Ο "Κωλόκαιρος" επιστρέφει σε νέα στέγη

Θα «τα σπάει» και φέτος η επιτυχημένη παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε καινούρια γειτονιά.

Κωλόκαιρος ©Patroklos_Skafidas

Ο λούμπεν κόσμος της νύχτας όπως τον αποτύπωσε συγγραφικά ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος έκανε θραύση την περσινή σεζόν, στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο -λάτρης του ρεαλιστικού θεάτρου- Γιώργος Παλούμπης. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο "Διυλιστήριο", ένα σκυλάδικο στην Ελευσίνα, όπου καταφτάνει ο Σοφοκλής, ενός εκ των δύο ιδιοκτητών, ύστερα από απουσία πέντε χρόνων, προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της μητέρας του - και κρύβει μια σειρά από δραματικές συγκρούσεις και αναπάντεχες ανατροπές. Οι θεατές αγκάλιασαν και με το παραπάνω ένα έργο της νέας ελληνικής γραφής που διακρίνεται για την ωμή γλώσσα, τις σκληρές καταστάσεις και τους λούμπεν ήρωες - τους οποίους αποτυπώνει με αφιλτράριστο ρεαλισμό, χωρίς ωραιοποίηση, αλλά με χιούμορ και κατανόηση.

Κωλόκαιρος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στην παράσταση που έγινε πολύ γρήγορα "talk of the town", ο Γιώργος Παλούμπης ανασύστησε επιτυχημένα  τη γοητεία του περιθωρίου, έχοντας στη διάθεσή του ένα ιδανικό καστ ηθοποιών, με μεγάλη εμπειρία στις απαιτήσεις του ρεαλιστικού θεάτρου. Στις όλο δυναμισμό ερμηνείες των ηρώων που συγκρούονται, αναμετρώνται με το παρελθόν τους και επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις τους, απολαύσαμε τον Στάθη Σταμουλακάτο, που ξεχώρισε στον κομβικό ρόλο του Σοφοκλή, τον Στέλιο Δημόπουλο, τον Θάνο Αλεξίου, τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και τη Βασιλική Διαλυνά. Φέτος, ο "Κωλόκαιρος" μετά την σαρωτική σεζόν που γνώρισε στο θέατρο "Τζένη Καρέζη", μεταφέρεται στην Κυψέλη και το θέατρο Χώρα, από τις 4/10.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.