"Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων": Από τη μεγάλη οθόνη στην θεατρική σκηνή

Μια αναγνωρισμένη ιαπωνική άνιμε παραγωγή του 2001, φτάνει στο West End του Λονδίνου ως σκηνική διασκευή.

Spirited_Away «Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων»

Τον τελευταίο καιρό, το West End μας έχει κακομάθει στις μεταφορές μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών του αιώνα μας οι οποίες όχι μόνο σαρώνουν κριτικά και εισπρακτικά στις θεατρικές αίθουσες, αλλά τυγχάνει να είναι συχνά και παγκόσμια πρώτα ανεβάσματα. Ακολουθώντας την τεράστια επιτυχία της σκηνικής προσαρμογής της "Γειτονιάς του Δάσους: οι Περιπέτειες του Τοτόρο" την προηγούμενη σεζόν, το "Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" γίνεται, στο όχι και τόσο μακρινό 2024, η τελευταία δουλειά του Studio Ghibli που θα μεταβεί στο London Coliseum και θα τρέξει για συνολικά δώδεκα εβδομάδες.

Πριν από είκοσι χρόνια, στις 20 Ιουλίου 2001, η ταινία που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα κινούμενα σχέδια όλων των εποχών, κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στην Ιαπωνία. Σε σκηνοθεσία Hayao Miyazaki και παραγωγή Studio Ghibli, το "Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" (αγγλικός τίτλος "Spirited Away") άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στα κινούμενα σχέδια του 21ου αιώνα και άλλαξε για πάντα τη βιομηχανία. Πρόκειται για το μοναδικό μη αγγλόφωνο φιλμ που αναδείχθηκε στα βραβεία της Ακαδημίας ως η Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων για το 2003 και που η κριτική χαρακτήρισε ως ένα "εκτυφλωτικό, μαγευτικό και υπέροχα ζωγραφισμένο παραμύθι που θα κάνει τους θεατές πιο περίεργους και γοητευμένους από τον κόσμο μας". 

Τώρα, η ιστορία της δεκάχρονης Chihiro (σε διπλή διανομή από τις Kanna Hashimoto και Mone Kamishiraishi), που καταλήγει κατά λάθος να περιπλανιέται σε έναν κόσμο που κυβερνάται από θεούς, μάγισσες και πνεύματα  –έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι μετατρέπονται σε θηρία, είναι στα χέρια του σκηνοθέτη John Caird (τον έχουμε δει και στο "Les Misérables" προ δεκαετίας) και του τον παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή μαριονετών Olié. Στην τρίμηνη διαδρομή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το φανταστικό παραμύθι στην αυθεντική του  –ιαπωνική–  γλώσσα, με τη βοήθεια αγγλικών λεζάντων, ενώ μια ζωντανή ορχήστρα και το εντυπωσιακό κουκλοθέατρο προσθέτουν στην εκπληκτική και συχνά ανησυχητική περιπέτεια.

Για μια καλύτερη ιδέα, ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ της πρωτότυπης ιαπωνικής θεατρικής παραγωγής το 2022.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.