
Οι αδελφοί Κούφαλη έχουν αφήσει το στίγμα τους στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία, με έργα που εξερευνούν τη σύνθετη ανθρώπινη ψυχολογία και τις κοινωνικές δυναμικές. Με τη διεισδυτική τους ματιά και την ιδιαίτερη αφηγηματική τους δομή, δημιουργούν θεατρικούς κόσμους όπου η αλήθεια συγκρούεται με την ψευδαίσθηση. Στο "Μη σκαλίζεις την άμμο", που ανεβαίνει πρώτη φορά, σε σκηνοθεσία Θεοδόσης Σκαρβέλης, τέσσερις άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο ίδιο σπίτι παίζουν ένα παιχνίδι εξαπάτησης και εκδίκησης, αποκαλύπτοντας τα μυστικά που τους στοιχειώνουν. Το έργο εξετάζει τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ ηθικής και επιβίωσης, ενώ διατηρεί έναν ρυθμό έντασης και ανατροπών.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (από 24/4) το βραβευμένο έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, με πρωταγωνιστές τους: Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Δημήτρης Μανδρινός, Σπύρος Μαραγκουδάκης, Κορίννα Ντουλλάαρτ.

Σημείωμα συγγραφέων
"Το "Μη σκαλίζεις την άμμο" είναι ένα έργο "δωματίου" για τέσσερα όργανα. Ένα έργο πολυφωνικό χωρίς ορχήστρα με οδηγό τέσσερις ήρωες που διευθύνουν εναλλάξ τις φωνές των υπολοίπων στο απόλυτο χάος. Τα τέσσερα πρόσωπα εγκλωβισμένα στις στοές μιας πραγματικότητας που τα ίδια έσκαψαν, αναζητούν τη διέξοδο, διεκδικώντας τη θέση τους στον θεοσκότεινο κόσμο που τους περιέχει και που αντανακλά με ρεαλιστική ακρίβεια τη φευγαλέα ψευδαίσθηση της αλήθειας".
Περισσότερες πληροφορίες
Μη σκαλίζεις την άμμο
Το βραβευμένο έργο με το γνώριμο κωμικοτραγικό ύφος των σημαντικών δραματουργών, είναι το χρονικό της κατάδυσης μιας παρέας εφήβων στον κόσμο των ναρκωτικών. Οι χαρακτήρες, τα πρόσωπα, ανήκουν στο περιθώριο της κοινωνίας, «ασήμαντες» περιπτώσεις που κραυγάζουν για βοήθεια, για λίγη αγάπη, για την ανάγκη ενός «Άλλου κόσμου». Ανιχνεύει την αδυναμία και τον φόβο των ανθρώπων να επικοινωνήσουν ελεύθερα στον σύγχρονο κόσμο. Οι τέσσερις ήρωες συναντιούνται στο σπίτι του ενός από αυτούς. Εκεί θα εκτυλιχθεί ένα παιχνίδι εξαπάτησης και εκδίκησης το οποίο θα φέρει τον καθένα αντιμέτωπο με τον ηθικό του κώδικα, με όσα ήθελε να κάνει και δεν έκανε και με τα λόγια που είπε ενώ δεν τα πίστευε.