Τελευταίες παραστάσεις για την "Παγίδα" με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Για λίγες ακόμη μέρες θα παίζεται στο θέατρο Ζίνα το διάσημο αστυνομικό μυστήριο-σταθμός στην ιστορία του είδους σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, με έναν θίασο αγαπημένων ηθοποιών.

Η παγίδα

Ένας έμπειρος θίασος πρωταγωνιστεί στην "Παγίδα” του Ρομπέρ Τομά που παίζεται μέχρι τις 19 Μαρτίου στο Θέατρο Ζίνα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη δεύτερη συνεχή σεζόν παραστάσεων, πριν μετακομίσει στο Θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης από τις 24 Μαρτίου. Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Τάκης Παπαματθαίου πρωταγωνιστούν στο διάσημο αστυνομικό μυστήριο με την υπογραφή του σκηνοθέτη Πέτρου Ζούλια.

Παγίδα
Μαριλένα Αναστασιάδου©

Το έργο που θεωρήθηκε σταθμός στην ιστορία του είδους από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το 1960, αφού καθιέρωσε ένα νέο είδος, αυτό του κωμικού θρίλερ ("comedy thriller”), πλέκοντας αριστοτεχνικά τις αγωνιώδης δραματικές καταστάσεις με τις κωμικές, μετρά περισσότερα από 30.000 ανεβάσματα παγκοσμίως. Ισορροπώντας ανάμεσα στη συγκίνηση, το χιούμορ, τις ανατροπές, το μυστήριο και τη λογική του "θεάτρου εν θεάτρω”, η "Παγίδα” καταφέρνει να αναδειχθεί σε ένα δαιμονικό σκηνικό παιχνίδι που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι την τελευταία λέξη. Ο μέγας θαυμαστής του έργου του Ρομπέρ Τομά, Άλφρεντ Χίτσκοκ, που αγόρασε τα δικαιώματα προκειμένου να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη (1961) με τίτλο "Man Trap", έχει δηλώσει για το είδος του κωμικού θρίλερ στο οποίο ανήκει ότι είναι ένα "πρωτότυπο μίγμα από βιτριόλι και μαρμελάδα, που κάνει το συγγραφέα της να μοιάζει γιος της Αγκάθα Κρίστι από τη μια και του Κάρλο Γκολντόνι από την άλλη”.

Η παγίδα

Στο έργο τα φαινόμενα απατούν και ένας άνδρας έρχεται αντιμέτωπος με την εξαφάνιση της συζύγου του στις Άλπεις. Λίγες ημέρες μετά βρίσκεται έκπληκτος μπροστά σε μια γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η σύζυγός του, εκείνος όμως αρνείται κατηγορηματικά για την ταυτότητά της. Ο αστυνομικός επιθεωρητής που αναλαμβάνει την υπόθεση καλείται να ανακαλύψει ποιος από τους δύο ψεύδεται και ποιος λέει την αλήθεια. Κι όχι μόνο, καθώς στόχος του συγγραφέα είναι να μετατρέψει το κοινό σε απόλυτο συμμέτοχο όσων συμβαίνουν στη σκηνή. Τον ίδιο στόχο έχει και ο σκηνοθέτης, Πέτρος Ζούλιας, που επιχειρεί μέσα από την παράσταση να αναδείξει όλα αυτά τα στοιχεία που το κάνουν τόσο γοητευτικό αλλά και διαχρονικό, προσκαλώντας παράλληλα το θεατή να λύσει το μυστήριο.

Η παγίδα

Εξίσου δυνατοί είναι και οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης. Ο Αντώνης Γαλέος υπογράφει τη μετάφραση, η Ευανθία Ρεμπούτσικα τη μουσική, η Μαίρη Τσαγκάρη τα σκηνικά, η Ντένη Βαχλιώτη τα κοστούμια και η Μελίνα Μάσχα τους φωτισμούς.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η παγίδα

  • Θρίλερ
  • Διάρκεια: 105 '

Μια γυναίκα χάνεται στις Άλπεις, όταν όμως επιστρέφει, ο άντρας της είναι ο μόνος που δεν την αναγνωρίζει, στη διάσημη ανατομία ενός ψυχολογικού εγκλήματος.

Ζίνα

Λεωφ. Αλεξάνδρας 74

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.

Το Αγγέλων Βήμα συνεχίζει δύο παραστάσεις του και μετά το Πάσχα

Τα θεατρικά "Ανατολικά της Εδέμ" και "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" παρατείνονται για όσους δεν τα πρόλαβαν μόνο για 4 τελευταίες ημερομηνίες.

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.