Καζαντζάκης στη σκηνή

Μπορεί να μην ανεβαίνει κάποιο από τα -ομολογουμένως, ελάχιστα γνωστά- θεατρικά του, όμως ο πύρινος λόγος του Νίκου Καζαντζάκη ακούγεται φέτος στα θέατρα μας, μέσω των διασκευών δύο ιδιαίτερων πεζών έργων του.

Καζαντζάκης στη σκηνή

Μπορεί να μην ανεβαίνει κάποιο από τα -ομολογουμένως, ελάχιστα γνωστά- θεατρικά του, όμως ο πύρινος λόγος του Νίκου Καζαντζάκη ακούγεται φέτος στα θέατρα μας, μέσω των διασκευών δύο ιδιαίτερων πεζών έργων του.

«Ασκητική»

Καζαντζάκης στη σκηνή - εικόνα 1

Το εμβληματικό φιλοσοφικό κείμενο του Καζαντζάκη, ανεβαίνει για πέμπτη χρονιά δραματοποιημένο από τον Πάνο Αγγελόπουλο, με το λόγο του συγγραφέα να μεταφέρεται επί σκηνής από τον Νικήτα Τσακίρογλου, την Κατερίνα Διδασκάλου και έξι ακόμη ηθοποιούς, συνοδεία της μουσικής του Δημήτρη Παπαδημητρίου (Θέατρο «Τζένη Καρέζη»).

«Αναφορά στον Γκρέκο»

Καζαντζάκης στη σκηνή - εικόνα 2

Ο πυρετικός λόγος του Νίκου Καζαντζάκη, χάρη σ’ αυτήν την παράσταση έφτασε από την Κρήτη μέχρι τις Βρυξέλλες και τώρα κάνει μια στάση στην Αθήνα. Το βαθιά εξομολογητικό έργο του Κρητικού στοχαστή παρουσιάζεται σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου, με τον Σταύρο Ψαρουδάκη να τον συνοδεύει με τη λύρα του (Ιλίσια-«Βολανάκης», από τις 15/2).

Περισσότερες πληροφορίες

Ασκητική

  • Δραματοποιημένη λογοτεχνία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο αγώνας της ζωής και οι μάχες που δίνει ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει τη φθορά είναι κάποια από τα στοιχεία που αναδεικνύονται στη θεατρική μεταφορά του φιλοσοφικού κειμένου

Αναφορά στον Γκρέκο

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 85 '

Με αφετηρία το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ένας ηθοποιός ερμηνεύει τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος συνομιλεί με ήρωες από τα βιβλία του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.

Το Σώσε

Ένα από τα ευτυχέστερα δείγματα του κωμικού είδους, μια ωδή στο θέατρο, ανεβαίνει σε μια καλοκουρδισμένη παράσταση υψηλής ενέργειας και απολαυστικών ερμηνειών.