Οι νέες θεατρικές παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 9 έως 15/11 και ξεχωρίζουν.

Ευαγγελισμός το μιούζικαλ Χρήστος Συμεωνίδης©

"Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ"

Στη Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη" του Εθνικού Θεάτρου επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής. Αυτά συμβαίνουν στο μιούζικαλ του Άγγελου Τριανταφύλλου, που συνυπογράφει τη σκηνοθεσία με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο, σε λιμπρέτο Γιάννη Αστερή. Στην παράσταση για τον χρόνο, την αγάπη και την ελπίδα πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Λούλης, Ελένη Κοκκίδου, Έλλη Πασπαλά, Φοίβος Ριμένας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Κατερίνα Παπουτσάκη κ.ά., με special guests τις Νατάσσα Μποφίλιου και Μάρθα Φριντζήλα. (Εθνικό Θέατρο, από 10/11)

Ο άσχημος
© Daniel Egneus

"Ο άσχημος"

Ο Ορφέας Αυγουστίδης μεταμορφώνεται στον όμορφο θεατρικά ήρωα του Μάριους φον Μάγενμπουργκ, πλάι στους Γιάννη Κλίνη, Μαίρη Μηνά, Ηλία Μουλά. Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την καυστική σάτιρα για τον πολιτισμό της εικόνας και τον άκρατο ναρκισσισμό στον οποίο οδηγεί. "Στην παράσταση εστιάζουμε στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και βιώνει ο κεντρικός ήρωας, ο Λέτε, τα γεγονότα. Γι’ αυτόν είναι συνταρακτικό συμβάν όταν μαθαίνει ότι είναι άσχημος. Και είναι σπαρακτικό ότι μπαίνει στη διαδικασία να αλλάξει γιατί νιώθει ξαφνικά ότι δεν ανήκει εκεί όπου πίστευε. Μετά την επέμβαση που του άλλαξε τόσο πολύ το πρόσωπο, δεν είναι σίγουρος ποιος είναι. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι όλος ο κόσμος πηγαίνει και γίνεται ίδιος με αυτόν", όπως δήλωσε σε συνέντεξή του στο "α" ο Ορφέας Αυγουστίδης. (Νέο Θέατρο Βασιλάκου, από 10/11)

Ελισάβετ: Γυναίκα από σύμπτωση
© Νικόλας Παπουτσάκης

"Ελισάβετ, γυναίκα από σύμπτωση" 

Η φάρσα του Ντάριο Φο κατά της εξουσίας, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Μαίης Σεβαστοπούλου, παρακολουθεί μία ημέρα από τη ζωή της Ελισάβετ της Αγγλίας, τη μάχη της με το χρόνο και τον αγιάτρευτο έρωτά της για τον Κόμη του Έσεξ. Γκάφες, πανικός και αλλοφροσύνη κυριαρχούν στο έργο που εξελίσσεται με φόντο το μπουντουάρ της της "παρθένας βασίλισσας". Παίζουν οι Μαρία Μακρή, Γωγώ Βογασάρη, Βασίλης Βασιλείου, Νίκος Πανόπουλος, Θοδωρής Κασαπίδης, Μπάμπης Ούστογλου. (Αγγέλων Βήμα, από 15/11)

Υπόθεση Παραντάιν
Νικόλας Παπουτσάκης

"Υπόθεση Παραντάιν"

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Χίχενς και στην ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ με τον ίδιο τίτλο, η Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου δημιούργησε το κείμενο της παράστασης για τη γοητευτική κυρία Παραντάιν, ταπεινής καταγωγής και αμφιλεγόμενου παρελθόντος, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, ενός απόστρατου συνταγματάρχη, ήρωα πολέμου. Την υπεράσπισή της αναθέτει στον νέο, ανερχόμενο δικηγόρο σερ Μάλκολμ Κιν, γόνο ιστορικής νομικής οικογενείας, ο οποίος, αν και είναι σε έναν ευτυχισμένο γάμο, τυφλώνεται για το πάθος του για εκείνη. Ο Αλέξιος Κοτσώρης υπογράφει τη σκηνοθεσία. Παίζουν οι Μαρίνα Παντελάκη,  Φωτεινή Τεντολούρη,  Ηλέκτρα Μαγγίνα, Βαγγέλης Μάγειρος, Γιώργος Λουράκης, Στέφανος Κακαβούλης, Απόστολος Μαλεμπιτζής, Θάνος Κρομμύδας. (Αγγέλων Βήμα, από 11/11)

November
©Πάτροκλος Σκαφίδας

"November"

Με φόντο τον Λευκό Οίκο εκτυλίσσεται η ξέφρενη και σε πολλές στιγμές εξωφρενική πολιτική κωμωδία του Ντέιβιντ Μάμετ με πρωταγωνιστή έναν αποτυχημένο εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος πασχίζει να επανεκλεγεί. Τον υποδύεται ο Σταύρος Σβήγκος, στο πλευρό των Κώστα Καζανά, Μαρίας Χάνου, Νίκου Τουρνάκη και Δημήτρη Ραφαήλου, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα. Το έργο ξεμπροστιάζει τις οικονομικές συμφωνίες μεγάλων λόμπι, τη διάδοση των fake news από κυβερνήσεις προς στον λαό, καθώς και την πλήρη αδιαφορία όσων κάνουν κουμάντο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. ("Τζένη Καρέζη", avant premiere στις 10/11)

Κεραυνός

"Κεραυνός"

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη υπογράφει και ερμηνεύει την ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε στο Άουσβιτς ως παιδί. Την αφηγείται ο ίδιος σε μια επιτροπή ψυχιάτρων μέσα σε ένα βαγόνι τρένου, με αφορμή ένα φόνο για τον οποίο κατηγορείται, προκειμένου να αποδείξει την πνευματική του διαύγεια, σε μια παράσταση με ντοστογιεφσκική προσέγγιση. Θα καταφέρει τελικά να αποδείξει την αθωότητα του; Κι αν ναι με ποιο τίμημα; (Τρένο στο Ρουφ, από 15/11)

Αντίο Μπάτμαν
Ιωάννης Καμπάνης©

"Αντίο Μπάτμαν"

Το ομώνυμο πολιτικό όσο και σατιρικό αστυνομικό διήγημα του Τάσου Θεοφίλου, που εκδόθηκε ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού το 2013, αποδομεί με χιούμορ τον Μπάτμαν ως σούπερ ήρωα των κόμικς και της χολιγουντιανής παράδοσης και όλα όσα συμβολίζει. Ο σκηνοθέτης και μουσικός Γιάννης Αγγελάκης ανεβάζει στη σκηνή αυτή την αλληγορία για τους ήρωες της μεγαλούπολης με τους Θεοδώρα Καμπόσου, Νικόλα Μπράβο και Μαίρη Ντίνου. (από 11/11, ΠΛΥΦΑ)

Το αγόρι με τις δύο καρδιές
Κατερίνα Δρούκα©

"Το αγόρι με τις δύο καρδιές"

Μπορεί στην Ευρώπη να κρύβεται η "Ιθάκη" μιας οικογένειας από το Αφγανιστάν; Θα χρειαστεί μια πολύ μεγάλη περιπλάνηση, από την Ουκρανία και τη Γερμανία μέχρι τη Βρετανία, για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα μια μάνα, ένας πατέρας και οι τρεις γιοι τους στο βασισμένο στην πραγματική ιστορία των Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι έργο-ύμνο στην αλληλεγγύη που σκηνοθετεί ο Τάκης Τζαμαργιάς. Παίζουν οι Χρήστος Διαμαντούδης, Βαγγέλης Ζάπας, Έλενα Μαρσίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου, Γιώργος Ψυχογυιός. (Άλμα, από 10/11)

Θα έχει τα μάτια σου

"Θα έχει τα μάτια σου"

Ως μια υπαρξιακή κωμωδία στο κέντρο του κόσμου περιγράφει ο Ηλίας Κουνέλας την παράσταση που σκηνοθετεί στην "Κάμιρο" της Κυψέλης. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση, στην οποία ένας ηθοποιός (ο ίδιος ο Κουνέλας) επισκέπτεται μια ασθενή σε τελικό στάδιο (Νάντια Κατσούρα) και ερμηνεύει για εκείνη ό,τι του ζητήσει. Σταδιακά, σε κάποια από αυτές τις παραστάσεις, η γυναίκα παίρνει το θάρρος να δοκιμάσει κι εκείνη τις ικανότητές της στην υποκριτική. Το "Θα έχει τα μάτια σου" βασίζεται σε πραγματικές θεατρικές εμπειρίες του σκηνοθέτη σε θαλάμους νοσοκομείου και παρουσιάζεται για είκοσι μόνο θεατές κάθε φορά. (από 9/11)

Το Μικρό Πόνι
©Τζοάννα Βρακά

"Το μικρό πόνι"

Το επίκαιρο έργο του Πάκο Μπέθερα εξερευνά πώς μια σχολική τσάντα να γίνει η αφορμή για την κακοποίηση ενός παιδιού. Με οξύ και τρυφερό βλέμμα ο Καταλανός συγγραφέας, βασίζεται σε αληθινά γεγονότα για να μιλήσει για τον σχολικό εκφοβισμό, την διαφορετικότητα, τους νέους κώδικες συμπεριφοράς παιδιών και ενηλίκων και την πολύπλοκη γονεϊκότητα. Όλα ξεκινούν όταν ένα εντεκάχρονο αγόρι πηγαίνει στην τάξη του με ένα σακίδιο που απεικονίζει ήρωες απ’ την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων "Μικρό μου πόνι". Οι συμμαθητές του τον χλευάζουν, οι δάσκαλοι καλούν τους γονείς για να τον πείσουν να αλλάξει προτίμηση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Σωτηρίου με τους Ειρήνη Καζάκου και Παναγιώτη Τζαφέρη να μοιράζονται τη σκηνή. (Αλκμήνη, από 13/12)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ευαγγελισμός, το μιούζικαλ

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 150 '

Στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» επιτελείται το πολυπόθητο θαύμα. Ο Απόστολος Παύλου, ο διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, με τη συνεργασία γιατρών και νοσηλευτών, αιχμαλωτίζουν τον Θάνατο. Αυτή η αναπάντεχη νίκη της ζωής, θα πυροδοτήσει μια σειρά αλλόκοτων γεγονότων που ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής: τα παράθυρα τραγουδούν, τα ιατρικά γάντια γεμίζουν άγνωστους μύκητες, τα ασανσέρ δεν λειτουργούν, ενώ φαίνεται να μην έχουν καμία βλάβη. Ασθενείς συνέρχονται ενώ οι θάλαμοι και οι διάδρομοι πλημμυρίζουν από μουσική. Ώσπου όλοι συνειδητοποιούν την απόλυτη ματαιότητα του εγχειρήματός τους. Μια παράσταση για τον χρόνο και την αγάπη που κοιτάζει με λοξή ματιά τις τεχνικές του μιούζικαλ.

Ο άσχημος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Ο Λέττε είναι άσχημος. Πολύ άσχημος. Αλλά δεν το ξέρει. Όταν, εξαιτίας προβλημάτων στη δουλειά του, όλοι γύρω του αναγκάζονται να του εξομολογηθούν την απερίγραπτη έκταση της ασχήμιας του, αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα. Να αλλάξει πρόσωπο. Η εγχείρηση πηγαίνει υπερβολικά καλά και πλέον το ανείπωτα όμορφο πρόσωπό του, θα γίνει το διαβατήριό του για μια νέα ζωή - μια ζωή γεμάτη γυναίκες, δόξα, λεφτά... Όταν όμως το πρόσωπό του γίνεται προϊόν προς πώληση, τα πράγματα θα πάρουν μια πραγματικά άσχημη τροπή. Μια σαρδόνια σκοτεινή κωμωδία του ανατρεπτικού δημιουργού της Σαουμπίνε που καυτηριάζει τη σύγχρονη ναρκισσιστική κοινωνία, με τέσσερις ηθοποιούς να ερμηνεύουν οκτώ ρόλους.

November

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 95 '

Λευκός Οίκος, μήνα Νοέμβριο. Προεκλογική περίοδος. Ο αποτυχημένος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ Τσαρλς Σμιθ θέλει να επανεκλεγεί. Η πρώτη του θητεία κρίνεται αδιαμφισβήτητα ως ανεπιτυχής. Κατά συνέπεια, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιθανή του αποχώρηση από την «θέση». Οι οικονομικοί του υποστηρικτές τον έχουν εγκαταλείψει και τα polls του δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες. Στην προσπάθειά του να μαζέψει χρήματα για να υποστηρίξει την καμπάνια του, μηχανεύεται εξωφρενικές οικονομικές συμφωνίες με εκπροσώπους της οικονομικής ελίτ, επιστρατεύοντας ταυτόχρονα την επικοινωνιολόγο του. Κατά τη διάρκεια της πλοκής τα εγχειρήματά του προέδρου διογκώνονται μέσα από διαρκείς ανατροπές για να καταλήξουμε σε ένα απρόβλεπτο φινάλε με όλους τους χαρακτήρες πάνω στη σκηνή και εκτός εαυτού.

Ελισάβετ: Γυναίκα από σύμπτωση

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 105 '

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, αρχές του 17ου αιώνα, στο μπουντουάρ της «Παρθένας» Βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, που είναι μια βασίλισσα ροκ, αθυρόστομη, εκρηκτική, που «βλέπει» τα πάντα. Μονίμως έχει στο πλάι της την Μάρθα, τη μόνη φωνή της λογικής. Η Ελισάβετ έχει ένα ασθενές σημείο: τον αγιάτρευτο έρωτά της για τον Κόμη του Έσσεξ. Για χατίρι του κάνει την κουφή, την τυφλή και την χαζή. Σκεπάζει τις συνομωσίες του ακόμη και όταν στρέφονται κατά της ζωής της. Για αυτόν τον έρωτα της ζωής της, η Ελισάβετ δεν διστάζει να φέρει στο παλάτι μια τρελογιάτρισσα που κάνει και την μάγισσα. Μέσα στο μπουντουάρ της Βασίλισσας κυκλοφορεί ακόμη ένα απίστευτο μπουκέτο γκάφας, πανικού και αλλοφροσύνης: O Αρχηγός της Αστυνομίας της που είναι πάντα εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αυτοί πρωταγωνιστούν σε μια-μέρα-από-τη-ζωή-μιας-Βασίλισσας, κατά τη διάρκεια της οποίας συμβαίνουν όλα τα απίθανα.

Υπόθεση Παραντάιν

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Η γοητευτική κυρία Παραντάιν, ταπεινής καταγωγής και αμφιλεγόμενου παρελθόντος, κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον τυφλό σύζυγό της, έναν πλούσιο και σημαντικής κοινωνικής θέσης απόστρατο συνταγματάρχη και προβεβλημένο ήρωα πολέμου. Την υπεράσπισή της αναθέτει μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου της στον συνεργάτη του, τον νέο, ραγδαία ανερχόμενο δικηγόρο αντιδικιών σερ Μάλκολμ Κιν, γόνο ιστορικής νομικής οικογενείας, ο οποίος, αν και είναι σε έναν ευτυχισμένο γάμο με μια όμορφη και πνευματώδη γυναίκα, την Γκέι, αταλαμβάνεται αμέσως από τυφλό και μη ελεγχόμενο πάθος για την πελάτισσά του. Η γενική αίσθηση είναι πως η κυρία Παραντάιν θα αθωωθεί, αφενός γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις ενοχής της, αφετέρου γιατί ο δικηγόρος της έχει ήδη αποκτήσει την φήμη πως ποτέ δεν χάνει δίκη.Ο δικαστικός αγώνας, ωστόσο, με απρόβλεπτες συγκρούσεις και αποκαλύψεις, δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Το αγόρι με τις δύο καρδιές

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 130 '

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μίας οικογένειας Αφγανών προσφύγων –αυτής των συγγραφέων– που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της από τους Ταλιμπάν. Μία ιστορία για την αγωνία της προσφυγιάς, τις αναπάντεχες στιγμές χαράς, τις στιγμές απελπισίας αλλά και το χιούμορ και τη φαντασία που είναι απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση ενός άγνωστου καινούργιου κόσμου που πρέπει να γίνει «η νέα πατρίδα». «Το αγόρι με τις δυο καρδιές» είναι μία ανθρώπινη ιστορία ελπίδας, θάρρους, εμπιστοσύνης και αγάπης, ένας ύμνος στην αλληλεγγύη και στη θέληση κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται για μια θέση σε αυτόν τον κόσμο.

Κεραυνός

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '

Ένας φόνος γίνεται η αφορμή για έναν ύποπτο να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του. Όλα τα γεγονότα που έζησε ως παιδί στο κολαστήριο του Άουσβιτς είναι αναγκασμένος να εξιστορήσει σε μια επιτροπή ψυχιάτρων μέσα σε ένα βαγόνι τρένου και να αποδείξει την πνευματική του διαύγεια. Μια ντοστογιεφσκική προσέγγιση στην ψυχοπνευματικη ισορροπία και στην αναμέτρηση ηθικών και θεσμικών αξιών. Είναι πολλά τα ερωτήματα που συνθέτουν την παράξενη αυτή ιστορία: Θα καταφέρει τελικά να αποδείξει την αθωότητα του; Κι αν ναι με ποιο τίμημα; Θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το θηρίο της ξαναγεννημένης μνήμης;

Αντίο Μπάτμαν

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Το ομώνυμο πολιτικό όσο και σατιρικό αστυνομικό διήγημα αποδομεί με χιούμορ τον Μπάτμαν ως σούπερ ήρωα των κόμικς και της χολιγουντιανής παράδοσης και όλα όσα συμβολίζει. Γράφτηκε λίγους μήνες πριν τη σύλληψη του συγγραφέα Τάσου Θεοφίλου και εκδόθηκε ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού το 2013. Το έργο αναδεικνύει με χιουμοριστικό τρόπο το παράλογο στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι οι ήρωες της μεγαλούπολης. Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια της Δ., μιας κοπέλας, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια παραγκούπολη της Γκόθαμ Σίτι, εργάστηκε σε πολλές τυχοδιωκτικές δουλειές, συνελήφθη και φυλακίστηκε για τις πολιτικές της απόψεις και επιστρατεύτηκε από συμμορίες της Μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Αντιμέτωπη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς της Γκόθαμ συνειδητοποιεί τον πραγματικό ρόλο του Μπάτμαν, ο οποίος αποκαλύπτεται ως μια μεταμοντέρνα εκδοχή του παρακράτους που απολαμβάνει εξέχουσας κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης.

Το μικρό πόνι

  • Κοινωνικό

Μια παράσταση-εξερεύνηση πάνω στις ευθύνες και στα αίτια του εκφοβισμού αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας, εμπνευσμένη από αληθινά περιστατικά. Ο Χάιμε κι η Ιρένε έχουν ένα γιο που πλησιάζει τα έντεκα, τον Λουίσμι. Το αγόρι πηγαίνει στην τάξη του με ένα σακίδιο που απεικονίζει ήρωες απ’ την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων «Μικρό μου πόνι», μια σειρά που από κάποιους έχει χαρακτηριστεί «κοριτσίστικη» και για μικρότερες ηλικίες. Οι συμμαθητές του τον χλευάζουν, οι δάσκαλοι καλούν τους γονείς για να τον πείσουν να αλλάξει προτίμηση, ώστε να σταματήσουν τα επεισόδια μπούλινγκ εις βάρος του εκ μέρους των άλλων μαθητών. Ο ίδιος, όμως, αρνείται πεισματικά να αποχωριστεί το σακίδιό του.

Θα έχει τα μάτια σου

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Ως υπαρξιακή κωμωδία ορίζει ο καλλιτέχνης το νέο του έργο που εξελίσσεται γύρω από το κρεβάτι μιας ασθενούς τελικού σταδίου, την οποία επισκέπτεται ένα ηθοποιός με παραστάσεις κατά παραγγελία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.