3 επαναλήψεις κορυφής

Επαναλαμβάνονται και αξίζουν. Μην τις ξαναχάσετε!

3 επαναλήψεις κορυφής

Επαναλαμβάνονται και αξίζουν. Μην τις ξαναχάσετε!

Amor

3 επαναλήψεις κορυφής - εικόνα 1

Μέσα σε πενήντα πέντε λεπτά, βάσει μόλις οκτώ σελίδων κειμένου και με δύο μόνο ηθοποιούς –τον Αντώνη Μυριαγκό σε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία και την αισθαντική Αγλαΐα Παππά–, ο διεθνούς κύρους σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος καταθέτει μια συνταρακτική παράσταση-εικαστικό μανιφέστο για το «τώρα» της κρίσης και το «πάντα» του θεάτρου (από 25/11, Άττις).

QED

3 επαναλήψεις κορυφής - εικόνα 2

Άφησε εποχή ως εκκεντρικός, γυναικάς, ονειροπόλος και, βεβαίως, Νομπελίστας φυσικός Ρίτσαρντ Φάινμαν ο Γιώργος Κοτανίδης και τώρα επιστρέφει σε αυτόν το ρόλο-ζωής, προσκαλώντας μάλιστα κάθε βράδυ κι έναν σημαντικό Έλληνα επιστήμονα να μας μιλά για τα μυστήρια του σύμπαντος πριν και μετά την παράσταση (από 23/11, Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»).

Αδερφοί Καραμάζοφ

3 επαναλήψεις κορυφής - εικόνα 3

Το μνημειώδες, πολυφωνικό μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, στην προσεγμένη και ατμοσφαιρική παράσταση της Νατάσας Τριανταφύλλη, επανέρχεται στη σκηνή, παρουσιάζοντας έναν ετερόκλητο μικρόκοσμο, εντός του οποίου εμπεριέχονται όλες οι αντιφάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Μελέτης Ηλίας συγκροτούν ένα δυνατό υποκριτικό δίδυμο (από 23/11, Θέατρο Τέχνης).

Περισσότερες πληροφορίες

Amor

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 55 '

Σε ένα εικαστικής υφής θέαμα, δύο ηθοποιοί ερμηνεύουν ακραίες συμπεριφορές, χειραγωγούνται από την εξουσία και χειραγωγούν ο ένας τον άλλον. Ίσως όμως ο έρωτας μπορεί να τους σώσει

QED ή Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν

  • Ψυχολογικό
  • Διάρκεια: 105 '

Ένα μοναδικό one-man-show του Γ. Κοτανίδη, στο ρόλο του νομπελίστα φυσικού, που προετοιμάζει μια διάλεξη για τα μυστήρια του σύμπαντος.

Αδελφοί Καραμάζοφ - Η εμπειρία μιας συνάντησης

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Νέα εκδοχή της παράστασης «Αδελφοί Καραμάζοφ - Η εμπειρία μιας ανάγνωσης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014. Οι ηθοποιοί μοιράζονται με τους θεατές την εμπειρία της συνάντησης με το ντοστογεφσκικό αριστούργημα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.