Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για το "Μόμπι Ντικ" και οδηγίες για τους κατόχους εισιτηρίων

Για τις 15 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης στο Christmas Theater, σε λιμπρέτο και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Moby Dick The Musical

Καταφθάνει ολοταχώς η πολυαναμενόμενη παραγωγή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και του Onassis Culture, "Μόμπι Ντικ” σε μιούζικαλ εκδοχή με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου στο λιμπρέτο και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και τον Γιάννη Κακλέα στο τιμόνι της σκηνοθεσίας. Η διάσημη νουβέλα του Χέρμαν Μέλβιλ, το πέμπτο πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο στην Ιστορία, αφηγείται τις περιπέτειες του ναυτικού Ισμαήλ στην αποστολή εκδίκησης του Καπετάνιου Αχαάβ κατά της λευκής φάλαινας με το όνομα "Μόμπι Ντικ". Το μοναδικό μουσικό υπερθέαμα ανεβαίνει στη σκηνή από τις 15 Φεβρουαρίου στη σκηνή του City Theater by Christmas Theater. 

Μετά την ολιγοήμερη αναβολή του λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που επηρέασε και την προετοιμασία της παραγωγής, όπως και την αρχική ημερομηνία πρεμιέρας στις 9/2, οι  κάτοχοι των εισιτηρίων θα λάβουν επιστροφή των χρημάτων τους, καθώς η μεταφορά των εισιτηρίων σε άλλη ημερομηνία δεν είναι εφικτή για τεχνικούς λόγους. Για αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του οnassis.org  ή του τηλεφωνικού κέντρου, η διαδικασία ακύρωσης των εισιτηρίων θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 χωρίς ειδικό αίτημα από τον αγοραστή και χωρίς φυσική παρουσία. Η αυτόματη πίστωση του ποσού στην πιστωτική/χρεωστική κάρτα από την οποία έγινε η αγορά θα πραγματοποιηθεί εντός περίπου 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα της ακύρωσης, ανάλογα με την πολιτική της εκδότριας τράπεζάς σας.

Moby Dick The Musical
Ανδρέας Σιμόπουλος

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ναυτική περιπέτεια για όλη την οικογένεια που φέρνει τον Αχαάβ αντιμέτωπο με τα όρια του εαυτού του, με τη δύναμη της φύσης, τη μοίρα του ανθρώπου αλλά και την πίστη στον Θεό, τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να ξεπεράσει. Αυτή η παγκόσμια και διαχρονική ιστορία που αφήνει περιθώρια για φιλοσοφικές συζητήσεις, ζωντανεύει μέσα από ένα λιμπρέτο 29.198 λέξεων, τη συμμετοχή 23 ερμηνευτών και 12 μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας "Φιλαρμόνια" επί σκηνής υπό την έμπειρη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη, 135 κοστούμια και αμέτρητες αλλαγές σκηνών, 70 τετραγωνικά οθόνη ολογραφικής προβολής, 96 τετραγωνικά LED οθόνη και εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές και 3D videos.

Το ρόλο του Αχαάβ ερμηνεύει ο Μπάμπης Βελισσάριος, ενώ ως Ισμαήλ θα δούμε τον Αιμιλιανό  Σταματάκη. Παίζουν επίσης οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Στόλλας, Δημήτρης Γεωργαλάς, Αντώνης Βλάχος, Πάνος Ζώης  και άλλοι 15 ερμηνευτές. Στον ρόλο του Γάλλου Σιτιστή ο κόντρα-τενόρος Νίκος Σπανάτης.

Moby Dick The Musical
Ανδρέας Σιμόπουλος

Τα εντυπωσιακά σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη και τα επιβλητικά κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη συναντούν τις ευφάνταστες χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη και τους φωτισμούς της Στέλλας Κάλτσου που συνοδεύονται από τα αξεπέραστα στα μέχρι τώρα γνωστά θεατρικά τεχνολογικά δεδομένα ολογράμματα και 3D animation του Candyshop VFX (Ευάγγελου Κουλουκύθα) σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer, Visual Effects Director της CandyshopVFX "The Division” και Art Direction video υλικών του Στάθη Αθανασίου.

Διαβάστε εδώ όσα είπε σε συνέντευξη του στο "α" ο Δημήτρης Παπαδημητρίου λίγο πριν τον πρώτο κύκλο παραστάσεων του "Moby Dick The Musical”.


Προπώληση: onassis.org, 2111981784.

Moby Dick The Musical
Ανδρέας Σιμόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες

Moby Dick The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 190 '

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ για τη φιλία, την ανθρώπινη μοίρα και τη σχέση των ορίων του ανθρώπου με τον θεό μετατρέπεται σε ένα μιούζικαλ-υπερπαραγωγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο κροκόδειλος

Ένα από τα λιγότερο γνωστά και ελάχιστα παιγμένα αφηγήματα του Ρώσου συγγραφέα προσεγγίζει μια νεανική θεατρική ομάδα, ενισχύοντας τη σατιρική του διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι ευφρόσυνο με ενδιαφέροντα σημεία αλλά και κάπως άτολμο. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
25/04/2024

Ο αποτυχημένος

Μελετημένη, καλοκουρδισμένη και καλοπαιγμένη παράσταση που καταφέρνει να μετατρέψει το μυθιστόρημα ενός από τους πλέον "δύστροπους" συγγραφείς σε σκηνικό ποίημα. | Powered by Uber

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.