Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»: Δες τις παραστάσεις απ' το σπίτι σου

Το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» καινοτομεί σχεδιάζοντας παραστάσεις μέσω διαδικτύου. Προτείνει κάτι νέο και χρήσιμο. Μάθετε περισσότερα.

Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»: Δες τις παραστάσεις απ' το σπίτι σου

Με μια κίνηση αλτρουισμού το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» καινοτομεί σχεδιάζοντας το πρόγραμμα «Το Θέατρο Τέχνης -και- στο σπίτι», το οποίο θα επιτρέπει στους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν τις τρέχουσες θεατρικές παραστάσεις διαδυκτιακά. Έχουν ήδη γίνει τα γυρίσματα της παράστασης «Έντμον» του Ντέιβιντ Μάμετ σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννας Κάλπαρη, και προγραμματίζονται άμεσα και οι επόμενες βιντεοσκοπήσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορείτε να παρακολουθήσετε με ένα συμβολικό αντίτιμο (δεν έχει ορισθεί ακόμα) παραστάσεις μέσω της ιστοσελίδα του Θέατρο Τέχνης (www.theatro-technis.gr).

Το Θέατρο Τέχνης στο σημείωμα του μιλά για ψυχραιμία, αισιοδοξία και τέχνη υπογραμμίζοντας πως αξίζει να στηρίξουν οι θεατές αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία είτε απολαμβάνοντας στις δύο σκηνές του την αυθεντική θεατρική εμπειρία, είτε φέρνοντας μέσω διαδικτύου το θέατρο στο σπίτι τους: «Στηρίξτε τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους του ιστορικού θεάτρου με όποιον τρόπο μπορείτε και από όποια γωνιά της Αθήνας, της Ελλάδας, του κόσμου κι αν βρίσκεστε. Ψυχραιμία, υπομονή, αισιοδοξία και τέχνη θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε διεθνώς». Μέχρι και σήμερα συνεχίζονται να παίζονται οι παραστάσεις και στις δύο σκηνές του Τέχνης «Κάρολος Κουν» (Υπόγειο & Φρυνίχου) με επιπλέον προληπτικά μέτρα. Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι όλοι οι χώροι και των δύο σκηνών του Θεάτρου εξαερίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά με ειδικά αντισηπτικά, ενώ η ταξιθεσία επιδιώκει να τηρείται η απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου μεταξύ των θεατών κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των παραστάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εχθρός του λαού

Η παράσταση του Γερμανού σκηνοθέτη ενεργοποιεί τον Ίψεν ως φορέα ζωντανού δημόσιου διαλόγου, με μια παράσταση-φόρουμ που εξετάζει τη σύγκρουση ηθικής και κέρδους στη σύγχρονη πραγματικότητα. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
20/11/2025

Στην εξοχή

Με μια φαινομενικά απλή υπόθεση, το έργο του Βρετανού συγγραφέα διατυπώει υπαινικτικές αλήθειες για τη μοναξιά, τη βία και την εξουσία των σχέσεων, ενώ η Αικατερίνη Παπαγεωργίου φέρνει στην επιφάνεια τη δυναμική του, παρά την αμφιλεγόμενη κινησιολογική επιλογή της σκηνοθεσίας. | Powered by Uber

"Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" από τον Αντώνη Καλομοιράκη

Η ευρέως γνωστή από τον κινηματογράφο κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" κάνει πρεμιέρα στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ξανασυναντά το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" – και γίνεται sold out πριν καν αρχίσει

Ξεκίνησε η προπώληση για το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, και τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Απολύτως αναμενόμενο καθώς αυτή η παράσταση που έχει την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι μια συνάντηση τιτάνων της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας.

Ο Μάνος Βουλαρινός φέρνει τη "Μεγάλη αρπαχτή" στο Παλλάς

Η "Μεγάλη αρπαχτή" ξαναχτυπά! Ο Μάνος Βουλαρίνος επιστρέφει με κέφι για μια βραδιά ανελέητης σάτιρας, γέλιου και αλήθειας χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν...ούτε στα πιο αθώα λάθη.

Για τον Σάββα Στρούμπο, "το ελληνικό θέατρο γίνεται πιο εξωστρεφές"

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος αναλύει τις "Δούλες" του Ζενέ, εστιάζοντας στην αναζήτηση του τερατώδους και τη φόρμα του θεάτρου της εθελοδουλίας. Μιλά για τον σωματικό λόγο του Άττις και τη διαχρονική δύναμη της τέχνης ως πράξη αντίστασης στην εποχή μας.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 20 έως 26/11 και ξεχωρίζουν.