Μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία έρχεται στην Αγγλικανική Εκκλησία

Ο Περικλής Μουστάκης θα σκηνοθετήσει τη Δώρα Στυλιανέση στο βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Η αδερφή μου».

Μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία έρχεται στην Αγγλικανική Εκκλησία

Στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Φιλελλήνων θα στεγαστεί τον ερχόμενο χειμώνα η θεατρική μεταφορά του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη, «Η αδερφή μου». Η επιληψία της αδερφής του είναι το σημείο από όπου ξεκινάει ο συγγραφέας, για να καταθέσει ένα κείμενο βαθιά εξομολογητικό και προσωπικό που μας μιλάει για την αρρώστια, τον πόνο, την αγάπη και την πίστη. Στο βιβλίο του, ο Ζουμπουλάκης ισορροπεί ανάμεσα στο εξομολογούμενο βίωμα και στις θρησκευτικές και φιλοσοφικές του πεποιθήσεις και τοποθετεί περίτεχνα την προσωπική εμπειρία του σε μια διαρκή συνομιλία με τη διάνοια φιλοσόφων όπως ο Καμύ, ο Εμανουέλ Λεβινάς και η Σιμόν Βέιλ. Ο χώρος της Αγγλικανικής Εκκλησίας φαντάζει ιδανικός για να στεγάσει το έργο ενός βαθιά θρησκευόμενου συγγραφέα –αλλά ενεργού μαχητή των σκοταδιστικών αντιλήψεων-, που φτάνει σε μας ως ένα μείζον θεολογικό σχόλιο και ως μια υπαρξιακή διερώτηση πάνω στο ζήτημα της αγάπης, της πίστης και της αρρώστιας.

Το αφήγημα, σε μορφή μονολόγου, θα ερμηνεύσει η Δώρα Στυλιανέση σκηνοθετημένη από τον Περικλή Μουστάκη. Ο καλός ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει αναμετρηθεί συχνά στη σκηνή με κείμενα που αγγίζουν τις μύχιες πτυχές της ύπαρξης και στοχάζονται πάνω στη φιλοσοφική διάσταση του πόνου και του θανάτου, και γι' αυτό η ματιά του πάνω στο αφήγημα του Ζουμπουλάκη αναμένεται με ενδιαφέρον. Τη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου και το κοστούμι υπογράφει η Άση Δημητρολοπούλου, ενώ η μουσική επιμέλεια θα είναι της Φραγκίσκης Μουστάκη. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 19 Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες

Η αδερφή μου

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 100 '

Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο αυτή του συγγραφέα, ο Στ. Ζουμπουλάκης πλάθει ένα βαθιά εξομολογητικό υπαρξιακό αφήγημα, όπου συνομιλεί με την Βέιλ, τον Λεβινάς και τον Καμί, για την αρρώστια, τον πόνο, τη χαρά, την πίστη και πάνω απ’ όλα για την καλοσύνη και την αγάπη. Η αφοπλιστική απλότητα της αφήγησής του προκαλεί εσωτερικό ρίγος, οδηγώντας τελικά στη λύτρωση και τη συνειδητοποίηση ότι τα καθημερινά, κοινά πράγματα και οι καταστάσεις της ζωής έχουν αξία. Το κείμενο - κατάθεση ψυχής μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική παράσταση.Το κείμενο - κατάθεση ψυχής μετουσιώνεται σε μια συγκλονιστική παράσταση.

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, Σύνταγμα
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
29/04/2024

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").