"Ulster American": Μια εκρηκτική μαύρη κωμωδία με φόντο το ίδιο το θέατρο έρχεται στο θέατρο Αθηνά

Το έργο για τρεις που ρίχνει μια κλεφτή ματιά πίσω από την κουίντα στην προετοιμασία μιας θεατρικής παράστασης εξελίσσεται σε αδυσώπητη σάτιρα της εποχής μας.

Ulster American

Λίγο πριν ανέβει στο Λονδίνο με τον Γούντι Χάρελσον το βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Άιρλαντ "Ulster American” παρουσιάζεται στο θέατρο Αθηνά από τα τέλη Οκτωβρίου. Οι Ορέστης Τζιόβας, Κώστας Νικούλι και Γιούλη Τσαγκαράκη πρωταγωνιστούν στην εκρηκτική μαύρη κωμωδία που σκηνοθετεί, σε δική του μετάφραση, ο Μανώλης Δούνιας. Πρόκειται για ένα έργο του 2018 που, με αφορμή την ατυχή συνάντηση τριών καλλιτεχνών για την προετοιμασία μιας παράστασης, εξελίσσεται σε αδυσώπητη σάτιρα της εποχής μας και θίγει θέματα όπως η φιλοδοξία, η πολιτική ορθότητα και η ταυτότητα. 

Ο Τζέι, ένας αμερικάνος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο Λη, ένας ανερχόμενος Άγγλος σκηνοθέτης που είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να ξεχωρίσει και η βορειο-ιρλανδή Ρουθ, η μαχητική συγγραφέας, που θέλει η φωνή της να ακουστεί, βρίσκονται ένα βήμα πριν ξεκινήσουν τις πρόβες για ένα καινούργιο θεατρικό έργο, που το ανέβασμά του θα μπορούσε να μεταμορφώσει τους ζωές τους. 

Ulster American

Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή που οι τρεις τους αρχίζουν να συζητούν τις προκλήσεις του έργου. Κουβέντα στην κουβέντα, οι αληθινοί τους χαρακτήρες αρχίζουν να αποκαλύπτονται καθώς περνούν τις "κόκκινες γραμμές" τους, η πολιτική ορθότητα πάει περίπατο και η παθιασμένη συζήτηση μετατρέπεται σε βίαιη έκρηξη

Οι εκφοβιστικές μέθοδοι της εξουσίας, η σύγχυση της πολιτισμικής ταυτότητας, η ανεξέλεγκτη δύναμη των social media, η cancel culture και η φίμωση της γυναικείας φωνής είναι τα επίκαιρα θέματα που διαπραγματεύεται το έργο, το οποίο φυσικά δεν παύει να είναι εξωφρενικά αστείο την ίδια στιγμή. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.