Updated | "Όνειρο ενός γελοίου": Νέες ημερομηνίες για την παράσταση των Άρη Σερβετάλη και Έφης Μπίρμπα

Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα για την επιτυχημένη σκηνική εκδοχή πάνω στο αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι που δημιούργησαν και ερμηνεύουν από κοινού ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα. Update: Νέα παράσταση στο θέατρο Βράχων.

Το όνειρο ενός γελοίου Γιώργος Καπλανίδης©

Μετά την sold out πρεμιέρα της στο Θέατρο Βράχων και μια επιτυχημένη πανελλαδική περιοδεία, η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου" με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με νέες ημερομηνίες σε 5 ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

"Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;”

Διαβάστε Επίσης

Αυτό είναι το "Όνειρο ενός γελοίου" με δυο λόγια. Ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα που μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα. Με την καθοδήγηση και την αισθητική ματιά της Έφης Μπίρμπα, ο Άρης Σερβετάλης μας ξεναγεί στον κόσμο του "Γελοίου” του Ντοστογιέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του και στα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης. Η μουσική είναι του Vangelino Currentzis και οι φωτισμοί του Γιώργου Καρβέλα.
>>Βρείτε την κριτική της παράστασης παραπάνω.

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

Που θα δούμε το "Όνειρο ενός γελοίου"

Σάββατο 10/9 Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Κυριακή 11/9 Δημοτικό θέατρο "Δημήτρης Κιντής" - Ηλιούπολη
Τρίτη 13/9 Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 14/9 Θέατρο Βράχων
Δευτέρα 19/9 Θέατρο Νταμάρι "Αλίκη Βουγιουκλάκη" - Βριλήσσια

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο ηθοποιοί μοιράζονται επί σκηνής –σε δική τους απόδοση– τον πολυεπίπεδο μονόλογο ενός μοναχικού ανθρώπου που ονειρεύεται να αγαπηθεί και να ευτυχήσει, εκφράζοντας τα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.