Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περιοδεύσει με Μολιέρο

Το ρόλο του ανασφαλούς Αργκάν ο οποίος είναι έτοιμος να πληρώσει όσο όσο για να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι τον αγαπούν, θα ερμηνεύσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περιοδεύσει με Μολιέρο

Μαζί με το γιο του Δημήτρη έκανε τη μετάφραση του μολιερικού «Κατά φαντασία ασθενή» ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον οποίο θα περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι ξεκινώντας από το Κατράκειο στις 3 Ιουλίου. Η κωμωδία- «κύκνειο άσμα» του Μολιέρου αποτελεί ιστορική ειρωνεία για τον Γάλλο δραματουργό καθώς στην τέταρτη παράσταση του έργου του στο οποίο πρωταγωνιστούσε, το 1673, κατέρρευσε στη σκηνή μετά το τέλος της αυλαίας, για να πεθάνει στο σπίτι του λίγο αργότερα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περιοδεύσει με Μολιέρο - εικόνα 1

Τον ηλικιωμένο άνθρωπο που φοβάται τις αρρώστιες μέχρι θανάτου και κρέμεται από τους γιατρούς για την επιβίωσή του, Αργκάν, αναλαμβάνει να υποδυθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, συνοδευόμενος από ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Μυρτώ Αλικάκη (Βελίνα), ο Τάκης Παπαματθαίου (Βεράλδος) και ο Αντίνοος Αλμπάνης (Τομά Ντιαφουαρύς). Ο αθεράπευτα φαντασιόπληκτος και κατά τα άλλα υγιέστατος Αργκάν, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τους καλύτερους γιατρούς, επεμβαίνει στη ζωή των γύρω του, αλλά τελικά χειραγωγείται από αυτούς και αδυνατεί να διακρίνει εκείνους που τον αγαπούν πραγματικά. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη, οι χορογραφίες-κινησιολογία της Ελπίδας Νίνου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.