"Α4": Ο Δημήτρης Δημόπουλος στο πιο ενδοσκοπικό stand up comedy σόλο του

Με την τελευταία του παράσταση γιορτάζει 30 χρόνια ως κωμικός στη σκηνή του θεάτρου Μικρός Κεραμεικός.

Δημήτρης Δημόπουλος Α4 Χρήστος Κέδρας©

Τριάντα χρόνια κλείνει φέτος ο Δημήτρης Δημόπουλος ως ένας από τους παλαιότερους Έλληνες κωμικούς και το γιορτάζει με τον ολοκαίνουργιο stand up comedy μονόλογο "Α4”. Πόσες σελίδες Α4 απαιτούνται για να ξεδιπλωθούν τέσσερις ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά βιώματα που δεν είναι πάντα απαραίτητα κωμικά; Ο κωμικός και συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει σε μια παράσταση με τα πιο εξομολογητικά του κείμενα μέχρι σήμερα.

Δημήτρης Δημόπουλος Α4
Χρήστος Κέδρας©

Μέσα από αυτή την επί σκηνής ενδοσκόπηση αναρωτιέται αν θα ήταν πιο γνωστός αν δεν είχε ένα τόσο κοινότοπο ονοματεπώνυμο, αν αυτό το "ένα χαρτί να έχει το παιδί" που μόλις απέκτησε και ένα συνοδευτικό μεταπτυχιακό, θα βοηθήσει όντως σε κάτι, πόση κωμωδία μπορεί να κρύβεται στη διαχείριση μιας απώλειας, πόση τραγωδία μπορεί να προκύπτει από την ευτυχία της ζωής και τελοσπάντων, πόσα αστεία μπορούν να χωρέσουν σε μια σελίδα Α4; Μετά την "Καφρόκρεμα" όπου παρουσίασε τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά του κείμενα, έχει μπει πλέον σε μια πιο εξομολογητική φάση. Ο πρώτος κύκλος του "Α4” ολοκληρώνεται στις 3 Ιανουαρίου 2024 στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός όπου παίζει κάθε Τετάρτη, ενώ προετοιμάζει και δύο late night shows σε εορταστικό κλίμα στις 23 και 30 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Α4

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 80 '

Πόσες σελίδες Α4 απαιτούνται για να ξεδιπλωθούν τέσσερις ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά βιώματα που δεν είναι πάντα απαραίτητα κωμικά; Ο πολυπράγμων κωμικός Δημήτρης Δημόπουλος, επιστρέφει μετά την ανατρεπτική “Καφρόκρεμα” και παρουσιάζει τον νέο σταντ-απ μονόλογό του με τα πιο ενδοσκοπικά κείμενα του ως τώρα. Και όταν λέει «ενδοσκοπικά», εννοεί «αυτοναφορικά». Και όταν λέει «αυτοναφορικά», εννοεί «εγωκεντρικά». Και αναρωτιέται: Θα ήταν πιο γνωστός αν δεν είχε ένα τόσο κοινότοπο ονοματεπώνυμο; Αυτό το «ένα χαρτί να έχει το παιδί» που μόλις απέκτησε και ένα συνοδευτικό μεταπτυχιακό, θα βοηθήσει όντως σε κάτι; Πόση κωμωδία μπορεί να κρύβεται στη διαχείριση μιας απώλειας; Και πόση τραγωδία μπορεί να προκύπτει από την ευτυχία της ζωής; Και, τέλος πάντων, πόσα αστεία χωρούν σε μια σελίδα Α4;!

Μικρός Κεραμεικός

Ευμολπιδών 13, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.