"Μαύρη σαμπούκα": Φιλία, λάθος timing και πολύ γέλιο στην απίστευτη κωμωδία

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος παραμένουν στις θεατρικές επάλξεις, για έκτη χρονιά, με τη "Μαύρη σαμπούκα" και μας δίνουν ραντεβού στο ανακαινισμένο θέατρο Πόλη Θέατρο "Δάνης Κατρανίδης".

Μαύρη σαμπούκα Θοδωρής Χανιώτης©

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος έχουν βρει τη σωστή συνταγή και το αποτέλεσμα δροσερό, αστείο  και εθιστικό το μοιράζονται με το κοινό στη "Μαύρη σαμπούκα”, που παίζεται για έκτη χρονιά. Ο Τόλης Παπαδημητρίου έχει γράψει το κείμενο, έκανε τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια στην κεφάτη κωμωδία που με καταιγιστικό ρυθμό μιλά για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Από τις 14 Νοεμβρίου παίζεται στο ανακαινισμένο Πόλη Θέατρο "Δάνης Κατρανίδης".

Στο έργο, ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για να τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ "Μαύρη σαμπούκα" να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή. Το πώς σχετίζονται με την ιστορία το χάσταγκ #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Τουίτι και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής.

Μαύρη σαμπούκα
Θοδωρής Χανιώτης©

" Θα δεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου μια ιστορία που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την Ελλάδα του 2022 και τον άνθρωπο” δήλωνε στο "α” ο Τόλης Παπαδημητρίου. "Θα ακούσεις ένα κείμενο - όχι που είναι δικό μου αλλά είναι πολύ καλό - που πίστεψέ με θα το θυμάσαι για καιρό. Όπως θα τραγουδάς και το τραγούδι μας, αφού πρώτα το χορέψεις από τη θέση σου, όσο μας βλέπεις να παρτάρουμε δίχως αύριο επί σκηνής! Θα ξεχαστείς. Θα αφήσεις για λίγο στην άκρη ό, τι σε βασανίζει και θα παρασυρθείς - θέλοντας και μη - στη διασκέδαση. Κάτι σα μεθύσι, που λέμε. Άλλωστε ο τίτλος είναι "Μαύρη σαμπούκα". Τυχαία νομίζεις το ‘βγαλα έτσι;”

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ, στον τελευταίο κύκλο της επιτυχημένης παράστασης που πάει για φινάλε. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Πόλη Θέατρο - «Δάνης Κατρανίδης»

Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

O 'Ερρίκος Ε’' και οι πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες του

Οι πρώτες φωτογραφίες και το trailer από τις πρόβες του "Ερρίκου Ε’" μας φέρνουν κοντά στην πολυαναμενόμενη παράσταση του Σαίξπηρ, σε νέα μετάφραση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 85 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

Για τον Δημήτρη Μακαλιά, η κωμωδία είναι το πιο γενναιόδωρο είδος

Ο αγαπημένος ηθοποιός μιλά στο "α" για τον "Ράφτη κυριών" του Ζορζ Φεϊντό (avant première στις 24/10) και το "Σποτ" του Ζήση Ρούμπου (από 27/10). Δύο κωμωδίες που τον κρατούν απασχολημένο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας στο θέατρο Γκλόρια.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 23 έως 29/10 και ξεχωρίζουν.

Το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας δείχνει τη νέα του δυναμική παρουσία με πλούσιες φθινοπωρινές δράσεις

Με τις νέες πρωτοβουλίες της Τζένης Αργυρίους σηματοδοτείται μια νέα εποχή για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας, ένα κέντρο ανοιχτό, δημιουργικό, σε συνεχή διάλογο με τον κόσμο. Αυτές είναι οι Φθινοπωρινές Δράσεις.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος σε δύο εμβληματικούς ρόλους

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή, ερμηνεύοντας δύο σπουδαίους ρόλους που αναδεικνύουν την πολυπλοκότητα της ανδρικής ψυχής, την αγωνία, την εξουσία και την αναζήτηση ταυτότητας μέσα στον χρόνο.

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στον Σταυρό του Νότου με νέα σατιρική παράσταση

Ζάμπρας, Θεοδωρόπουλος, Φουντούλης και Ρούπος στήνουν μαζί του μια επιχείρηση γέλιου.

"Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα"-Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επιστρέφει με μια παράσταση για το τίμημα της ελευθερίας

Ένα έργο στοχαστικό, συγκινητικό και απολαυστικά αιχμηρό φέρνει στη σκηνή ο Θωμάς Μοσχόπουλος με πρωταγωνιστές τους Ορφέα Αυγουστίδη και Ευγενία Σαμαρά.