Η προπώληση ξεκινά για το Διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας!

Από σήμερα μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα εισιτήριο για την πολυαναμενόμενη γιορτή του χορού, η οποία ξεκινά στην καρδιά του καλοκαιριού με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Bygones © Jessica Han

Πολλά υποσχόμενο, το φετινό Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας, με σαφή διεθνή αέρα αλλά πάντα γειωμένο στην τοπική κοινωνία, έρχεται για να μας υπενθυμίσει τη κοινή μας βάση: το σώμα. 'Ετσι, με τίτλο "(Επι)Στροφή στο σώμα/(Re)Turn to the body", η 29η διοργάνωση του θεσμού -σε καλλιεχνική διεύθυνση Λίντας Καπετανέα- πρόκειται να φιλοξενήσει χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες και τέσσερις ηπείρους. Ξεκινώντας, λοιπόν, από σήμερα, το κοινό έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μία θέση για κάποιες από τις άκρως ενδιαφέρουσες δράσεις, που θα ξεκινήσουν στις 14/7 και θα διαρκέσουν ως τις 23.

Tao Dance Theater
© Fan Xi
Tao Dance Theater

"Τα δρώμενα της Κεντρικής Σκηνής, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, θα ανοίξουν με το "11" του Tao dance theatre, μιας κινεζικής ομάδας χορού με διεθνή απήχηση που αφοσιώνεται με σχεδόν ασκητική προσήλωση στη δημιουργία. Κεντρική αναζήτηση της παράστασης είναι του χορογράφου Τάο Γιε θα είναι η "αναζήτηση της πρωτόγονης απλότητας, μακριά από το καταναλωτικό πλαίσιο" όπως δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια", διαβάζουμε στο "α", το οποίο ήταν εκεί στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Εκτός από την Κεντρική Σκηνή, θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, όπως και την κεντρική πλατεία της πόλης, όπως και σε άλλες τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο). Για ένα πιο αναλυτικό πρόγραμμα, ενημερωθείτε με ένα κλικ εδώ.

A Bounce 4 men
© Pinelopi Gerasimou
A Bounce 4 men

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το kalamatadancefestival.gr. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match"

Η Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match" είναι μια ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε μια σύγχρονη, ανατρεπτική κωμωδία που μιλά για τον έρωτα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης.

"Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας": Η ιστορία μιας νεαρής που αγωνίζεται να αμφισβητήσει το άδικο

Η ελληνική θεατρική σκηνή υποδέχεται για πρώτη φορά το "Le Consentement" της Vanessa Springora. Με τίτλο "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου, η παράσταση φωτίζει εξουσία, ευαλωτότητα και τα όρια της συναίνεσης μέσα από ζωντανή αφήγηση και μουσική.

Ποια είναι τα κορίτσια που έρχονται "Με δύναμη από την Κηφισιά" στον Σταθμό;

Ποιοι είναι οι τέσσερις γυναίκες πίσω από τις ιστορίες, τα πάθη και τα μυστικά της Κηφισιάς; Στο "Με δύναμη από την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαΐδη, οι ηθοποιοί μοιράζονται πώς οι ρόλοι τους έγιναν προσωπική υπόθεση, ανακαλύπτοντας μέσα από τις ηρωίδες τις δικές τους αλήθειες και αδυναμίες.

Ακύλλας Καραζήσης: "Τα ‘Χρόνια’ της Ανί Ερνό λένε αυτά που δεν αρθρώνονται"

Με αφορμή το πρώτο ανέβασμα του εμβληματικού μυθιστορήματος "Τα χρόνια" της νομπελίστριας Ανί Ερνό, μιλήσαμε με τον Ακύλλα Καραζήση για τη θεατρική παράσταση στο θέατρο Θησείον, το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

"Αι γυμνισταί": Η κωμωδία του Γιώργου Σίμωνα κυκλοφορεί σε βιβλίο

Το θεατρικό έργο "Αι γυμνισταί" του Γιώργου Σίμωνα συνεχίζει να παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Rabbithole, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου"

Έργο που συνδυάζει την τραγωδία με το χιούμορ το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου", μιλά για την αγωνία της μνήμης και στην ακατανίκητη δύναμη της ύπαρξης. Θα παίζεται για λίγο ακόμα στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου "Κάτω απ’ τη Γέφυρα".