Η ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θέατρο

Μια ακόμα παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Μαρίκα Κοτοπούλη θα δούμε την επόμενη θεατρική σεζόν. Η Δήμητρα Παπαδήμα και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου συν-σκηνοθετούν το έργο «Μαρίκα Κοτοπούλη-Το αγρίμι».

Η ζωή της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θέατρο

Μόλις χθες σας γράφαμε για την παράσταση «Μαρίκα» του Πέτρου Ζούλια στην οποία η Νένα Μεντή θα ενσαρκώσει τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη. Την επόμενη θεατρική σεζόν όμως θα δούμε ένα ακόμα έργο που έχει ως αφετηρία τη ζωή της Κοτοπούλη με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπαδήμα, η οποία γράφει το κείμενο και συν σκηνοθετεί και παίζει με τον Γιάννη Μποσταντζόγλου. Η παράσταση «Μαρίκα Κοτοπούλη-Το αγρίμι» αποκαλύπτει πτυχές της προσωπικότητας της μεγάλης πρωταγωνίστριας και της σχέσης της με τον Ίωνα Δραγούμη, ενώ μέσα από στιγμιότυπα ζωής μαθαίνουμε και για την καλλιτεχνική της πορεία.

Η συγγραφέας αποκαλύπτει τον θαυμασμό της για την Μαρίκα Κοτοπούλη στο σημείωμα της: « Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, γέννημα θρέμμα του σανιδιού. Πνεύμα ελεύθερο και ατίθασο, παρουσιάζει στο κοινό που τη λάτρεψε ως μοναδική ιέρεια της θεατρικής τέχνης και την αμφισβήτησε ως ανήθικη Γυναίκα, τη δική της, προσωπική ιστορία. Ομολογώντας χωρίς ενδοιασμούς, με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο, πως πάσχει από υπερβολικό πάθος, όχι όμως από απεριόριστη δύναμη. Για την παθιασμένη αυτή γυναίκα, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης δεν είναι το ισχυρότερο που διαθέτει ο άνθρωπος». Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο και στη συνέχεια θα παιχτεί στο θέατρο Olvio της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το κτίριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης αποκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

Το έργο εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη διάσωση και ανάδειξη ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"F-X": Η μοναξιά μέσα από την κουλτούρα του Instagram στο θεατρικό του Νίκου Νικολαΐδη

Στο Θέατρο 104 ανεβαίνει η θεατρική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Michael Stampe.

Δημήτρη Αγιοπετρίτη -Μπογδάνο, γιατί να δούμε το "Μπιλ και Λου" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου;

Ο σκηνοθέτης και εμπνευστής της παράστασης "Μπιλ και Λου" μάς δίνει πέντε λόγους για να μην τη χάσουμε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

H Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τo Αθηνόραμα προκηρύσσει διαγωνισμό Ανεύρεσης Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου

Δείτε τους όρους, την κριτική επιτροπή, το έπαθλο και τις προθεσμίες για τη συμμετοχή σας.

"Συνομιλώντας με συνεργάτες" για τον Κάφκα στο Θέατρο Άττις

Ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος υποδέχεται συνεργάτες του και μελετητές του Καφκικού έργου "Αναφορά για μια Ακαδημία", για μία ανοιχτή στο κοινό συζήτηση, με αφορμή το κείμενο του μεγάλου Τσέχου συγγραφέα και τις διαστάσεις του.

"Δυσαρμονίες": Επίκαιρο έργο που ασκεί κριτική στην κοινωνία ανεβάζει ο Αντώνης Αντωνίου

Η Θεατρική του Αντώνη Αντωνίου συνεχίζει να αναζητεί έργα που καθρεφτίζουν οικεία κακά. Μέσα στον Δεκέμβριο περιμένουμε την πρεμιέρα του έργου "Δυσαρμονίες" της Τζόις Κάρολ Όουτς, με τους Αντώνης Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη.

Ποια η σχέση των θεατρικών "Free Freaks" με τον διαδικτυακό ήρωα Mr. Freeman;

Ο ανατρεπτικός διαδικτυακός ήρωα, Mr. Freeman, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο παγκόσμιο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα βίντεό του να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες μόλις κυκλοφορούν, ενέπνευσε τον Κώστα Δελακούρα για τη δημιουργία παράστασης. Διαβάστε όσα μας είπε.