"Χορεύοντας με τη θύελλα": Γιούλη Ηλιοπούλου και Τάκης Παπαματθαίου παίρνουν παράταση στο θέατρο Πειραιώς 131

Συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο το ξεκαρδιστικό έργο που στέλνει επίκαιρα μηνύματα για την μοναξιά των ανθρώπων στην σύγχρονη κοινωνία.

Χορεύοντας με τη θύελλα

Με το "Χορεύοντας με τη θύελλα" συνεχίζουν η Γιούλη Ηλιοπούλου και ο Τάκης Παπαματθαίου στο θέατρο Πειραιώς 131, αφού πήρε παράταση παραστάσεων και για τον Φεβρουάριο. Το επίκαιρο ξεκαρδιστικό έργο του πολυβραβευμένου Πίτερ Κουίλτερ σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου, σκηνοθετεί ο Τάκης Παπαματθαίου.

Χορεύοντας με τη θύελλα
© Thomas Daskalakis

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Πάτρικ ζει μια αυστηρά μοναχική ζωή και εκπλήσσεται όταν χτυπάει η πόρτα του κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης θύελλας. Εμφανίζεται σαν άλλη θύελλα η Τζούντιθ, μια εκκεντρική γυναίκα από το διπλανό χωριό, σε αναζήτηση ψωμιού, αυγών και παρέας. Ο Πάτρικ κάνει τα πάντα για να φύγει η απροσδόκητη επισκέπτης όσο πιο  γρήγορα γίνεται . Όταν όμως η καταιγίδα γίνεται πιο ασταθής,  είναι σαφές ότι η Τζούντιθ και ο Πάτρικ είναι υποχρεωμένοι να μείνουν μαζί στο σπίτι ώσπου να κοπάσει η θύελλα. Η τακτοποιημένη ζωή του Πάτρικ στο αυστηρά νοικοκυρεμένο σπίτι του θα ανατραπεί από την θυελλώδη προσωπικότητα της Τζούντιθ. Ξεκαρδιστικές και απρόσμενες καταστάσεις θα αλλάξουν τελικά το τοπίο στις ζωές των δύο μοναχικών ανθρώπων.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χορεύοντας με τη θύελλα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η παράσταση βασίζεται στο νέο έργο του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Πίτερ Κουίλτερ. Πρόκειται για μια κωμωδία με πρωταγωνιστές δύο αντίθετα πλάσματα που προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν μοναχικό κόσμο όσο επικρατεί μία σφοδρή θύελλα. Κατά τη διάρκειά της είναι που εκείνη έρχεται από το διπλανό χωριό και χτυπά την πόρτα του σπιτιού εκείνου, ψάχνοντας λίγο ψωμί, ίσως λίγα αυγά και μαζί λίγη παρέα. Η θύελλα όμως φουντώνει και έτσι αναγκαστικά αποκλείονται μαζί. Μια συγκινητική και συχνά ξεκαρδιστική ιστορία συντροφικότητας, κρασιού, άφθονου γέλιου αλλά και δακρύων, χορού και… πίτσας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.