Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μαζί με έξι περφόρμερ, για να δώσουν και πάλι ζωή στο ιδιαίτερο σκηνικό σύμπαν του «Still life» από τις 16/9.

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το έργο με το οποίο ο Δημήτρης Παπαϊωάννου πέρασε, για πρώτη φορά, το κατώφλι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών τον Μάιο του 2014, το «Still life», σηματοδοτείται από την απόλυτη αφαιρετικότητα και επιβεβαιώνει το γόνιμο διάλογό του Παπαϊωάννου με τις εικαστικές τέχνες, ενώ αφήνει περιθώρια στο στοχασμό όσο και στο συναίσθημα. Μπορεί να ξενίσει τον θεατή που έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με ένα τέτοιου είδους θέαμα- χωρίς λόγο με πρωταγωνιστή την κίνηση-όμως αναμφίβολα καθηλώνει με την ποιητικότητα του.

Κάτω από ένα μεγάλο ουρανό, σε μια σκηνική ερημιά, ο άνθρωπος-εργάτης αναμετριέται με τη βαρύτητα των βασικών υλικών στην προσπάθειά του να ενωθεί με την ελαφρότητα του σύμπαντος που τον περιέχει. Ο κάθε ερμηνευτής, ο Άρης Σερβετάλης, ο Δρόσος Σκώτης, ο Μιχάλης Θεοφάνους, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Καλλιόπη Σίμου και η Παυλίνα Ανδριοπούλου ξεπερνούσε τον καλύτερο εαυτό του στο «Still life».

Η παράσταση ξεκινά ένα κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (16-20 & 23-27 Σεπτεμβρίου, 13-17 & 20-24 Νοεμβρίου) και στο εξωτερικό: Μπορντό / Φεστιβάλ Novart ( 7 & 8 Οκτωβρίου), Παρίσι / Festival d’Automne-Théâtre de la Ville(13-16 Οκτωβρίου), Μιλάνο / CRT Milano-Teatro dell’Arte ( 22-25 Οκτωβρίου), Στοκχόλμη / Dansens Hus (5 & 6 Νοεμβρίου), Σαντιάγκο / Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Σαντιάγκο α Μιλ (15-19 Ιανουαρίου) κ.ά.

STILL LIFE (2014) / 2015-2016 performances / trailer from Dimitris Papaioannou on Vimeo.

Περισσότερες πληροφορίες

Still life

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 70 '

Μια σκηνική σύνθεση στην οποία ο άνθρωπος παρουσιάζεται ως εργάτης σε ένα μεταφυσικής υφής «πουθενά» να αναμετράται με τη βαρύτητα και την ελαφρότητα, την απάτη και την αλήθεια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.