Καίτη Κωνσταντίνου: 15 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για εκείνη

«Οικεία ως τηλεοπτικό πρόσωπο και απόμακρη ως σαιξπηρικός Ριχάρδος, συνθέτει το καταλληλότερο πλάσμα για να αποκαλύψει την κενότητα και την υποκρισία της εξουσίας» λέει για εκείνη ο σκηνοθέτης της, Τάκης Τζαμαργιάς. Λίγο πριν δούμε την ηθοποιό που έχει ταυτιστεί με τα τηλεοπτικά «Εγκλήματα» και την εμπορική κωμωδία ως Ριχάρδο Γ΄, της ζητήσαμε δεκαπέντε εξομολογήσεις.

Καίτη Κωνσταντίνου: 15 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για εκείνη

«Οικεία ως τηλεοπτικό πρόσωπο και απόμακρη ως σαιξπηρικός Ριχάρδος, συνθέτει το καταλληλότερο πλάσμα για να αποκαλύψει την κενότητα και την υποκρισία της εξουσίας» λέει για εκείνη ο σκηνοθέτης της, Τάκης Τζαμαργιάς. Λίγο πριν δούμε την ηθοποιό που έχει ταυτιστεί με τα τηλεοπτικά «Εγκλήματα» και την εμπορική κωμωδία ως Ριχάρδο Γ΄ στο Σύγχρονο θέατρο, της ζητήσαμε δεκαπέντε εξομολογήσεις.

1. Κατάγομαι από τη Ροδοδάφνη Αιγίου και αγαπώ πολύ τον τόπο μου.

2. Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός όταν… Δε θυμάμαι πότε αποφάσισα να γίνω ηθοποιός. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι πάντοτε μου άρεσε να βλέπω θέατρο. Έτσι πήγα και στο θεατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου.

3. Είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν.

4. Δάσκαλοί μου στο Τέχνης ήταν οι Μίμης Κουγιουμτζής, Γιώργος Λαζάνης, Γιώργος Αρμένης, Γιάννης Ρήγας, Γιάννης Δεγαίτης, Άννυ Κολτσιδοπούλου…

5. Συμμαθητές μου στο Τέχνης ήταν οι Πέτρος Φιλιππίδης, Μαρία Καβογιάννη, Υρώ Μανέ, Μαρία Γεωργιάδου, Ντίνα Αβαγιανού, Γιάννης Καπετάνιος, Θοδωρής Αρβανίτης, Ζώγια Σεβαστιανού.

Καίτη Κωνσταντίνου: 15 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για εκείνη - εικόνα 1

6. Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

7. Εκείνο που κυρίως έμαθα στο πανεπιστήμιο είναι ότι οι παρέες γράφουν ιστορία.

8. Δούλεψα ως φιλόλογος για δυο χρόνια στο γυμνάσιο του Βύρωνα και στο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

9. Η δουλειά μου στην τηλεόραση ξεκίνησε με το Dolce Vita. Μετά τα Εγκλήματα, Κάπου σε ξέρω, Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο, 7 θανάσιμες πεθερές, Safe Sex, και άλλα.

10. Ο πρώτος μου ρόλος στο θέατρο ήταν στις Εσωτερικές Φωνές του De Filippo, στο θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη.

Καίτη Κωνσταντίνου: 15 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για εκείνη - εικόνα 2

11. Ο πιο αγαπημένος ρόλος της ζωής μου είναι αυτός που κάθε φορά παίζω.

12. Η κωμωδία είναι για μένα το πιο δύσκολο είδος κι αυτό που με ιντριγκάρει πιο πολύ.

13. Το γέλιο είναι ψυχοθεραπεία.

14. Η σχέση μου με τον Σαίξπηρ…είναι μια σχέση γοητείας. Σ’ αυτό το έργο έρχομαι αντιμέτωπη με έναν πολύ μεγάλο συγγραφέα κι ένα σπουδαίο κείμενο. Ο Σαιξπηρ είναι πολύ μεγάλος γνώστης της ανθρώπινης ψυχής και της γλώσσας. Μια πρώτη λοιπόν μεγάλη δυσκολία για όλους μας ήταν η ανάλυση του έργου και η σώστη μεταφορά των χαρακτήρων. Μας πήρε και μας παίρνει πολύ χρονο στις πρόβες αυτή η αναλυτική διαδικασία. Για μένα προσωπικά είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά και σαγηνευτικό εγχείρημα. Όχι επειδή είμαι γυναίκα και καλούμαι να ερμηνεύσω έναν άντρα. Πιστεύω ότι περισσότερο η αγωνία και η συγκίνηση του ηθοποιού είναι να βρει το δρόμο να ερμηνεύσει ένα ανθρώπινο ον, τον χαρακτήρα και τις εκφράσεις του.

Καίτη Κωνσταντίνου: 15 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε για εκείνη - εικόνα 3

15. Ο Ριχάρδος είναι ένα πλάσμα γοητευτικό, με διαβολικό μυαλό, δυνατό και κατά βάθος δυστυχισμένο. Ένας μεγάλος θεατρίνος με όπλα του το μυαλό του και το λόγο του. Κι εγώ θέλω να ανακαλύψω και να δείξω τις κρυφές πτυχές του. Ο Ριχάρδος είναι ένας βαθιά δυστυχισμένος άνθρωπος. Πιστεύω ότι βαθιά μέσα του, όπως κάθε άνθρωπος, επιθυμεί την ευτυχία, την αγάπη και την αποδοχή. Αλλά ούτε ο κόσμος που μέσα του γεννήθηκε, ούτε η εμφάνιση του τον ευνοεί. Ξέρει ότι δεν έχει καμιά ελπίδα να αγαπηθεί. Έτσι αποφασίζει να κατακτήσει τη δύναμη μέσω της εξουσίας. Αποφασίζει να γίνει ένας θεός που κινεί τα νήματα και ρυθμίζει τη ζωή και το θάνατο γύρω του. Καταργεί όλα τα εμπόδια, με οποιοδήποτε τρόπο, και βαδίζει προς την κατάκτηση της εξουσίας χωρίς συνείδηση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ριχάρδος ο Γ΄

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η σπουδή του Σαίξπηρ πάνω στη δίψα της εξουσίας, με την Κ. Κωνσταντίνου στον ομώνυμο ρόλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Generation lost

Η "χαμένη γενιά" των millennials διεκδικεί τη φωνή της σε ένα θεατρικό έργο που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικές τους μαρτυρίες. Ανεβαίνει στη σκηνή με δόσεις αυτοαναφορικότητας και φλυαρίας, όχι όμως χωρίς θέρμη και ταλέντο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.