Με το "Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν" οι RMS MATAROA επιστρέφουν στο Θέατρο Τέχνης

Μία πρωτότυπη φάρσα που εμπνέεται από τον κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έρχεται στη Φρυνίχου από αρχές Μαΐου.

Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν. © Στέλιος Παπαρδέλας

Η ομάδα RMS MATAROA, μετά την περσινή επιτυχημένη παράσταση "Μικρό αναρχικό καλοκαίρι/Βαρκελώνη ’36", επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης από τις 3/5 για την πρώτη της αναμέτρηση με τον σαιξπηρικό κόσμο. Το έργο τους "Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν" ακολουθεί την πορεία των εμφανίσεων του Φάλσταφ στα έργα "Ερρίκος ΙV", πρώτο και δεύτερο μέρος, "Ερρίκος V" και "Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ", επιχειρώντας μια νέα αφήγηση της σαιξπηρικής ιστορίας που παραμερίζει το επικό και αναζητά το βαθιά ανθρώπινο.

Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες το διασκεδάζουν.
© Στέλιος Παπαρδέλας

Ο Φάλσταφ και ο πρίγκιπας Χάρρυ, διάδοχος του αγγλικού θρόνου, ζουν σαν κλέφτες κόντρα στους κανόνες του παλατιού, σπαταλώντας χρόνο και χρήμα στα καπηλειά του Ουίνδσορ. Η ανέμελη ζωή τους σταματά όταν ξεσπά νέα εμφύλια διαμάχη που απειλεί τον θρόνο του πατέρα του Ερρίκου. Οι δρόμοι τους χωρίζουν μόλις σημάνουν οι καμπάνες του πεπρωμένου και οδηγήσουν τον έναν στον θρόνο και τον άλλο στο θάνατο.

"Ο εκρηκτικός και αμετροεπής Φάλσταφ, ένας από τους πιο αγαπημένους κωμικούς χαρακτήρες των σαιξπηρικών έργων, γίνεται ο μίτος για να οδηγηθούμε στο λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης. Εμβαθύνοντας στα ψυχικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που τον κάνουν ταυτόχρονα ευχάριστο και απεχθή, ρήτορα και φαφλατά, κακότροπο και ευσυγκίνητο, αναζητάμε να κατανοήσουμε την πραγματική φύση του ανθρώπου. Ο Φάλσταφ γίνεται καθρέφτης του εαυτού μας και τολμά να πει δυνατά τις μύχιες σκέψεις μας, εκείνες που φροντίζουμε να κρύψουμε στο πλαίσιο της συνύπαρξης. Μέσα από τον παιγνιώδη χαρακτήρα της φάρσας επιχειρούμε να συνθέσουμε ένα σύγχρονο σκηνικό συμβάν, απαλλαγμένο από φοβίες και δογματισμούς", αναφέρουν οι RMS MATAROA.

Διαβάστε Επίσης

Στη σκηνή εμφανίζονται τα μέλη της ομάδας, η οποία αποτελείται από τους Μάνο Βαβαδάκη (ο οποίος επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία), Στέλλα Βογιατζάκη, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Κατερίνα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Πλεμμένο. Συνεργάτες και φίλοι από το 2013, αποφάσισαν να συγκροτήσουν έναν σταθερό πυρήνα, μια καλλιτεχνική συντροφιά με κοινούς στόχους, αναζητώντας ένα συλλογικό τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, για ένα αύριο ανθρωποκεντρικό κι ένα θέατρο το οποίο απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία.

Καμπάνες τα μεσάνυχτα
© Στέλιος Παπαρδέλας

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

UPDATED | Οι νέες παραστάσεις που περιμένουμε τη σεζόν 2023-24

Τσέχοφ, Σαίξπηρ, μα και σύγχρονες ελληνικές και ξένες φωνές, κινηματογραφικές επιτυχίες και φιλόδοξες διεθνείς αφίξεις: Χαρτογραφήσαμε τη φετινή χρονιά με περισσότερες από 115 πρεμιέρες νέων παραγωγών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
03/10/2023

"Ο γλάρος": Το αριστούργημα του Τσέχοφ στο "Σημείο"

Ο Αλέξανδρος Διαμαντής διασκευάζει και σκηνοθετεί το γνωστό έργο του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα, που επικεντρώνεται στο ερώτημα: "Πώς παλεύουμε με τα κύματα του ανεξάντλητου Κόσμου;".

Θέατρο Τέχνης: Με το μήνυμα "Διψάμε για ουρανό" παρουσίασε το ρεπερτόριο της σεζόν 2023-24

Η Μαριάννα Κάλμπαρη σε κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο, ανακοίνωσε το πρόγραμμα παραστάσεων της νέας σεζόν και τις δράσεις του ιστορικού θεάτρου.

Εγκαινιάζεται η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Αβδελιώδη

Στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema ανοίγει ένας νέος κύκλος για τον διακεκριμένο σκηνοθέτη. Την έναρξη σηματοδοτεί η μεταφορά της δίκης του Σωκράτη στη σκηνή στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

"Koυκλόσπιτο" και "Garamond 12" ανεβαίνουν ξανά στο Θέατρο Πορεία

Με το ιψενικό έργο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου και το νέο ελληνικό έργο της Μαρίας Δριμή, που ξεπήδησε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής, ανοίγει το φετινό του πρόγραμμα το Θέατρο Πορεία, μετά την επιτυχία της προηγούμενης σεζόν.

"Τα φώτα της πόλης" μετακομίζουν στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που μετέφερε την εμβληματική ταινία βωβού κινηματογράφου του Τσάρλι Τσάπλιν στη σκηνή, σε ένα μιούζικαλ εξαιρετικής ομορφιάς και σκηνικής μαγείας, επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά σε νέο χώρο με ανανεωμένη διανομή.

Το σπίτι

Το κείμενο και η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά μοιάζουν να δημιουργήθηκαν με την αίσθηση του επείγοντος, ως μια "προειδοποίηση" για τη συντριπτική πραγματικότητα που επιλέγουμε να αγνοούμε. Δραματικές ποιότητες, πυκνότητα και πολύ καλές ερμηνείες σε ένα εγχείρημα που έχει πάντως περιθώρια εξέλιξης.