Ο Αργύρης Πανταζάρας ανεβαίνει στη σκηνή του «Chicago»

Ο γνωστός ηθοποιός παίρνει τη σκυτάλη από τον Αιμιλιανό Σταματάκη και ετοιμάζεται να μας καταπλήξει στο ρόλο του μεγαλοδικηγόρου Μπίλι Φλιν.

Ο Αργύρης Πανταζάρας ανεβαίνει στη σκηνή του «Chicago»

Ολοκληρώνοντας το πρώτο επιτυχημένο τρίμηνο παραστάσεων, το μιούζικαλ «Chicago» των Τζον Κάντερ, Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φόσι σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα συνεχίζει ασταμάτητο μέχρι και τον Απρίλιο στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Από τις 12 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη για το ρόλο του κυνικού δανδή μεγαλοδικηγόρου Μπίλι Φλιν παίρνει ο Αργύρης Πανταζάρας από τον Αιμιλιανό Σταματάκη («Ο άνθρωπος που γελά»). Ο βραβευμένος με Βραβείο Χορν ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στο «Κόκκινο ποτάμι», δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο είδος στην ελληνική εκδοχή ενός από τα κορυφαία μιούζικαλ όλων των εποχών (έχει τιμηθεί με 6 βραβεία Τόνι, 2 βραβεία Ολίβιε, 5 βραβεία κριτικών (Drama Desk Awards), αλλά και το βραβείο Γκράμι για το καλύτερο μουσικό άλμπουμ το 1998), που μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα των twenties, μιλώντας για τον κυνισμό των media και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος.

Ο Αργύρης Πανταζάρας ανεβαίνει στη σκηνή του «Chicago» - εικόνα 1

Στους υπόλοιπους ρόλους σαγηνεύει ένα εξαιρετικό all-star καστ που επιβάλλεται κυρίως με το τραγούδι και το δυναμισμό του. Οι Νάντια Μπουλέ και Μαρία Διακοπαναγιώτου υποδύονται το εγκληματικό δίδυμο Ρόξι Χαρτ-Βέλμα Κέλι. Η πρώτη, φιλόδοξη νεαρή χορεύτρια που φυλακίζεται για τη δολοφονία του εραστή της και η δεύτερη, ντίβα του βαριετέ, επίσης έγκλειστη για φόνο. Η ατίθαση Βέλμα γίνεται το ίνδαλμα της Ρόξι και, παίρνοντας το παράδειγμά της, συνεργάζεται με τον μεγαλοδικηγόρο Μπίλι Φλιν με στόχο την αθώωσή της. Με έπαρση αλλά και ειρωνεία, ο γοητευτικός δικηγόρος, που έχει βρει τον τρόπο να χειραγωγεί τους μάρτυρες, να ελέγχει τα μέσα και να μετατρέπει το δικαστήριο σε αρένα, τραγουδά: «Όλα είναι ένα τσίρκο, μωρό μου: αυτή η δίκη, η ίδια η σόου μπίζνες, ολόκληρος ο κόσμος είναι ένα θέαμα», αφήνοντας να βγει στην επιφάνεια με μοναδικό τρόπο το ηθικό δίδαγμα του έργου. Ο Μίνως Θεοχάρης θα υποδυθεί τον Άμος Χαρτ, τον ρόλο του Φρεντ έχει αναλάβει ο Γιάννης Ποιμενίδης και τον ρόλο-κλειδί της Μάμα Μόρτον η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
Την απόδοση στα ελληνικά υπογράφει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τη μουσική διδασκαλία και τη διεύθυνση της 12μελής ορχήστρας ο Αλέξιος Πρίφτης, τις χορογραφίες η Chali Jennings, τα σκηνικά σχεδιάζει ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια ο Γιώργος Σεγρεδάκης. Τους φωτισμούς της παράστασης υπογράφει η Στέλλα Κάλτσου.

iΠροπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Chicago

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 135 '

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ, βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Μορίν Ντάλας Γουάτκινς, πραγματεύεται τον κυνισμό των μίντια και τις αδικίες του δικονομικού συστήματος, μέσα από αληθινά γεγονότα του 1920.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber