"Μακριά από παιδιά" / "170 τετραγωνικά (Moonwalk)": οι επιτυχημένες παραστάσεις επιστρέφουν!

Οι μεγάλες επιτυχίες του Γιωργή Τσουρή, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, συνεχίζονται και την ερχόμενη σεζόν.

170 τετραγωνικά (Moonwalk) ©Ανδρέας Παπακωνσταντίνου

Το τελευταίο έργο του Γιωργή Τσουρή, "Μακριά από παιδιά" επιστρέφει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης για δεύτερη σεζόν, από τις 12 Οκτωβρίου. Είναι μια ιστορία για τα παιδιά που δεν έγιναν γονείς και για τους γονείς που παρέμειναν για πάντα παιδιά, μια ιστορία για τον απλό, καθημερινό άνθρωπο, που μια μοιραία μέρα "συναντάει" τα όρια της ύπαρξής του. Η κωμωδία, το δράμα και το μυστήριο συμπλέκονται και αφηγούνται το ταξίδι του καθενός μας για την αποδοχή και τη διαχείριση του ανήλικου εαυτού μας, με την ελπίδα να συνυπάρξουμε με όρους ειλικρίνειας και αγάπης.

Μακριά από παιδιά
©Ανδρέας Παπακωνσταντίνου
"Μακριά από παιδιά"

Την ίδια περίοδο, στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Ιλίσια, συνεχίζει για πέμπτη χρονιά η παράσταση-φαινόμενο "170 τετραγωνικά (Moonwalk)", από τις 14 Οκτωβρίου. Η παράσταση που χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο "Δημήτρης Χορν", μετά από τέσσερα χρόνια αλλεπάλληλων sold out, παίρνει μια ακόμα παράταση για λίγες παραστάσεις, και υπόσχεται άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό "ρινγκ" 170 τετραγωνικών. Το έργο, με  άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία "για όλη την οικογένεια", με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Διαβάστε Επίσης

Τα έργα "Μακριά από παιδιά" και "170 τετραγωνικά" αποτελούν τα δύο από τα τρία έργα της δραματική τριλογίας - που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια από τον θεατρικό οργανισμό MA NON TROPPO, με τον "Χαρτοπόλεμο".

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Στα "170 τετραγωνικά", τα σκηνικά είναι των Κωνσταντίνας Μαρδίκη - Έλλης Παπαδάκη, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, οι φωτισμοί της Σεμίνας Παπαλεξανδροπούλου. Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Τσιμπρικίδου, Γιωργής Τσουρής. 

Στο "Μακριά από παιδιά, τα σκηνικά είναι της Θάλειας Μέλισσα, τα κοστούμια της Βασιλικής Σύρμα, οι φωτισμοί της Σεμίνας Παπαλεξανδροπούλου. Παίζουν: Γιωργής Τσουρής, Ελεάνα Καυκαλά, Σταύρος Μαρκάλας, Μιχαήλ Μελίσσης, Χριστίνα Τσάφου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.