«Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο Μέγαρο Μουσικής

Η παραλογή «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα θέαμα που πατά στην πολιτιστική μας κληρονομιά και τη λαϊκή παράδοση των δημοτικών τραγουδιών (3/6).

«Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο Μέγαρο Μουσικής

Μια αλλιώτικη θεατρικοποίηση για το "Τραγούδι του νεκρού αδελφού" με βάση το δρώμενο λόγου, μουσικής και παραδοσιακού ελληνικού χορού έρχεται στην Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής, στις 3/6, ώρα 8 μ.μ. Μετά την μουσικοθεατρική εκδοχή που σκηνοθέτησε το Θανάσης Παπαγεωργίου στο Μπάντμιντον τον περασμένο Μάρτιο, ως ένα έργο για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, η νέα εκδοχή που παρουσιάζει ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «το Αλωνάκι» με την επιμέλεια του εκπαιδευτικού και προέδρου του Δημήτρη Λιανοστάθη, βασίζεται στην ουσία του δημοτικού τραγουδιού. Συμμετέχουν περισσότεροι από εκατόν πενήντα συντελεστές, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές, βυζαντινή χορωδία, πολυφωνικό σχήμα και αφηγητές όπως ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Νίκος Ψαρράς και η Μαρία Σκουλά. Η αφήγηση διανθίζεται με μουσικά κομμάτια από διάφορες περιοχές του ελληνισμού, ενώ παρεμβάλλονται τραγούδια παλιότερα και νεότερα, ψαλτικά, χορευτικά και πολυφωνικά.

«Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο Μέγαρο Μουσικής - εικόνα 1

Πληροφορίες - προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333), www.megaron.gr, www.viva.gr.

«Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο Μέγαρο Μουσικής - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.