωπος εκτίθεται, αλλά θα μπορούσε να είναι ο καθένας.

Η εξομολόγηση του ήρωα
Μέσα από τον ρόλο του, ο Στράτος Τζώρτζογλου ενσαρκώνει έναν άντρα που, την ημέρα των γενεθλίων του, απογυμνώνεται συναισθηματικά μπροστά στο κοινό.
Μέσα από αυτή τη διαδρομή, αναδύονται θέματα όπως η ματαιότητα του ναρκισσισμού, η ανάγκη αποδοχής, αλλά και η βαθιά ανθρώπινη αγωνία για επανεκκίνηση. Ο ήρωας μιλά για το παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ, για απώλειες οικογενειακές και συναισθηματικές, για σχέσεις που τον καθόρισαν και τον πλήγωσαν.
Στο τέλος της διαδρομής, η παράσταση κορυφώνεται σε μια εσωτερική έκκληση: την επιθυμία για επαναγέννηση. Ο ήρωας απευθύνεται στους "καλεσμένους" του ζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία.

"Κανέναν δεν περιμένω, κανείς δεν με περιμένει
΄Εχω μόνο εσάς.
Ελάτε να μου ευχηθείτε
να διώξω μακριά τον κακό εαυτό μου
και εύχομαι … να ξαναγεννηθώ…από την αρχή
Αλήθεια, είναι αργά για ν’ αλλάξω;"
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Στο trailer εμφανίζονται η Μυρτώ Δημητρακοπούλου και η Ειρήνη Τσαγκατάκη.
Περισσότερες πληροφορίες
Βροχή τα βέλη
Ένας άντρας γιορτάζει τα πεντηκοστά του γενέθλια και ενώ περιμένει τους καλεσμένους του, κάνει μια πρόβα για το τι θα τους πει, διατρέχοντας όλη τη ζωή του. «Εξομολογείται» στους καλεσμένους του τη ματαίωση της ζωής του, όντας ο ίδιος επιτυχημένος επαγγελματικά ως διαφημιστής, χάνει τον μεγάλο του έρωτα. Για τα παιδικά του χρόνια, το επάγγελμά του, το γάμο του, τις γυναίκες της ζωής του, τους φόβους και τις αγωνίες του, τα λάθη, τις αλήθειες και τα ψέματά του. Μιλάει με ενθουσιασμό για την «αξία της «αγάπης χωρίς όρια», το πάθος του για μια νέα ζωή γεμάτη συμπόνια και τρυφερότητα για τους άλλους ανθρώπους, την αξία της φιλίας.




