4 επαναλήψεις που δεν πρέπει να παραλείψεις

Δύο παραστάσεις που συνεχίζουν από την προηγούμενη χρονιά και δύο επιτυχίες των τελευταίων ετών ανοίγουν το χορό των επαναλήψεων του φετινού θεατρικού χειμώνα.

4 επαναλήψεις που δεν πρέπει να παραλείψεις

Δύο παραστάσεις που συνεχίζουν από την προηγούμενη χρονιά και δύο επιτυχίες των τελευταίων ετών ανοίγουν το χορό των επαναλήψεων του φετινού θεατρικού χειμώνα.

#1 «Το ευχαριστημένο»

4 επαναλήψεις που δεν πρέπει να παραλείψεις - εικόνα 1
©Vasia Anagnostopoulou

Με δεκατρείς παραστάσεις στο Θέατρο Πορεία ολοκληρώνει την επιτυχημένη τριετή πορεία του το «Ευχαριστημένο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Η διασκευή του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της Μαρίνας Καραγάτση, που υπογράφει η Έρι Κύργια, μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε ένα πλήρες θεατρικό έργο, ανοίγοντας τη συζήτηση πάνω στην ίδια την καλλιτεχνική προσωπικότητα αλλά και στο θέμα της οικογένειας. Παίζουν: Κατερίνα Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δανάη Σαριδάκη (αντικατέστησε την Ειρήνη Δράκου), Χρήστος Μαλάκης. (20/9-6/10)

#2 «Hotel Marina»

4 επαναλήψεις που δεν πρέπει να παραλείψεις - εικόνα 2

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Χρήστος Σουγάρης καθοδηγεί σκηνοθετικά τους Γεράσιμο Μιχελή, Μαίρη Σαουσοπούλου, Διονύση Μπουλά, Μυρτώ Γκόνη σε «μια παράσταση βασισμένη σε φανταστικά γεγονότα για αληθινούς χαρακτήρες», όπως σημειώνουν οι συγγραφείς Ιερώνυμος Πολλάτος, Γεράσιμος Μιχελής και Σέβη Ματσακίδου. Η παράσταση, που τιμήθηκε το 2018 με το Βραβείο «Κάρολος Κουν» νέου δημιουργού για τη σκηνοθεσία του Σουγάρη από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου, φέτος μετακομίζει στο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο προέκυψε από συνεντεύξεις καθημερινών ανθρώπων κι επικεντρώνεται στην αναζήτηση της αγάπης, με φόντο ένα ξενοδοχείο. (20/9-3/11)

#3 «Θα πάντα εκεί... - Πεθαίνω σα χώρα»

4 επαναλήψεις που δεν πρέπει να παραλείψεις - εικόνα 3

Ο Χρήστος Σαπουντζής δίνει και πάλι ραντεβού με την Μπέττυ Βακαλίδου στο Θέατρο Σταθμός με την παράσταση «Θα πάντα εκεί... - Πεθαίνω σα χώρα», σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη. Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη σκηνική παρουσίαση του εμβληματικού «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω, οι δύο ηθοποιοί εμπνέονται από εκείνο το πρώτο θεατρικό γεγονός, αξιοποιώντας και μεταγενέστερα άγνωστα κείμενα του συγγραφέα, για να παραθέσουν ένα σχόλιο πάνω στη διαμόρφωση της ταυτότητας του νεοέλληνα. (25-29/9)

#4 «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης»

4 επαναλήψεις που δεν πρέπει να παραλείψεις - εικόνα 4

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν στο Θέατρο Στοά, επιστρέφει για έξι παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αποτίοντας φόρο τιμής στην πόλη που λάτρεψε κι έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο Βαμβακάρης. Ήταν μια υπόσχεση, άλλωστε, που είχε δώσει στα παιδιά του μεγάλου δημιουργού. Ο γνωστός ηθοποιός σκηνοθετεί τον εαυτό του στο έργο της Νάνσης Τουμπακάρη, το οποίο βασίζεται στη βιογραφία της Αγγελικής Βέλλου-­Κάιλ, με το άστατο πολιτικό σκηνικό της νεότερης Ελλάδας να αποτελεί τον ιστορικό καμβά. (24-29/9)

Περισσότερες πληροφορίες

Το ευχαριστημένο

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση μέσα από τη θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της κόρης του (Βραβείο «Διαβάζω», 2009).

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Περισσότεροι από 25.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα τον συγκλονιστικό μονόλογο για τη ζωή του άρχοντα του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος βίωσε δύο παγκόσμιους πολέμους, μεγάλους έρωτες, απογοητεύσεις αλλά κι επιτυχίες. Το έργο βασίστηκε στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη με την υπογραφή της Αγγελικής Βέλλου-Κάϊλ και ανεβαίνει φέτος για πέμπτη χρονιά στο Θέατρο Στοά, που κλείνει 53 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανεβαίνει στη σκηνή για να δώσει φωνή στον σπουδαίο συνθέτη και οργανοπαίχτη σε ένα λιτό ανέβασμα με έντονη εξομολογητική χροιά, η οποία χαρακτηρίζει και τις αφηγήσεις του στη βιογράφο του. Παράλληλα με την ιστορία του ξετυλίγεται η εικόνα της Ελλάδας της βιοπάλης, του περιθωρίου, των τεκέδων και των χασικλήδων, που γέννησε τη μουσική δημιουργία του.

Hotel Marina

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Η αναζήτηση της αγάπης βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας, η οποία φέρνει κοντά ανθρώπους περαστικούς, που αφήνονται σε μια τυχαία συνεύρεση.

Θα πάντα εκεί... - Πεθαίνω σαν χώρα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 80 '

Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη σκηνική παρουσίαση του «Πεθαίνω σαν χώρα» από τη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω ο Χρήστος Σαπουντζής, που έλαβε μέρος σε εκείνη την παράσταση, και η Μπέττυ Βακαλίδου, πρωταγωνίστρια των έμφυλων ταυτοτήτων, αντλούν έμπνευση από αυτήν, ενώ αξιοποιούν και μεταγενέστερα άγνωστα κείμενα του συγγραφέα.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Σταθμός Θέατρο

Βίκτωρος Ουγκώ 55

Μικρό Γκλόρια

Ιπποκράτους 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.