Μέγας ανακριτής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ο γνωστός ηθοποιός συμπρωταγωνιστεί με τους Τάσο Ιορδανίδη και Θάλεια Ματίκα στη θεατρική μεταγραφή του εμβληματικού μυθιστορήματος «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.

Μέγας ανακριτής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Θεός, άνθρωπος, ηθική, αγάπη, φόνος, νόμος. Κι όλα αυτά, με φόντο ένα θρίλερ καταδίωξης, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας ηθοποιός ικανός εξίσου για κωμικούς όσο και δραματικούς ρόλους, ο ιδρυτής ενός τόσο cult μουσικοθεατρικού σχήματος όπως οι Άγαμοι Θύται και η …ενσάρκωση του αστυνόμου Μπέκα: ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μεταμορφώνεται φέτος στον δαιμόνιο ανακριτή από το εμβληματικό «Έγκλημα και τιμωρία», τον Πορφύρη Πετρόβιτς, ο οποίος καταδιώκει μέχρις εσχάτων τον νεαρό φοιτητή της Νομικής και δολοφόνο ηλικιωμένων τοκογλύφων Ρασκόλνικοφ.

Ο διακεκριμένος Γεωργιανός σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε και ο ηθοποιός και θεατρικός επιχειρηματία Τάσος Ιορδανίδης, μετά την περσινή συνεργασία τους στο «Λεωφορείο ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς, ετοιμάζονται πυρετωδώς για το «Έγκλημα και τιμωρία» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι. Στη διασκευή του ίδιου του σκηνοθέτη, το κλασικό αριστούργημα μεταγράφεται σε ένα αστυνομικό θρίλερ με είκοσι τέσσερις σκηνές και πρωταγωνιστές τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη ως Ανακριτή, τον Τάσο Ιορδανίδη ως Ρασκόλνικοφ και την Θάλεια Ματίκα στο ρόλο της Σόνιας. Τους υπόλοιπους ρόλους εμφανίζονται οι Σοφία Πανάγου (Ντούνια), Δημήτρης Καπετανάκος (Ραζουμίχιν), Δημήτρης Διακοσάββας (γριά τοκογλύφος-Λούζιν) και ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Μαρμελάντωφ).Τα σκηνικά ανέλαβε ο Σταύρος Λίτινας και τα κοστούμια η Λένια Δουλαβίρη.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 8 Οκτωβρίου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα και τιμωρία

  • Διασκευή Μυθιστορήματος
  • Διάρκεια: 150 '

Εξαιρετικός ο Τ. Ιορδανίδης στο ρόλο του φτωχού φοιτητή Ρασκόλνικοφ, ο οποίος, θεωρώντας ότι είναι «υπεράνθρωπος», διαπράττει ένα έγκλημα, στην εντυπωσιακή παράσταση του Γεωργιανού διακεκριμένου σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.