Νέα

Ρόλος ζωής η Μαρίκα Κοτοπούλη για τη Νένα Μεντή

Από -

Πέτρος Ζούλιας και Νένα Μεντή με την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» μας χάρισαν μια από τις συγκινητικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου. Βασισμένη στη ζωή της στιχουργού και ποιήτριας του ελληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έκανε το συναίσθημα να φτάσει ατόφιο στους θεατρόφιλους, γι’ αυτό και δικαίως το κοινό του Αθηνοράματος τίμησε την παράσταση με τέσσερα βραβεία στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού Αθηνοράματος 2008.

Η Μεντή ήταν κάτι περισσότερο από συγκλονιστική παίζοντας με την καρδιά και το συναίσθημα και το ίδιο πιστεύουμε πως θα επιτύχει στη νέα παράσταση που ετοιμάζει ο Πέτρος Ζούλιας για τον Δεκέμβριο του 2019 στο Θέατρο Χώρα. Η παράσταση «Μαρίκα» βασίζεται στη ζωή μιας κορυφαίας φυσιογνωμίας του νεοελληνικού θεάτρου, της Μαρίκας Κοτοπούλη και πιστεύουμε πως θα είναι ένας ακόμα ρόλος ζωής για τη Νένα Μεντή.

Το κείμενο του Πέτρου Ζούλια δημιουργήθηκε μετά από έρευνα σε κείμενα, βιβλία, συνεντεύξεις και διηγήσεις γύρω από περιστατικά της επεισοδιακής ζωής της μεγάλης πρωταγωνίστριας. Συγκεκριμένα, ξεκινά από, το 1937, τη χρονιά που η Κοτοπούλη εγκαινιάζει το σημερινό θέατρο Ρεξ και συνεχίζει με επεισόδια της ζωής της. Φωτίζοντας πλευρές του χαρακτήρα της, τη γνωρίζουμε ως «δασκάλα», όταν το 1941 ιδρύει τη θεατρική της σχολή, μέσα στην καρδιά της Κατοχής για να φτάσουμε ως την αργή αλλά σταθερή πορεία της, προς το τέλος του έργου της, το 1954, τότε που φεύγει πια κι από τη ζωή.

Δίπλα στη Νένα Μεντή παίζουν οι ηθοποιοί Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Δεπάστας, Μάκης Πατέλης, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Γιάννης Σίντος, Τόνια Μαράκη. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Αναστασίας Αρσένης, η μουσική του Παναγιώτη Αυγερινού, ο φωτισμός της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Η πρεμιέρα στο θέατρο Χώρα προγραμματίζεται για τις 13/12

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό θεάτρου