"Μαύρη σαμπούκα": Φιλία, λάθος timing και πολύ γέλιο στην απίστευτη κωμωδία

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος παραμένουν στις θεατρικές επάλξεις, για έκτη χρονιά, με τη "Μαύρη σαμπούκα" και μας δίνουν ραντεβού στο ανακαινισμένο θέατρο Πόλη Θέατρο "Δάνης Κατρανίδης".

Μαύρη σαμπούκα Θοδωρής Χανιώτης©

Το σκηνικό δίδυμο Τόλης Παπαδημητρίου και Αντώνης Στάμος έχουν βρει τη σωστή συνταγή και το αποτέλεσμα δροσερό, αστείο  και εθιστικό το μοιράζονται με το κοινό στη "Μαύρη σαμπούκα”, που παίζεται για έκτη χρονιά. Ο Τόλης Παπαδημητρίου έχει γράψει το κείμενο, έκανε τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια στην κεφάτη κωμωδία που με καταιγιστικό ρυθμό μιλά για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ. Από τις 14 Νοεμβρίου παίζεται στο ανακαινισμένο Πόλη Θέατρο "Δάνης Κατρανίδης".

Στο έργο, ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για να τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ "Μαύρη σαμπούκα" να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή. Το πώς σχετίζονται με την ιστορία το χάσταγκ #Pentheas, η Φουρέιρα και ο Αργυρός, τα απανωτά έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Τουίτι και τα αμέτρητα σφηνάκια, η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής.

Μαύρη σαμπούκα
Θοδωρής Χανιώτης©

" Θα δεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου μια ιστορία που μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την Ελλάδα του 2022 και τον άνθρωπο” δήλωνε στο "α” ο Τόλης Παπαδημητρίου. "Θα ακούσεις ένα κείμενο - όχι που είναι δικό μου αλλά είναι πολύ καλό - που πίστεψέ με θα το θυμάσαι για καιρό. Όπως θα τραγουδάς και το τραγούδι μας, αφού πρώτα το χορέψεις από τη θέση σου, όσο μας βλέπεις να παρτάρουμε δίχως αύριο επί σκηνής! Θα ξεχαστείς. Θα αφήσεις για λίγο στην άκρη ό, τι σε βασανίζει και θα παρασυρθείς - θέλοντας και μη - στη διασκέδαση. Κάτι σα μεθύσι, που λέμε. Άλλωστε ο τίτλος είναι "Μαύρη σαμπούκα". Τυχαία νομίζεις το ‘βγαλα έτσι;”

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαύρη σαμπούκα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους σε μια κωμωδία με καταιγιστικό ρυθμό για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ, στον τελευταίο κύκλο της επιτυχημένης παράστασης που πάει για φινάλε. Όλα ξεκινούν από μια διάρρηξη που εξελίσσεται με αναπάντεχο τρόπο. Ο Βλάσης Κουρούπας, ένας ταξιτζής από τις Κουκουβάουνες, μπερδεύει τους ορόφους και μπαίνει στο σπίτι του πάμπλουτου μουσικοσυνθέτη Διονύσιου Αβέρωφ με σκοπό να κλέψει. Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο όταν κάνει εκεί την εμφάνισή του ο συνεργός του, ο Μήτσος. Αυτός, βέβαια, ήταν ο μοναδικός τρόπος για τον Βλάση και το είδωλό του, τον δημιουργό του λαϊκού σουξέ «Μαύρη σαμπούκα» να συναντηθούν και να αναπτύξουν μια σχέση παράδοξα δυνατή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βραδιές stand up comedy για λίγο ακόμη γέλιο στην Αθήνα

Οι παραστάσεις stand up comedy συνεχίζονται και το καλοκαίρι σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
23/05/2025

Paris Opera Junior Ballet: Το νέο αίμα της Όπερας του Παρισιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την παγκόσμια πρεμιέρα του Paris Opera Junior Ballet στην Αθήνα, με ένα ρεπερτόριο που τιμά το παλιό και πειραματίζεται με το νέο, ιδανικό για κάθε θεατή, όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Χοσέ Μαρτίνεζ (27-28/5).

Αφιέρωμα στο Θέατρο του Ήλιου με την παρουσία ιστορικών συντελεστών στο Ναύπλιο

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Fougaro Artcenter οργανώνουν ένα αφιέρωμα στο θρυλικό Θέατρο του Ήλιου της Αριάν Μνουσκίν με καλεσμένους δύο κορυφαίους συντελεστές του, προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση για την τέχνη, την αλληλεγγύη και την ελπίδα.

Τελευταίες παραστάσεις για 4 ξεχωριστές θεατρικές παραγωγές στο Εθνικό Θέατρο

Τέσσερις ξεχωριστές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου ρίχνουν αυλαία: "Τρεις αδελφές", "Φάουστ", "Η κληρονομιά μας", "Η βεγγέρα". Ποιες από αυτές θα συνεχιστούν και την επόμενη σεζόν;

Αντώνης Φωνιαδάκης, Πωλίνα Κρεμαστά και Mαριέλα Νέστορα: Τρεις σύγχρονοι χορογράφοι με ξεχωριστή φωνή

Με αφετηρία τη μουσική και στόχο την εσωτερική κίνηση, τρεις διακεκριμένοι δημιουργοί-ο Αντώνης Φωνιαδάκης, η Πωλίνα Κρεμαστά και η Mαριέλα Νέστορα- φωτίζουν τη σύγχρονη χορογραφία με παραστάσεις που συνδυάζουν σωματικότητα, σκέψη και καλλιτεχνική ευαισθησία.

Γιούρι Γκριγκορόβιτς: Ο Αυτοκράτορας του Μπαλέτου που λάτρεψε την Ελλάδα

Ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θρύλος του κλασικού μπαλέτου και επί δεκαετίες ψυχή των Μπαλέτων Μπολσόι, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη σκηνή και στην ιστορία.

"Ανεξάρτητα κράτη": Η παράσταση-γροθιά που επιστρέφει δριμύτερη στο Θέατρο Χώρα

Μετά από συνεχόμενα sold out, τα "Ανεξάρτητα κράτη" των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργου Παλούμπη επανέρχονται δυναμικά, το φθινόπωρο του 2025 αναμοχλεύοντας με ωμή ένταση τα σκοτεινά σημεία της ελληνικής κοινωνίας.