Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τρεις από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 15 έως 21 Ιουνίου και ξεχωρίζουν.

Βότκα μολότοφ

"Βότκα μολότοφ"

Η Ελένη Ράντου δημιουργεί μια κωμωδία καθόλα… "εκρηκτική", όπως μόνο εκείνη ξέρει. Παίρνοντας έμπνευση από τη διασκευή του Νιλ Σάιμον επάνω στα διηγήματα του Άντον Τσέχοφ, η μοναδική καλλιτέχνιδα στήνει μια παράσταση με χιούμορ, σπιρτάδα και ευαισθησία. Ένα ικανότατο καστ (Ιωάννης Απέργης, Κατερίνα Γερονικολού, Βίβιαν Κοντομάρη, Πάνος Σταθακόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Χάρης Χιώτης κ.ά.) ενσαρκώνει χαρακτηριστικές προσωπικότητες της προεπαναστατικής Ρωσίας, που, με τις συνήθειες και τα κουσούρια τους, συναντιούνται στη σκηνή, προσφέροντας λυτρωτικό γέλιο. Η "Βότκα μολότοφ" πρόκειται να "βάλει φωτιά" στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (16/6-6/8), αλλά και σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Αττική (Κηποθέατρο Παπάγου 10/7, Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"-Νταμάρι Βριλησσίων 17/7, Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης 18/7, Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης 3/8, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς 4/9) και την Ελλάδα. (Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από την παράσταση αυτή).

Ποιος πάει σε κηδεία με τέτοιο καιρό;

"Ποιος πάει σε κηδεία με τέτοιο καιρό;"

Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης υπογράφει το κείμενο μιας σύγχρονης αστυνομικής κωμωδίας, που θα μας χαρίσει άφθονο γέλιο. Πέντε χαρακτήρες (Ντιάνα Βασιλείου, Ιάσονας Λαγουτάρης, Τζίνα Ντέγκα, Μάρκος Στεφάνου, Ειρήνη Τζαβάρα), που γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά διαφέρουν πολύ, συναντιούνται σε ένα μπακάλικο. Ξαφνικά, όσο μια κακοκαιρία απειλεί να τους εγκλωβίσει στο μικρό μαγαζί, συνειδητοποιούν ότι μια γυναίκα κείτεται νεκρή. Τα ερωτήματα γίνονται αμείλικτα και το μυστήριο αρχίζει. Ποιος σκότωσε τη γυναίκα και γιατί σε αυτό το μέρος; Ποιο ήταν το κίνητρο που οδήγησε το δράστη στο έγκλημα και, το πιο σημαντικό, μήπως ο δολοφόνος είναι ανάμεσά τους; Το καστ αυτής της γεμάτης σασπένς αλλά και χιούμορ παράστασης, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Δουργούτης, συμπληρώνει η Βάσω Γουλιελμάκη (19/6 και για τέσσερις παραστάσεις στο θέατρο Από κοινού).

Παντρολογήματα

"Παντρολογήματα"

Το γνωστό έργο του Νικολάι Γκόγκολ αποτελεί μια τρελή κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις, η οποία μοιάζει σχεδόν να έχει γραφτεί στη σημερινή εποχή. Τα "Παντρολογήματα" αφηγούνται την ιστορία μιας προξενήτρας (Καλή Δάβρη), η οποία παρουσιάζει τρεις υποψήφιους γαμπρούς (Αντώνης Βαρθαλίτης, Σταμάτης Μπαντούνας, Βασίλης Φακανάς) σε μια πολύ όμορφη νύφη (Σάρα Εσκενάζη). Βέβαια, ο καθένας από αυτούς έχει και μια μικρότερη ή μεγαλύτερη… πετριά. Μπαίνοντας σε έναν αγώνα για να διεκδικήσουν το χέρι της, οι τρεις γαμπροί υπονομεύουν ο ένας τον άλλον και εκθέτουν τα υποτιθέμενα ελαττώματα των ανταγωνιστών τους. Μέσα στο χάος που δημιουργείται, ο θείος (Αλμπέρτο Εσκενάζη, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία) επιχειρεί να βρει μια λύση, αλλά, τελικά, δίνει μια τροπή που κανείς δεν περιμένει (18/6, Ανοιχτό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης").

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος πάει σε κηδεία με τέτοιο καιρό;

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 75 '

Πέντε γνωστοί μεταξύ τους αλλά φαινομενικά αταίριαστοι πελάτες συναντώνται σε ένα επαρχιακό μπακάλικο. Την ίδια στιγμή, με την κακοκαιρία να τους απειλεί με εγκλωβισμό, μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή. Ποιος ήθελε την άτυχη γυναίκα νεκρή; Με ποιο κίνητρο ο δολοφόνος επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο για να την δολοφονήσει; Ο δολοφόνος βρίσκεται ακόμα ανάμεσα τους; Είναι όλοι αθώοι ή μήπως όχι; Ένα μυστήριο ζητά εξιχνίαση, ένας δολοφόνος πρέπει να αποκαλυφθεί και οι θεατές δεν γίνεται να παραμείνουν αμέτοχοι. Το “Ποιος πάει σε κηδεία με τέτοιο καιρό;” είναι μια δολοφονικά μυστηριώδης, ξεκαρδιστική, διαδραστική κωμωδία, όπου όλοι είναι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Βότκα μολότοφ

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η διασκευή του Νηλ Σάιμον πάνω σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ εμπνέει την εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου, στην οποία σκιαγραφούνται χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας. Με γλαφυρό και μεγεθυμένο τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, βλέπουμε τις συνήθειες, τις εμμονές, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής του Τσέχοφ: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το «χθες», το «σήμερα» και το «αύριο».

Παντρολογήματα

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Το γνωστό έργο του Νικολάι Γκόγκολ αποτελεί μία τρελή κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις, η οποία μοιάζει σχεδόν να έχει γραφτεί στη σημερινή εποχή. Τα “Παντρολογήματα” αφηγούνται την ιστορία μιας προξενήτρας η οποία προτείνει τρεις υποψήφιους γαμπρούς σε μια πανέμορφη νύφη. Φυσικά, ο κάθε υποψήφιος έχει το κατιτίς του που δεν έχει ο άλλος. Στην προσπάθεια τους να την διεκδικήσουν, οι τρεις γαμπροί υπονομεύουν ο ένας τον άλλον και εκθέτουν τα υποτιθέμενα ελαττώματα των ανταγωνιστών τους. Μέσα σε αυτό το κομφούζιο, ο θείος, ο οποίος είναι προχωρημένης ηλικίας, προσπαθεί να βρει την λύση αλλά ένα τέλος που κανείς δεν περιμένει τα ανατρέπει όλα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.