Χορός και psych rock γίνονται ένα

Η ομάδα του διεθνώς καταξιωμένου χορογράφου Γιάννη Αντωνίου, «KUNST-STOFF», επιστρέφει στις Ροές με το «The point of pointe / από το πραγματικό στο φανταστικό», μόνο που αυτή τη φορά συμπράττει επί σκηνής με την μπάντα The Steams.

Point of pointe - The Steams

Στις 25 Απριλίου η ομάδα του διεθνώς καταξιωμένου χορογράφου Γιάννη Αντωνίου, "KUNST-STOFF", επιστρέφει στις Ροές μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου με την χορευτική performance "The point of pointe / από το πραγματικό στο φανταστικό", μόνο που αυτή τη φορά συμπράττει επί σκηνής με την psych rock μπάντα The Steams. Μια ιδιαίτερη συνάντηση που συνδέει το χορό με τη μουσική. 

The Steams
© Spyros Chamalis

Στο "The Point of Pointe, από το πραγματικό στο φανταστικό” μαζί με τους συνεργάτες του Εβίνη Παντελάκη, Κωνσταντίνο Αργυρίου Ευαγγελούδη, Σπύρο Ντόγκα, Andrius Mulokas, Αναστασία Μπρουζιώτη μας μεταφέρουν σε ένα ουτοπικό περιβάλλον. Το ον "κηπουρός” έρχεται να φροντίσει, να καλλιεργήσει και να αποκαλύψει μια νέα πραγματικότητα, που στον πυρήνα της τοποθετεί τη σχέση του αμοιβαίου και πραγματικού αυθορμητισμού. Στον ουτοπικό κήπο συναντάμε ως έκπληξη τα παπούτσια pointe, ιστορικά συνώνυμα του μπαλέτου και της μπαλαρίνας σε όλο τον κόσμο, τα οποία αντιμετωπίζονται σαν σημείο ελευθερίας και πειραματισμού, προσπερνώντας τις συμβατικές κινήσεις του μπαλέτου, τους στιλιστικούς και ιεραρχικούς περιορισμούς του. Το όν "κηπουρός” πλέον εξυψώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά σε ένα αιθέριο πλάσμα μακριά από την ανθρώπινη υπόστασή του και την έμφυλή του ταυτότητα (gender bender). Τη γεμάτη με πειραματισμούς αλλά και άκρως ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Νίκος Γιαννιός.

Διαβάστε Επίσης

Αυτή την σκηνική ουτοπία, στον πυρήνα της οποίας ο Γιάννης Αντωνίου καλλιεργεί τη φαντασία, την αποδοχή, τη δημιουργία και τη σχέση του σώματος με τη φύση, έρχεται να συναντήσει το ελληνικό τετραμελές συγκρότημα The Steams με έδρα την Αθήνα, που αναδύεται από την neo-psych σκηνή. Επιρροές τους το αμερικανικό acid rock που κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '60 και η κλασική psychedelia των 70s όπως οι Jefferson Airplane και The Doors.

Point of Pointe
© Κάρολος Καρύδης

Το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο "Wild Ferment" και ξεκίνησαν ένα ταξίδι που τους έστειλε σε τρεις περιοδείες, δύο sold-out εκδόσεις βινυλίου και πολλά εγχώρια φεστιβάλ. Έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των The Cure, Michael Kiwanuka, Peter Murphy (Bauhaus), Lumerians, Naxatras κ.ά. Τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους "Mild Conquest", το οποίο διατίθεται πλέον και σε βινύλιο. To "Mild Conquest" είναι μια σύγχρονη τραγωδία που επεκτείνει τον ήχο τους πέρα από τα όρια του "κλασικού" ροκ παντρεύοντας παραδοσιακά όργανα, πολυφωνίες και διηγήσεις με groovy ρυθμούς, ογκώδεις κιθάρες και διονυσιακά ξεσπάσματα.

Ποιοι είναι οι The Steams

Κιθάρα και φωνή: Πάνος Δημητροπουλος, Κιθάρα: Ανδρέας Κοκοβίκας, Μπάσο: Άλεξ Μπόλπασης, Ντραμ: Νικόλας Μαμάσης.
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.