4 κωμωδίες που είδαμε και σας προτείνουμε

Θέλετε να γελάσετε με την καρδιά σας; Είδαμε και σας προτείνουμε 4 κωμωδίες που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν και βάζουν πλώρη για δεύτερη χρονιά..

4 κωμωδίες που είδαμε και σας προτείνουμε

Πέτρες στις τσέπες του

Πρεμιέρα 6.10 | Θέατρο Κιβωτός

Τι συμβαίνει, όταν δύο από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους συναντιούνται επί σκηνής; Η σκηνή παίρνει φωτιά και τα sold-out πέφτουν βροχή!Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου συμπρωταγωνιστούν και αυτοσκηνοθετούνται, με τη βοήθεια της Σύρμω Κεκέ ,σε μια παράσταση που διαθέτει εντυπωσιακή ροή, κέφι, εντάσεις, ανατροπές και έχει κερδίσει το χρυσό κλειδί που κάθε κωμωδία επιδιώκει, χτίζοντας ένα ιδανικό πεντάγραμμο ρυθμού. Οι δύο τους ερμηνεύουν με πάθος και ένταση δεκαπέντε ρόλους και καταφέρνουν να συμπαρασύρουν την πλατεία στην ιστορία της Μαρί Τζόουνς, που ξεχειλίζει από χιούμορ, αλλά που μέσα από αυτό οι θεατές αντιλαμβάνονται πως όλα όσα βιώνουν ο Τζέικ και ο Τσαρ, δεν είναι καθόλου αστεία. Εκεί, έγκειται και η επιτυχία της παράστασης, που δεν αντιμετώπισε το έργο, σαν μια απλή κωμωδία. Αντίθετα οι Παπαδημητρίου –Χρυσοστόμου τόσο με τη σκηνοθετική τους ματιά, όσο και με τις ερμηνείες τους που δεν υπέκυψαν σε υπερβολές και μπαλαφάρες, σκιαγράφησαν και την τραγικότητα των ηρώων, οδηγώντας μας κατευθείαν στους καθρέφτες μας.

Έξυπνο πουλί

4 κωμωδίες που είδαμε και σας προτείνουμε - εικόνα 1

Πρεμιέρα 6.10 | Θέατρο Tempus Verum

Παράσταση- πρόταση από ένα θίασο με μια γενιά νέων καλλιτεχνών που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον του θεατρικού γίγνεσθαι. Ένας Φεντώ μούρλια σε διασκευή –σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή που δεν θα γινόταν να μην επαναληφθεί! Οι δύο τους στη σκηνή δίνουν ρέστα μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο και τις τρεις εξαιρετικά ταλαντούχες Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Στέλλα Βογιατζάκη και Κατερίνα Ζησούδη. Παρεξηγήσεις, ανατροπές, απιστίες, ψέματα, πάθη, πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν ασταμάτητα… Όλα αυτά στο χώρο του Δημήτρη Λάλου στη γειτονιά του Γκάζι.

Δες το θετικό + μωρό

4 κωμωδίες που είδαμε και σας προτείνουμε - εικόνα 2

Πρεμιέρα 6.10 | Θέατρο Βέμπο
Για τρεις μόνο παραστάσεις ο Λάμπρος Φισφής θα επαναλάβει το «Δες το θετικό + μωρό» που εδώ και τρία χρόνια έχει προσφέρει αβίαστο γέλιο σε χιλιάδες πιστούς ακολούθους του. Ένα εξαιρετικό one man show από τον μετρ του stand up comedy,που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα σας τα προβλήματα και να γελάσετε με την καρδιά σας για 90 λεπτά! Η παράσταση ξεκίνησε από μια μικρή σκηνή στο Γκάζι χωρίς μωρό, συνέχισε την πορεία της στο Ακροπόλ και τώρα θα την απολαύσουμε στο θέατρο Βέμπο, όπου θα γίνει ο προάγγελος της μεγάλης επιθεώρησης που ετοιμάζει ο δαιμόνιος κωμικός με τίτλο «Τι Ζούμε;» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη και ένα δυναμικό νεανικό θίασο επί σκηνής.

Δείπνο Ηλιθίων

4 κωμωδίες που είδαμε και σας προτείνουμε - εικόνα 3

Πρεμιέρα 5.10 | Θέατρο Κάππα

Αν θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας, δεν έχετε παρά να δείτε τον Σπύρο Παπαδόπουλο στον ρόλο του Φρανσουά, ενός ψυχαναγκαστικού Γάλλου, που προσπαθεί να κοινωνικοποιηθεί… Η χημεία του με τον Πιερ, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, είναι σπάνια. «Αν ήσασταν άλογο, θα σας έκαναν ευθανασία», είναι μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες που του λέει όταν εκείνος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του έπειτα από λουμπάγκο! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, με τη στόφα παλιού κωμικού, τη θελξικάρδια σκηνική ενέργεια και τις αλέγκρες εκφράσεις του, είναι απολαυστικός ακόμα και στις σιωπές του. Η γνωστή ιστορία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φρανσίς Βεμπέρ «Δείπνο ηλιθίων» («Le dîner de cons», 1998), διάσημη από τον κινηματογράφο γίνεται μια σπιντάτη κωμωδία, δια χειρός Σπύρου Παπαδόπουλου. Εξαιρετικοί συνοδοιπόροι και οι Βασίλης Ρίσβας και Τάκης Παπαματθαίου. Στη θέση του τελευταίου, φέτος θα δούμε τον Δημήτρη Μαυρόπουλου, ενώ στην παρέα των συνδαιτυμόνων θα προστεθεί και ο Χρήστος Σπανός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.