Η ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θέατρο

Μια ακόμα παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Μαρίκα Κοτοπούλη θα δούμε την επόμενη θεατρική σεζόν. Η Δήμητρα Παπαδήμα και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου συν-σκηνοθετούν το έργο «Μαρίκα Κοτοπούλη-Το αγρίμι».

Η ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θέατρο

Μόλις χθες σας γράφαμε για την παράσταση «Μαρίκα» του Πέτρου Ζούλια στην οποία η Νένα Μεντή θα ενσαρκώσει τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη. Την επόμενη θεατρική σεζόν όμως θα δούμε ένα ακόμα έργο που έχει ως αφετηρία τη ζωή της Κοτοπούλη με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδήμα, η οποία γράφει το κείμενο και συν σκηνοθετεί και παίζει με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου. Η παράσταση «Μαρίκα Κοτοπούλη-Το αγρίμι» αποκαλύπτει πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης πρωταγωνίστριας και της σχέσης της με τον Ίωνα Δραγούμη, ενώ μέσα από στιγμιότυπα ζωής μαθαίνουμε και για την καλλιτεχνική της πορεία.

Η συγγραφέας αποκαλύπτει τον θαυμασμό της για την Μαρίκα Κοτοπούλη στο σημείωμα της: « Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, γέννημα θρέμμα του σανιδιού. Πνεύμα ελεύθερο και ατίθασο, παρουσιάζει στο κοινό που τη λάτρεψε ως μοναδική ιέρεια της θεατρικής τέχνης και την αμφισβήτησε ως ανήθικη Γυναίκα, τη δική της, προσωπική ιστορία. Ομολογώντας χωρίς ενδοιασμούς, με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο, πως πάσχει από υπερβολικό πάθος, όχι όμως από απεριόριστη δύναμη. Για την παθιασμένη αυτή γυναίκα, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης δεν είναι το ισχυρότερο που διαθέτει ο άνθρωπος». Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο και στη συνέχεια θα παιχτεί στο θέατρο Olvio της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
07/05/2024

Στην πρόβα του "Άτλαντα της δεκαετίας του 2000" αναρωτηθήκαμε: Είναι τα 00s ήδη ιστορία;

Το "α" βρέθηκε στη νέα δουλειά του Παντελή Φλατσούση όσο ήταν ακόμη εν εξελίξει, πήρε μια ιδέα από την καινούργια αναμέτρησή του με τη μνήμη και το παρελθόν και ρώτησε το καστ: "Τι θυμάσαι από το 2000;".

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.