Παρακολουθήσαμε την εμπειρία «Autoteatro» στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Φόρεσα τα ακουστικά, άκουσα προσεκτικά τις οδηγίες που μου δόθηκαν και σιωπηλά κινήθηκα στο αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για να μοιραστώ με έναν επισκέπτη (συν)περφόρμερ την εμπειρία του «The Quiet Volume».

Παρακολουθήσαμε την εμπειρία «Autoteatro» στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Φόρεσα τα ακουστικά, άκουσα προσεκτικά τις οδηγίες που μου δόθηκαν και σιωπηλά κινήθηκα στο αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για να μοιραστώ με έναν επισκέπτη (συν)περφόρμερ την εμπειρία του «The Quiet Volume» των Βρετανών Αντ Χάμπτον και Τιμ Έτσελς. Έχοντας την εμπειρία άλλων παραστάσεων του Έτσελς, καλλιτεχνικού διευθυντή των Forced Entertainment, ήμουν βέβαιη ότι θα συμμετείχα σε κάτι που υπερβαίνει τις συμβάσεις.

Παρακολουθήσαμε την εμπειρία «Autoteatro» στην Εθνική Βιβλιοθήκη - εικόνα 1

Αυτή η «Autoteatro» περφόρμανς μικρής κλίμακας, ειδικά σχεδιασμένη για συγκεκριμένους χώρους, που ζωντανεύουν με τη συμμετοχή του κοινού, υπηρετεί μια διαδικασία που δίνει μια τελείως διαφορετική οπτική στον τρόπο με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς με κάποιον μια εμπειρία όπως η ανάγνωση. Ακουμπώντας στη φιλοσοφία του μεταδραματικού θεάτρου, ο μηχανισμός της αφήγησης και της δράσης αποκτά διαφορετική οπτική. Το αληθινά ενδιαφέρον είναι ότι η γλώσσα γίνεται ένα μέσο δημιουργίας εικόνων και η όλη διαδικασία σε κάνει να αντιμετωπίζεις τον διπλανό αλλά και τους γύρω σαν χαρακτήρες μιας αφήγησης. Μη διστάσετε, λοιπόν, να βιώσετε αυτή τη διαφορετική εμπειρία καθημερινά στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με ελεύθερη είσοδο (από τις 6 έως τις 9.40 μ.μ., ανά 20 λεπτά).

Περισσότερες πληροφορίες

The quiet volume

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Η περφόρμανς ανήκει στο είδος του autoteatro, μια θεατρικής εμπειρίας μικρής κλίμακας, που συνδυάζεται με την εμπειρία της ανάγνωσης, με δύο συμμετέχοντες που φορούν ακουστικά και ακολουθούν οδηγίες.

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.